Η διακόσμηση του δωματίου ενός ζευγαριού όπως και η ανακαίνιση σπιτιού Θεσσαλονίκη ή σε οποιαδήποτε περιοχή απαιτεί οργάνωση και χαρούμενη διάθεση. Είναι μια πού όμορφη και δημιουργική διαδικασία που όλα τα ζευγάρια απολαμβάνουν, ιδίως αυτά που αποφασίζουν να μείνουν για πρώτη φορά μαζί. Είτε έχετε μικρό υπνοδωμάτιο, είτε μεγάλο υπάρχουν πάρα πολλές ιδέες και προτάσεις που μπορείτε να εφαρμόσετε και να δώσετε μια νέα πνοή στον χώρο σας.

Στο επίκεντρο φυσικά βρίσκεται πάντα το προσωπικό μας γούστο και το ύφος που θέλουμε να έχει ο προσωπικός μας χώρος. Το βασικό είναι να οργανώσουμε και να διαμορφώσουμε τον χώρο με τρόπο τέτοιο ώστε να είναι λειτουργικός και άνετος. Το υπνοδωμάτιο ενός ζευγαριού θα πρέπει να εξυπηρετεί και να χαλαρώνει και τους δύο, για αυτό και οι αποφάσεις για αλλαγές στην διακόσμηση καλό είναι να παρθούν από κοινού και με αμοιβαίους συμβιβασμούς.

Εμείς συγκεντρώσαμε μερικές από τις ομορφότερες και πιο εύκολες στην εφαρμογή ιδέες για να διακοσμήσετε εκ νέου το δωμάτιο σας. Αν μόλις συγκατοικήσατε ή αν σκέφτεστε να συγκατοικήσετε με τον σύντροφο σας σίγουρα θα πάρετε έμπνευση και για το δικό σας υπνοδωμάτιο.

  1. Ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις για ένα φωτεινό δωμάτιο

Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο και ομορφότερο σε ένα υπνοδωμάτιο από το να είναι φωτεινό. Το φως δημιουργεί στο δωμάτιο μια ατμόσφαιρα ελευθερίας και χαράς. Αν έχετε παράθυρο ή μπαλκόνι στο δωμάτιο σας εκμεταλλευτείτε το όσο περισσότερο μπορείτε. Επιλέξτε ανοιχτά χρώματα για τους τοίχους σας και γήινες αποχρώσεις, όπως λευκό, μπεζ και κρεμ.

Επιλέγοντας ανοιχτά χρώματα θα κάνετε τον χώρο να φαίνεται πιο ανοιχτός και μεγάλος ενώ ταυτόχρονα θα νιώθετε ηρεμία και χαλάρωση μέσα σε αυτόν. Η απλότητα στο δωμάτιο που ξεκουραζόμαστε και κοιμόμαστε είναι το παν και η βάση για την  υπόλοιπη διακόσμηση που θα εφαρμόσουμε.

Αν ωστόσο σας αρέσουν οι πιο έντονες επιλογές χρωμάτων μπορείτε να  επιλέξετε να βάψετε έναν από τους τοίχους του δωματίου πιο σκούρο και τα υπόλοιπα στοιχεία, όπως έπιπλα, να είναι σε λευκούς και ανοιχτόχρωμους τόνους. Μεγάλη τάση είναι οι αποχρώσεις του μπλε, του πράσινου και του μπορντό για την διακόσμηση ενός υπνοδωματίου. Ότι και αν επιλέξετε ανάμεσα σε αυτά τα χρώματα το αποτελέσματα θα είναι σίγουρα αριστοκρατικό.

  1. Δώστε βάθος και στυλ με αντιθέσεις στην διακόσμηση

Μπορεί να αναρωτιέστε τι εννοούμε με τις αντιθέσεις στην διακόσμηση. Αυτό που εννοούμε είναι να παίξετε με τον χώρο και τα χρώματα αυτού. Αν για παράδειγμα το πάτωμα σας είναι απλό και minimal, σε λευκές αποχρώσεις σε πλακάκια ή άλλα υλικά, μπορείτε να δώσετε βάθος και ένταση στον χώρο επιλέγοντας ένα πιο έντονο χρώμα σε έναν από τους τοίχους του δωματίου.

Επίσης μπορείτε να επιλέξετε έπιπλα, ακόμα και φωτιστικά, σε πιο σκούρες και μεταλλικές αποχρώσεις. Όπως ένα σιδερένιο κρεβάτι, έναν πινάκα με πιο μοντέρνες και αφηρημένες απεικονίσεις, ακόμα και με έναν πιο ιδιαίτερο φωτιστικό μπορείς να δώσεις το βάθος και την ένταση που αποζητάς. Σε γενικές γραμμές είναι μια ιδέα και πρόταση πολύ όμορφη και δημιουργεί μια ισορροπία στον χώρο, αυτό που αποζητάμε όλοι άλλωστε σε ένα σύγχρονο χώρο υπνοδωματίου.

  1. Σεντόνια και απαλές υφές για ένα cozy υπνοδωμάτιο

Τα σεντόνια και τα λοιπά λευκά είδη παίζουν έναν σημαντικότατο ρόλο στο υπνοδωμάτιο μας. Αποτελούν την επένδυση αυτού και συνθέτουν την ζεστασιά που αποζητάμε ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες. Το υπνοδωμάτιο είναι ο χώρος που χουχουλιάζουμε με τον σύντροφος μας, απολαμβάνουν ταινίες και όσο πιο όμορφο και cozy είναι τόσο πιο πολύ χαλαρώνουμε και ξεκουραζόμαστε.

Επιλέξτε λοιπόν, άνετα και με όμορφη υφή, σεντόνια βαμβακερά, μεταξένια ή λινά. Τα μαξιλάρια επίσης μπορούν να είναι σε διαφορετικά μοτίβα και σχέδια για να κάνουν αντίθεση με τους υπόλοιπους τόνους του δωματίου. Θα σας συμβουλεύαμε να κινηθείτε σε minimal διάθεση και στα χρώματα των σεντονιών και σκεπασμάτων. Τα ουδέτερα υφάσματα θα αρέσουν σίγουρα και στους δύο.

Χρώματα όπως το λευκό, το καφέ, το μπεζ, το λαδί συνιστούν χρώματα με στυλ, ενώ ταυτόχρονα συνθέτουν μια αρμονική εικόνα στο δωμάτιο σας. Αν ωστόσο αγαπάτε το ρετρό στυλ μπορείτε να επιλέξτε δύο floral ή με όμορφα μοτίβα μικρά μαξιλάρια για την διακόσμηση του κρεβατιού σας. Όσον αφορά τις κουρτίνες μπορείτε να επιλέξετε ελαφριές υφάνσεις με λεύκες αποχρώσεις ή πιο βαριές με έντονα χρώματα που είναι και ιδανικές για τους χειμερινούς μήνες.

4.Έπιπλα και Αποθηκευτικοί Χώροι

Φυσικά βασικό στοιχειό του χώρου είναι τα έπιπλα που θα τοποθετηθούν σε ένα υπνοδωμάτιο. Σε μια σχέση γίνονται υποχωρήσεις έτσι και στην διακόσμηση μπορείτε να συμφωνήσετε από κοινού στο κρεβάτι που θα επιλέξετε και στα επιμέρους έπιπλα. Αν ο χώρος είναι μικρός το καλύτερο είναι να έχουμε ελάχιστα έπιπλα ώστε να κινούμαστε άνετα μέσα σε αυτόν. Η επιλογή ενός κρεβατιού με ενσωματωμένο εσωτερικό χώρο θα σας φανεί πολύ χρήσιμη και πρακτική. Εκεί μπορείτε να τοποθετείτε ρούχα, σεντόνια και ότι εσείς θέλετε και έτσι να έχετε περισσότερο χώρο στις ντουλάπες σας.

Από την άλλη αν σας αρέσει το vintage στυλ και αισθητική η επιλογή ενός σιδερένιου κρεβατιού μοιάζει η ιδανική. Άλλα έπιπλα που επιλέγονται για ένα υπνοδωμάτιο είναι μια συρταριέρα και φυσικά δύο κομοδίνα. Αυτά μπορούν να είναι ίδια μεταξύ τους ή και τελείως διαφορετικά. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε ένα μικρό βοηθητικό καναπεδάκι, αν φυσικά σας το επιτρέπει και ο χώρος. Αυτή η προσθήκη θα δώσει ένα σοφιστικέ τόνο στον χώρο ενώ σε αυτόν μπορείτε να χαλαρώνετε με την συντροφιά ενός βιβλίου.

  1. Φωτιστικά

Τα φωτιστικά μπορούν να δώσουν ένα μοναδικό στυλ στο υπνοδωμάτιο σας και συγχρόνως να δημιουργήσουν μια ειδυλλιακή ατμόσφαιρα χαλάρωσης. Καλό είναι να υπάρχει ομοιομορφία στον φωτισμό ακόμα και σε αυτόν των κομοδίνων ώστε να μην ενοχλείτε κανείς από τους δύο σας. Η τοποθέτηση μιας μεταλλικής απλίκας πάνω από κάθε κομοδίνο θα δώσει στο δωμάτιο σας το industrial στυλ που αποζητάτε και θα κάνει το δωμάτιο πιο κομψό.

Επίσης η επιλογή ενός κλασικού μεγάλου πορτατίφ και η τοποθέτηση αυτού σε μια από τις γωνιές του δωματίου θα δημιουργήσει μια όμορφη και ρομαντική ατμόσφαιρα που σχεδόν όλοι αποζητάμε στο δωμάτιο μας.      Αυτό θα κάνει το υπνοδωμάτιο να θυμίζει σκηνή από ταινία και συγχρόνως θα σας προσφέρει το κατάλληλο φως για να χαλαρώνετε.

6.Χαλιά

Τα χαλιά δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τις διακοσμητικές μας προτάσεις. Είναι μια από τις ομορφότερες προσθήκες σε ένα υπνοδωμάτιο. Επιλέξτε χαλιά ίδια για την κάθε μεριά του κρεβατιού ώστε να κυριαρχεί η ισορροπία στον χώρο. Υπάρχει μια τεράστια ποικιλία επιλογών, κλασικά σχέδια, φλοκάτες, ψάθινα χαλιά και πολλά ακόμα. Ότι και αν επιλέξετε φροντίστε να ταιριάζουν αισθητικά καθώς και χρωματικά με την υπόλοιπη διακόσμηση του δωματίου σας.

Ανάμεσα στις μεγαλύτερες τάσεις διακόσμησης σε χαλιά για το υπνοδωμάτιο είναι τα χαλιά κατασκευασμένα από ψάθα που δίνουν στο χώρο μια πιο ανέμελη και κοντά στην φύση αισθητική. Από την άλλη χαλιά σε γήινες αποχρώσεις είναι ιδανικές για ένα σύγχρονο υπνοδωμάτιο ζευγαριού που συνδυαστικά με ένα minimal στυλ διακόσμησης θα δημιουργήσει την πιο αρμονική εικόνα.

  1. Ταπετσαρία και Μοντέρνοι πίνακες

Η ταπετσαρία αποτελεί αναμφίβολα μια μοναδική επιλογή διακόσμησης για το υπνοδωμάτιο σας. Τα σχέδια είναι πάρα πολλά και μπορείτε να εκτυπώσετε ακόμα και το σχέδιο ενός αγαπημένου σας καλλιτέχνη. Η ταπετσαρία καλό θα ήταν να επενδυθεί σε ένα από τους τοίχους και όχι σε όλους καθώς αυτό θα σκοτεινιάσει το δωμάτιο.

Αυτή η επιλογή διακόσμησης θα δώσει ακαταμάχητο στυλ στον χώρο σας και θα τον κάνει μοντέρνο και γεμάτο τέχνη. Η υπόλοιπη διακόσμηση μπορεί να κινηθεί σε λιτούς τόνους ώστε να δοθεί έμφαση στην ταπετσαρία και στη αισθητική αυτής.

Από την άλλη μπορείτε να διαλέξετε έναν μοντέρνο μεγάλο πίνακα με έντονα σχέδια και να τον τοποθετήσετε πάνω από το κρεβάτι σας. Εναλλακτικά μπορείτε να επιλέξετε να δημιουργήσετε μια σύνθεση με όμορφες κορνίζες. Μέσα στις κορνίζες μπορείτε να τοποθετήσετε φωτογραφίες σας από ταξίδια, όμορφες στιγμές ή απλά φωτογραφίες που σας αρέσουν και σας εκφράζουν.

Αυτή η σύνθεση μπορεί να τοποθετηθεί σε ένα εμφανές σημείο ώστε να την αντικρίζετε συχνά και να σας δημιουργεί όμορφα συναισθήματα. Αυτή αποτελεί και μια από τις πιο όμορφες ιδέες διακόσμησης για ένα μοντέρνο υπνοδωμάτιο.

Μια extra ή και παραπάνω ιδέες διακόσμησης

Φυσικά υπάρχουν πολλές ακόμη ιδέες διακόσμησης και αυτές εξυπηρετούν και πρακτικές μας καθημερινές ανάγκες μέσα σε ένα υπνοδωμάτιο. Για παράδειγμα μπορείτε να επιλέξετε όμορφες ξύλινες ή σιδερένιες κρεμάστρες και να τις τοποθετήσετε σε διάφορα σημεία του υπνοδωματίου σας. Σε αυτές μπορείτε να κρεμάτε τα ρούχα σας ώστε να τα βρίσκετε εύκολα και γρήγορα.

Μια ακόμη ιδέα είναι τα ράφια. Μπορεί να μην είναι εύκολο και εφικτό για όλους μας να έχουμε μια ολόκληρη βιβλιοθήκη στο δωμάτιο μας αλλά μπορούμε με μικρά όμορφα ραφάκια να έχουμε τα αγαπημένα μας βιβλία, τα προσωπικά αντικείμενα και διακοσμητικά μας οργανωμένα και κοντά μας.

Μια ακόμη ιδέα είναι τα φυτά εσωτερικού χώρου τα οποία δίνουν ζωντάνια και αέρα ανανέωσης και θετικής ενεργείας στο δωμάτιο. Υπάρχουν πολλές επιλογές, από μικρά παχύφυτα, κάκτους μέχρι μεγαλύτερα φυτά. Όλα αυτά μπορούν να συνθέσουν ένα φανταστικό σκηνικό και να μας γεμίζουν θετικά συναισθήματα κάθε φορά που τα περιποιούμαστε και τα αντικρίζουμε.

Ελπίζουμε όλες οι παραπάνω ιδέες και προτάσεις μας να σας έδωσαν έμπνευση αλλά και όρεξη ώστε να ανανεώσετε και εσείς την διακόσμηση του υπνοδωματίου σας. Στο δωμάτιο ενός ζευγαριού θέλουμε και οι δύο να νιώθουν ότι έχουν τον προσωπικό τους χώρο και το σημαντικότερο να αισθάνονται όμορφα και απόλυτα χαλαροί μέσα σε αυτόν.