Μαζί με την ανακαίνιση σπιτιού Θεσσαλονίκη, κι οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις χρίζουν ανακαίνιση. Για το λόγο αυτό, μετά από το πέρασμα μερικών ετών απαιτείται ανακαίνιση ηλεκτρολογικής εγκατάστασης. Η ανακαίνιση στοχεύει στην αντικατάσταση του παλιού υλικού, αλλά και στην υιοθέτηση καινούργιων πρακτικών.

Το αποτέλεσμα είναι ένα λειτουργικό σπίτι που διευκολύνει την καθημερινότητα και αποφυγή της άσκοπης κατανάλωσης της ηλεκτρικής ενέργειας.

Αλλά ακόμα κι αν δεν θέλετε να αναβαθμίσετε τα ηλεκτρολογικά ολόκληρης της κατοικίας σας, μπορείτε να ανανεώσετε αυτά ενός μεμονωμένου δωματίου. Ένα καλό παράδειγμα δωματίου για τέτοια ανακαίνιση είναι η κουζίνα. Σε αυτό το άρθρο, θα δούμε με περισσότερη λεπτομέρεια τι περιλαμβάνει μια ανακαίνιση ηλεκτρολογικής εγκατάστασης.

Τι περιλαμβάνει μια Ανακαίνιση των Ηλεκτρολογικών

Πριν μπείτε στη διαδικασία για να αναβαθμίσετε τα ηλεκτρολογικά της κατοικίας σας, θα πρέπει να έχει μια ιδέα για τη διακόσμηση του σπιτιού σας. Αν γνωρίζετε ποιες συσκευές θα μπουν σε κάθε γωνία του σπιτιού σας, τότε θα τοποθετήσετε όλες τις παροχές ενέργειας που χρειάζεστε.

Η κουζίνα, για παράδειγμα, είναι ένα δωμάτιο που χρησιμοποιείτε πολλές μικροσυσκευές, κι έχει ανάγκη για αρκετές πρίζες. Με τον ίδιο τρόπο, το σημείο όπου έχετε τοποθετήσει το ρούτερ για σύνδεση στο Διαδίκτυο, απαιτεί κοντά μια πρίζα πληροφορικής. Έτσι, ο σωστός και προσεγμένος σχεδιασμός θα σας γλιτώσει πολύ κόπο αργότερα.

Πιο αναλυτικά, μια ανακαίνιση ηλεκτρολογικής εγκατάστασης περιλαμβάνει τα παρακάτω:

Ηλεκτρικός Πίνακας

Αρχικά, μια ανακαίνιση ηλεκτρολογικής εγκατάστασης περιλαμβάνει την αντικατάσταση του παλιού ηλεκτρικού πίνακα. Τα προβλήματα που δημιουργούνται από αυτόν είναι πολλά. Το κυριότερο είναι πως αν οι απαιτήσεις για ενέργεια είναι μεγαλύτερη από αυτή που αντέχει, θα αντιμετωπίζετε συχνά βραχυκυκλώματα. Από αυτή την ανεπαρκή ενέργεια επίσης, υπάρχει κίνδυνος να καούν οι ευαίσθητες συσκευές του σπιτιού σας, όπως είναι η τηλεόραση. Εκτός από αυτά, ένας παλιός ηλεκτρικός πίνακας συμβάλλει και στο φούσκωμα του λογαριασμού ηλεκτρικής ενέργειας. Για όλους αυτούς τους λόγους, η αντικατάστασή του είναι επιτακτική. Οι επιλογές σας είναι μεταξύ ενός μονοφασικού ή τριφασικού πίνακα, και μεταξύ ενός πλαστικού ή μεταλλικού.

Το μέγεθος του καινούργιου πίνακα εξαρτάται από τις συγκεκριμένες απαιτήσεις του σπιτιού σας. Πιο συγκεκριμένα, πρέπει να γνωρίζετε πόσες γραμμές χρειάζονται για να καλυφθούν οι ανάγκες της κατοικίας σας για ηλεκτρική ενέργεια. Έτσι, κάθε συσκευή που χρησιμοποιείτε καθημερινά, ο φωτισμός, και οι πρίζες, πρέπει να υποστηρίζονται από τον πίνακα. Φυσικά, καλό θα ήταν να λειτουργήσετε προνοητικά και να αφήσετε περισσότερο χώρο, ώστε να καλύψετε και μελλοντικές ανάγκες. Στον πίνακα επίσης, συνδέεται και το αντικεραυνικό σας.

Πρίζες και Διακόπτες

Το επόμενο κομμάτι που περιλαμβάνει μια ανακαίνιση ηλεκτρολογικής εγκατάστασης είναι η αντικατάσταση των πριζών και των διακοπτών. Καινούργιες πρίζες ασφαλείας τοποθετούνται σε όλους τους χώρους του σπιτιού σας και σύμφωνα με την τελική διακόσμηση. Γίνεται ειδική πρόβλεψη για τοποθέτηση πριζών ψηλά, ώστε να μπορέσετε να συνδέσετε κλιματιστικά. Επίσης, τοποθετούνται πρίζες πληροφορικής όπου θα χρειαστείτε σύνδεση στο Διαδίκτυο, όπως είναι το γραφείο σας. Στην κουζίνα τοποθετούνται πρίζες ασφαλείας, μιας και η ανάγκη για ηλεκτρική ενέργεια είναι μεγαλύτερη.

Σωληνώσεις και Καλωδιώσεις

Φυσικά, η ανακαίνιση ηλεκτρολογικής εγκατάστασης δεν περιλαμβάνει μόνο συντήρηση του υφιστάμενου δικτύου. Με αυτή τη διαδικασία, επίσης, όλες οι παλιές καλωδιώσεις της κατοικίας σας θα αλλάξουν. Τα καλώδια που θα χρησιμοποιηθούν είναι ανάλογα με τις ενεργειακές απαιτήσεις της καθημερινότητάς σας και συνοδεύονται από πρίζες που μπορούν να ανταπεξέλθουν.

Ανακαίνιση Ηλεκτρολογικής Εγκατάστασης Κόστος

Το κόστος για μια ανακαίνιση ηλεκτρολογικής εγκατάστασης εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το εύρος των εργασιών που απαιτούνται. Ενδεικτικά, μια πλήρης ανακαίνιση των ηλεκτρολογικών σε μια κουζίνα, μαζί με όλες τις απαραίτητες καλωδιώσεις, θα στοιχίσει περίπου 320€.

Η πλήρης ανακαίνιση των ηλεκτρικών, όμως, σε μια κατοικία 65 τετραγωνικών, μπορεί να φτάσει και τα 2.200€. Μέσα σε αυτή την τιμή περιλαμβάνονται φωτιστικά και πριζοδιακόπτες για ολόκληρο το σπίτι, όπως και η τοποθέτηση ενός μονοφασικού πίνακα με ρελέ διαρροής.

 

Η ανακαίνισης ηλεκτρολογικής εγκατάστασης δεν είναι απλή υπόθεση. Η εταιρεία μας έχεις τους πιο εξειδικευμένους τεχνικούς που μπορούν να την φέρουν εις πέρας γρήγορα κι αξιόπιστα. Επικοινωνήστε μαζί μας για ένα ποιοτικό και σίγουρο αποτέλεσμα.

 

 

Πέτρινα σπίτια: Ένας Συνοπτικός Οδηγός