Προετοιμασία για ανακαίνιση κουζίνας – 6 χρήσιμες συμβουλές

Η ανακαίνιση σπιτιού Θεσσαλονίκη σας μπορεί να είναι χρονοβόρα και απαιτητική, αλλά δεν πρέπει τελικά να μετατραπεί σε ένα τεράστιο βάρος και άγχος για εσάς. Η συνεργασία με μια επαγγελματική και έμπειρη εταιρεία ανακαίνισης κουζίνας μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά στη συνολική εμπειρία και την ορθή αποπεράτωση του έργου. Και, ο προγραμματισμός πριν την έναρξη της ανακαίνισης μπορεί σίγουρα να βοηθήσει πολύ!

Πριν ξεκινήσετε το έργο ανακαίνισης της κουζίνας σας, λάβετε υπόψη σας ορισμένες συμβουλές που ακολοθούν ώστε να έχετε μια πραγματικά υπέροχη και αποτελεσματική ανακαίνιση για την κουζίνα σας.

6 συμβουλές προετοιμασίας για ανακαίνιση κουζίνας

Μόλις συζητηθούν και κανονιστούν τα σχέδια ανακαίνισης της κουζίνας σας με τους εργολάβους σας ή την εταιρία ανακαίνισης, είναι δική σας δουλειά να προετοιμάσετε ψυχικά και σωματικά τον εαυτό σας για αυτό το έργο. Ανάλογα με τη φύση του έργου, οι ανακαινίσεις μπορεί να διαρκέσουν μερικές ημέρες, εβδομάδες ή μερικές φορές μήνες, για πολύ μεγάλα έργα. Αν και οι λεπτομέρειες που σχετίζονται με την ανακαίνιση της κουζίνας σας μπορεί να φαίνονται λίγο χαοτικές, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που μπορείτε να κάνετε εκ των προτέρων για να περιορίσετε το άγχος σας και να απολαύσετε το χρόνο σας στο σπίτι κατά τη διάρκεια αυτής της ανακαίνισης:

1- ‘Εξυπνο Σχέδιο

Δοκιμάστε και προγραμματίστε μια ανακαίνιση κουζίνας κατά τη διάρκεια μιας σεζόν όπου δεν βασίζεστε συνεχώς στην κουζίνα σας. Το καλοκαίρι είναι συχνά μια υπέροχη σεζόν για μια ανακαίνιση, επειδή ο καιρός είναι καλύτερος και είναι πιο εύκολο να γεμίσετε το ημερολόγιό σας με πολυάσχολες δραστηριότητες εκτός σπιτιού. Μπορείτε ακόμη και να σχεδιάσετε μια ανακαίνιση κατά τη διάρκεια τμημάτων καλοκαιρινών διακοπών, ώστε να αποφύγετε τις ταλαιπωρίες μιας ανακαίνισης και να επιστρέψετε στο σπίτι για να απολαύσετε τη νέα σας κουζίνα.

2- Πακετάρισμα

Αυτό είναι συχνά το πρώτο βήμα για την προετοιμασία της κουζίνας σας για μια αναδιαμόρφωση. Αν και το να πακετάρετε όσα υπάρχουν στην κουζίνα σας μπορεί να μοιάζει με ταλαιπωρία, είναι πραγματικά μια εξαιρετική στιγμή για να οργανωθείτε. Αυτό το αρχικό βήμα είναι η ιδανική στιγμή για να απαλλαγείτε από σπασμένα ή ξεπερασμένα εργαλεία και συσκευές κουζίνας, διατηρώντας παράλληλα πολύτιμα αντικείμενα. Συσκευάστε τα κουτιά με ετικέτες και οργανωμένα, ώστε να μπορείτε να εντοπίσετε ξανά τα αντικείμενα σας και να τα τοποθετήσετε εύκολα στη νέα σας κουζίνα.

3- Ορίστε το χώρο καθιστικού / φαγητού

Ενώ το φαγητό είναι μια βολική επιλογή για όσους βρίσκονται στη μέση μιας ανακαίνισης κουζίνας, πιθανότατα θα θελήσετε επίσης να φάτε μερικά γεύματα στο σπίτι. Προετοιμάστε ένα χώρο στην τραπεζαρία ή στο υπόγειο όπου εσείς και η οικογένειά σας μπορείτε να απολαύσετε ένα γεύμα μαζί. Μετακινήστε το ψυγείο και άλλες μικρές συσκευές σε μια περιοχή όπου είναι εύκολα προσβάσιμα. Ο χρόνος μακριά από την κουζίνα σας μπορεί να είναι δύσκολος, αλλά μην το κάνετε πιο δύσκολο εγκλωβίζωντας την καφετιέρα σας! Κρατήστε μη αλλοιώσιμα τρόφιμα γύρω από το σπίτι και εκμεταλλευτείτε τη χρήση της ψησταριάς σας. Η δημιουργία χώρου για οικογενειακά γεύματα θα βοηθήσει στη μείωση του άγχους και θα παρέχει ευχαρίστηση.

4- Διατηρήστε έναν ευέλικτο πρόγραμμα χρόνου

Δεν είναι ασυνήθιστο οι ανακαινίσεις κουζίνας να περιλαμβάνουν απροσδόκητες καθυστερήσεις κατά τη διαδικασία της αναδιαμόρφωσης. Η αναμονή των συσκευών που θα παραδοθούν μπορεί εύκολα να καθυστερήσει ένα έργο για μερικές εβδομάδες. Δοκιμάστε και διατηρήστε ανοιχτό μυαλό, καθώς και ένα ευέλικτο πρόγραμμα. Το να μην πάνε όλα όπως έχουν προγραμματιστεί δεν ειναι κάτι απίθανο, και μια ανακαίνιση κουζίνας μπορεί να είναι ένα από αυτά τα πράγματα!

5- Να είστε έτοιμοι για μια αλλαγή στη ρουτίνα σας

Κάθε πρωί, ίσως κατεβαίνετε στον κάτω όροφο, φτιάχνετε στον εαυτό σας ένα φλιτζάνι καφέ και κάθεστε στο τραπέζι του πρωινού για να διαβάσετε την εφημερίδα. Κατά τη διάρκεια μιας ανακαίνισης, μπορεί να χρειαστεί να φτιάξετε καφέ στο μπάνιο ή ακόμα και στο σαλόνι. Εκείνο το χρόνο που ξοδέυατε στο πρωινό, μπορεί να μετατραπεί σε ανάγνωση της εφημερίδας στο μπαλκόνι. Είτε πίνετε καφέ είτε όχι, το θέμα είναι ότι η καθημερινή σας ρουτίνα θα πρέπει να αλλάξει για να ταιριάζει στις νέες σας συνθήκες. Μια ανακαίνιση επηρεάζει ακόμη και τα μικρότερα μέρη ολόκληρης της ημέρας σας, αλλά δεν χρειάζεται να επιτρέψετε τη διάρκεια μιας ανακαίνισης να σας επηρεάσει αρνητικά!

6- Θυμηθείτε τη μεγάλη εικόνα

Μερικές μέρες, το άγχος και η σκόνη μιας ανακαίνισης μπορεί να σας καταβάλουν. Όλη αυτή η σκληρή δουλειά αρχίζει να φαίνεται άχρηστη αν πρέπει να περιμένετε εβδομάδες για να την απολαύσετε … μην αφήσετε τη διαδικασία και το χρόνο να σας απογοητεύσει. Όλα τα καλά χρειάζονται χρόνο και αυτό ακριβώς ισχύει για μια ανακαίνιση κουζίνας! Στο τέλος του έργου θα ερωτευτείτε τη νέα σας κουζίνα και δεν θα θυμάστε καν την ώρα που έπρεπε να φτιάξετε ένα ολόκληρο οικογενειακό δείπνο με τη βοήθεια ενός φούρνου μικροκυμάτων.

Τελικά τα περισσότερα έργα ανακαίνισης κουζίνας απαιτούν χρόνο, υπομονή και θετικότητα. Με λίγο προηγμένο σχεδιασμό και με τη βοήθεια μιας έμπειρης εταιρείας αναδιαμόρφωσης κουζίνας, όπως η Nea domisi, ολόκληρη η εμπειρία σας μπορεί να είναι πολύ πιο ευχάριστη. Ξεκινήστε προετοιμάζοντας το χώρο σας και οργανώνοντας τα υλικά της κουζίνας σας. Διατηρήστε ευέλικτη τη ρουτίνα και το χρονοδιάγραμμά σας, εάν είναι δυνατόν, για τυχόν απρόσμενες καθυστερήσεις.

Τέλος, θυμηθείτε τον λόγο για την ανακαίνιση που ξεκινήσατε, και την όμορφη νέα κουζίνα που σας περιμένει.

 

 

Τέσσερα έργα ανακαίνισης σπιτιών που αυξάνουν την αξία του σπιτιού σας