Αν αποφάσισες να επενδύσεις σε μια ανανέωση του χώρου σου και σε μια ολκή ανακαίνιση σπιτιού Θεσσαλονίκη, τότε ήρθε η στιγμή για να κάνεις πιο έξυπνο το σπίτι σου. Μπορεί να αναρωτιέσαι με ποιους τρόπους και μέσα μπορεί να γίνει αυτό, για αυτό και εμείς είμαστε εδώ για να σου δώσουμε έξυπνες ιδέες και προτάσεις.

Τους τελευταίους μήνες αρχίσαμε όλοι μας να δίνουμε περισσότερη σημασία στο σπίτι μας, μέσα στο οποίο νιώθουμε ασφαλείς και γαλήνιοι, γιατί όχι λοιπόν γιατί να μην το αναβαθμίσουμε κάνοντας το έξυπνο και πρακτικό. Επενδύοντας στο σπίτι μας αναβαθμίζετε ταυτόχρονα και η δική μας ποιότητα ζωής καθώς και αυτή της οικογένειας μας.

Όλα όσα κάνουν ένα σπίτι έξυπνο

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι ιδιοκτήτες σπιτιών επιλέγουν να επενδύσουν σε μια ανακαίνιση, αναβάθμιση και ενσωμάτωση τεχνολογικών στοιχειών που θα κάνουν ένα σπίτι πρακτικό, και έξυπνο χωρίς μεγάλο κόστος. Οι smart συσκευές κυκλοφορούν όλο και σε μεγαλύτερο βαθμό. Αποσκοπώντας να κάνουν την ζωή και την καθημερινότητα μας μέσα στο σπίτι όσο πιο άνετη και εύκολη γίνεται.

«Έξυπνο» λοιπόν, χαρακτηρίζεται το σπίτι που περιέχει αυτοματισμούς και διατάξεις μέσω των οποίων μπορείς να ελέγχεις και να διαχειρίζεσαι τις λειτουργίες του σπιτιού σου και τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις του. Οι αυτοματισμοί αυτοί διαμορφώνονται και εγκαθίστανται με βάση τις ανάγκες και τις απαιτήσεις που έχει κάθε ιδιόκτητης για την κατοικία του.

Πιο συγκεκριμένα όταν όλες οι συσκευές ή το μεγαλύτερο μέρος των συσκευών του σπιτιού μας, όπως τα φώτα, διάφορες οικιακές συσκευές, όπως το κλιματιστικό και το πλυντήριο αλλά και το σύστημα ασφαλείας μας είναι συνδεδεμένες με το δίκτυο μας και λαμβάνουν οδηγίες ηλεκτρονικά από τον ιδιοκτήτη του σπιτιού, κάνουν το σπίτι έξυπνο και τεχνολογικά εκσυγχρονισμένο.

Οι συσκευές αυτές μπορούν επίσης και επικοινωνούν μεταξύ τους, ανταλλάσοντας ακόμα και δεδομένα, μέσα από εντολές που κάνουμε από το κινητό μας. Αυτό μπορεί να γίνει τόσο τοπικά όσο και όταν βρίσκονται πολύ μακριά άπλα μέσω του διαδικτύου. Οι επιλογές που σας δίνονται μέσα από αυτό το σύστημα  σύνδεσης των έξυπνων οικιακών σας συσκευών είναι πραγματικά αναρίθμητες και θα σας λύσουν τα χέρια.

Τι σας προφέρει ένα έξυπνο σπίτι;

Είναι αναμφίβολο ότι όσο η τεχνολογία εξελίσσεται τόσο οι κυκλοφορίες έξυπνων συσκευών και συστημάτων οικιακής χρήσης θα αυξάνονται. Η αγορά συσκευών Smart Home συνεχώς διευρύνεται καθώς όλο και περισσότερη έμφαση δίνεται στο σπίτι και στην ασφάλεια και άνεση που αυτό μπορεί να μας προσφέρει.

Τα βασικά οφέλη που μας προσφέρει ένα έξυπνο σπίτι είναι:

  • Έλεγχος και ασφάλεια ακόμα και όταν δεν είμαστε μέσα
  • Άνεση και λειτουργικότητα
  • Εξοικονόμηση ενέργειας σε υψηλό βαθμό
  • Προστασία και μέριμνα για το περιβάλλον
  • Ξεκούραση και βοήθεια
  • Ψυχαγωγία μέσα από όλους τους χώρους του σπιτιού μας

Ασφάλεια και προστασία

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να αισθανόμαστε ασφαλείς μέσα στο σπίτι μας. Θέλουμε με κάθε τρόπο να προστατεύουμε την περιουσία μας, μα ακόμα περισσότερο την ζωή της οικογένειας μας και των αγαπημένων μας προσώπων. Ένα έξυπνο σπίτι μας δίνει την δυνατότητα να ελέγχουμε μέσα από εγκαταστάσεις και αυτοματισμούς τεχνολογικής φύσης, την κατοικία μας εσωτερικά και εξωτερικά.

Μπορούμε επίσης να ενεργούμε και να διαχειριζόμαστε από απόσταση το σπίτι μας και τους χώρους αυτού όποτε εμείς το επιθυμούμε. Τέτοια συστήματα μπορεί να είναι κάμερες ασφαλείας καθώς και κλειδαριές που επιτρέπουν την πρόσβαση μόνο υπό συγκεκριμένες οδηγίες και άδειες. Αν έχετε κάποιον ηλικιωμένο στο σπίτι θα μπορείτε να βλέπετε ανά πασά στιγμή αν είναι καλά, ακόμα και αν εσείς βρίσκεστε μακριά από την κατοικία σας. Οι δυνατότητες που σας προσφέρουν πλέον οι smart συσκευές είναι πραγματικά απεριόριστες.

Άνεση και λειτουργικότητα

Φυσικά και ένα έξυπνο σπίτι είναι ικανό να αναβαθμίσει την άνεση και την λειτουργικότητα σας. Όλοι μας ζούμε μια πολύ έντονη και γεμάτη υποχρεώσεις καθημερινότητα επομένως έχουμε ανάγκη να επιστέφουμε σε ένα άνετο σπίτι. Η ατμόσφαιρα αυτού θέλουμε να μας παρέχει χαλάρωση και ηρεμία και να μας αποφορτίζει. Τι θα λέγατε λοιπόν αν είχατε ρυθμίσει ήδη πριν φτάσετε σπίτι σας την θερμοκρασία αυτού, με ζεστή το χειμώνα και δροσιά το καλοκαίρι ή ακόμα και τον φωτισμό του δημιουργώντας την ατμόσφαιρα που επιθυμείτε κάθε φορά.

Ο φωτισμός μπορεί να ρυθμιστεί, μέσω από εφαρμογές και συστήματα που θα εγκαταστήσετε στο smartphone σας. Θα μπαίνετε σπίτι σας και ένα ήρεμο περιβάλλον θα σας περιμένει. Μπορείτε ακόμα και να προγραμματίσετε να έχετε ζεστό νερό με το που μπείτε σπίτι σας για ένα ζεστό ντους. Ένα λειτουργικό σπίτι είναι το κλειδί για μια πιο ευτυχισμένη και άνετη ζωή.

Όλα αυτά μπορούν να γίνει άπλα μέσα από το κινητό σας, το tablet ή ένα απλό τηλεχειριστήριο άλλωστε έξυπνες λύσεις για το σπίτι υπάρχουν στην αγορά πολλές, το μόνο που μένει είναι να τις ανακαλύψετε.

Εξοικονόμηση ενέργειας και προστασία για το περιβάλλον

Το έξυπνο σπίτι πέρα από τα άλλα πλεονεκτήματα του, στόχο έχει να εξοικονόμηση ενέργεια και να μειώσει το κόστος για εσάς αλλά και για το περιβάλλον. Η τεχνολογία δημιουργεί και παρέχει λύσεις που σκοπό έχουν να μειώσουν τις εκπομπές ρύπων στο υπερβάλλον. Παράλληλα εσείς δεν θα χρειάζεται πια να ανησυχείτε για τους λογαριασμός ενεργείας, καθώς με τις έξυπνες συσκευές και ρυθμίσεις, μπορείτε να καθορίζετε και να ελέγχετε άμεσα την λειτουργία και τις καταναλώσεις των συσκευών του σπιτιού σας.

Από τον φωτισμό, την θέρμανση ως και τα προγράμματα πλύσεις του πλυντηρίου σας, όλα γίνονται με καλύτερη διαχείριση και με πυρήνα τους οικονομικά και αποδοτικά προγράμματα. Αυτό σας εγγυάται οικονομία κάθε μήνα και συγχρόνως μέριμνα και σεβασμό στους ενεργειακούς πόρους του πλανήτη μας.

Ξεκούραση και βοήθεια

Πόσες φορές έχετε σκεφτεί πόσο ιδανικό θα ήταν εσείς να ξεκουράζεστε και να έχετε ένα βοηθό που θα συνεισφέρει στις δουλειές του σπιτιού. Και όμως αυτό πλέον είναι εφικτό. Υπάρχουν πλέον ψηφιακοί βοηθοί  που μέσω της εξέλιξης την τεχνικής νοημοσύνης λαμβάνουν εντολές μέσα από smart συσκευές. Εταιρίες διεθνούς φήμης έχουν δημιουργήσει ηλεκτρονικές σκούπες οι οποίες λαμβάνουν εντολές μέσα από τα κινητό σας και καθαρίζουν όλον τον χώρο, ενώ εσείς είστε στην δουλεία ή κάνετε το μπάνιο σας. Αθόρυβες και απόλυτα χρήσιμες.

Επίσης μεγάλες εταιρίες έχουν τις δίκες του πλατφόρμες με «ψηφιακούς βοηθούς» που μπορούν να συνεισφέρουν με λύσεις σε ότι χρειαστείτε, φτάνει μοναχά να είναι συνδεδεμένες στο διαδίκτυο. Μέσω της φωνητικής εντολής αλληλεπιδρούν με σας καθώς και με άλλες συσκευές στο σπίτι και σας ενημερώνουν για κάποιο ραντεβού σας ή μπορούν να χαμηλώσουν τον φωτισμού του σπιτιού σας και πολλά ακόμη.

Ψυχαγωγία

Πόσο σημαντικό είναι να παίζει η αγαπημένη μας μουσική σε όλο το σπίτι με το πάτημα ενός κουμπιού. Να χαλαρώνουμε και να ξεφεύγουμε από όσα μας απασχολούν με το που μπαίνουμε στο σπίτι μας. Και εν τέλει να αναβαθμίζουμε την ζωή μας.

Το σπίτι μας μπορεί πλέον να αποκτήσει την αίσθηση του cinema, ενός live concert και ότι άλλο εμείς έχουμε ανάγκη για να διασκεδάσουμε. Στην αγορά υπάρχουν πολλές προτάσεις και εφαρμογές που μπορούν πολύ εύκολα να αναβαθμίσουν την ψυχαγωγία μας μέσα στον δικό μας προσωπικό χώρο. Μπορείτε να ενημερωθείτε μέσα από τα καταστήματα που παρέχουν smart home συσκευές και να δώσετε μια νέα πνοή στο σπίτι σας αλλά κυρίως στην καθημερινότητα σας.

Η ποικιλία σε τέτοιες συσκευές, εφαρμογές και επιλογές είναι μεγάλη, μερικές ιδέες είναι οι παρακάτω:

  • Wi-Fi Routers
  • Voice Assistants και αυτοματισμοί
  • Εφαρμογές για ασφάλεια και έλεγχο όταν είμαστε μέσα και έξω από το σπίτι
  • Ρυθμίσεις φωτισμού, κλιματισμού, θέρμανσης κ.α.
  • Smart TVs & Home Audio για μουσική και ταινίες
  • Πλυντήριο, κουζίνα, ηλεκτρική σκούπα κ.α.

Η σημασία του δικτύου και της σύνδεσης σε αυτό

Οι έξυπνες συσκευές μπορούν να εγκατασταθούν πολύ εύκολα και χωρίς δυσκολίες. Το σημαντικότερο όλων σε ένα έξυπνο σπίτι είναι η καλή σύνδεση στο διαδίκτυο, δηλαδή το τοπικό ασύρματο ή ενσύρματο δίκτυο, το γνωστό σε όλους μας Wi-Fi, μέσω του οποίου γίνονται οι απαραίτητες συνδέσεις και πραγματοποιείται η επικοινωνία των «έξυπνων» συσκευών.

Σημαντικός επομένως είναι ο εξοπλισμός του σπιτιού σας με ένα σύγχρονο και αξιόπιστο Wi-Fi router μέσω του οποίου θα έχετε εξασφαλίσει απρόσκοπτη ασύρματη σύνδεση με υψηλές ταχύτητες, εύρυθμη λειτουργία όλων των συσκευών και εφαρμογών, αποτελεσματικότερη κάλυψη, υψηλά επίπεδα ασφαλείας και αλλά σημαντικά χαρακτηριστικά.

Τι σας προσφέρει τελικά ένα έξυπνο σπίτι;

Αν θες να είσαι σίγουρος ότι έχεις κλείσει το θερμοσίφωνα, ότι ο φούρνος δεν καίει επειδή εσύ ή κάποιος ηλικιωμένος ξέχασε ανοιχτό κάποιο μάτι τότε σίγουρα μέσα από τις έξυπνες συσκευές και ρυθμίσεις μπορείς να νιώσεις ήρεμος και σίγουρος ακόμα και όταν δεν είσαι μέσα στο σπίτι σου. Να έχεις τον πλήρη έλεγχο για την προστασία των παιδιών σου και των ηλικιωμένων ανθρώπων. Μπορείς να είσαι σίγουρος αν έχεις κλείσει όλα τα φώτα και δεν καταναλώνεις άσκοπα ρεύμα, να ενημερωθείς για το πόσο ρεύμα θα πληρώσεις ή όταν και αν κάποιος παραβίασε το σπίτι σου.

Επιπλέον, μπορείς  να ρυθμίσεις το άνοιγα συσκευών όπως το κλιματιστικό πριν φτάσεις σπίτι σου ώστε να το βρεις ζεστό ή δροσερό. Υπάρχουν αναρίθμητες πλέον δυνατότητες και μπορείς με μια επίσκεψη σε ένα κατάστημα τεχνολογίας και αυτοματισμών να ενημερωθείς αναλυτικά για αυτές. Να δεις ποιες ταιριάζουν στις ανάγκες και στις επιθυμίες σου.

Δεν έχει σημασία αν έχεις μικρό ή μεγάλο σπίτι, αν μένεις σε μονοκατοικία ή διαμέρισμα, όλα μπορούν να διαμορφωθούν ανάλογα με αυτό που αναζητάς. Πλέον, η τεχνολογία και οι μεγάλες εταιρείες προσφέρουν λύσεις και επιλογές στον σύγχρονο άνθρωπο για να κάνουν πιο εύκολη και άνετη την ζωή του μέσα στον δικό του προσωπικό χώρο.

Ελπίζουμε λοιπόν, να σας βοηθήσαμε να πάρετε μια ιδέα και για το πώς να κάνετε και εσείς τα δικό σας σπίτι έξυπνο αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής σας και διευκολύνοντας την καθημερινότητα σας.

Summary
Πως να κάνω το σπίτι μου έξυπνο;
Service Type
Πως να κάνω το σπίτι μου έξυπνο;
Provider Name
Εξυπνο Σπίτι ,
Μεγάλου Αλεξάνδρου 9,Πολίχνη,Θεσσαλονίκη-565 32,
Area
Θεσσαλονίκη
Description
Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι ιδιοκτήτες σπιτιών επιλέγουν να επενδύσουν σε μια ανακαίνιση, αναβάθμιση και ενσωμάτωση τεχνολογικών στοιχειών που θα κάνουν ένα σπίτι πρακτικό, και έξυπνο χωρίς μεγάλο κόστος. Οι smart συσκευές κυκλοφορούν όλο και σε μεγαλύτερο βαθμό. Αποσκοπώντας να κάνουν την ζωή και την καθημερινότητα μας μέσα στο σπίτι όσο πιο άνετη και εύκολη γίνεται.