Αρχική » Ανακαινίσεις » Ανακαίνιση Ξενοδοχείου

Ανακαίνιση Ξενοδοχείου

Η ανακαίνιση ενός ξενοδοχείου τις περισσότερες φορές, είναι μια πολυεπίπεδη και δύσκολη διαδικασία που απαιτεί τόσο χρήματα όσο και χρόνο.

Ταυτόχρονα, είναι μια δημιουργική και χαρούμενη εμπειρία.

Είναι η αρχή μιας νέας εποχής για το ξενοδοχείο.

Μιας εποχής που όχι μόνο θα αναζωογονήσει όλες τις καθημερινές δραστηριότητες, αλλά θα οδηγήσει και σε αυξημένα κέρδη.

ανακαίνιση ενός ξενοδοχείου
μικρές ανακαινίσεις, που πραγματοποιούνται κάθε 5 με 7 χρόνια

Οι μικρές ανακαινίσεις, που πραγματοποιούνται κάθε 5 με 7 χρόνια συνήθως,  περιλαμβάνουν καλύμματα κρεβατιού, νέες κουρτίνες,  έπιπλα και χαλιά.

Μετά από 11-14 χρόνια όμως, σίγουρα κάποια αντικείμενα θα χρειαστούν αλλαγή και ανακαίνιση.

Αντικείμενα, όπως τα κλινοσκεπάσματα, τα δάπεδα στους διαδρόμους και τους δημόσιους χώρους, τα εξαρτήματα που υπάρχουν στα δωμάτια.

Επιπλέον, λόγω των συνεχών εξελίξεων στην τεχνολογία, όπως για παράδειγμα στις τηλεοράσεις, την πρόσβαση στο διαδίκτυο κλπ, η ανακαίνιση, είναι απαραίτητη.

Σε ότι αφορά τα μπάνια των επισκεπτών, αυτά, έχουν τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Είναι δυνατόν να κρατηθούν σε καλή κατάσταση, ακόμα και έως 16 χρόνια.

Οι ανακαινίσεις του μπάνιου είναι χρονοβόρες και περίπλοκες.

Ειδικά, εάν ένας συνδυασμός μπανιέρας-ντους αλλάξει με εγκατάσταση μόνο για ντους.

Το Στυλ Ανακαίνισης Ξενοδοχείου 

Η ανακαίνιση ενός ξενοδοχείου είναι μια μοναδική ευκαιρία ώστε ‘το προϊόν’ που παρέχεται, να διαφοροποιηθεί από τους ανταγωνιστές.

Σαφώς, η ανακαίνιση έχει σκοπό, όχι μόνο να βελτιώσει την σχεδιαστική ταυτότητα του ξενοδοχείου, αλλά και τις ανέσεις που προσφέρει.

Η αρχιτεκτονική ομάδα, πρέπει να λάβει υπόψη όλους αυτούς τους παράγοντες.

Ένα ξενοδοχείο που σκοπεύει να ειδικευτεί σε τρόφιμα εμπνευσμένα από το τοπικό κρασί, για παράδειγμα, θα ενσωματώσει διακοσμητικά στοιχεία που αναφέρονται στην ιδέα αυτή.

Επιπλέον, θα προσφέρει  ιδιαίτερες ανέσεις που σχετίζονται με το κρασί.

Όπως, προσαρμοσμένα κελάρια στο δωμάτιο.

Όλοι αυτοί οι παράγοντες μπορούν να ενισχύσουν τις προοπτικές εσόδων του ξενοδοχείου.

Για να δημιουργήσετε μοναδικά δωμάτια, συνδυάστε και ταιριάξτε διαφορετικά στυλ. Η πλειοψηφία των επισκεπτών, πάντα αξιολογεί την ποιότητα του δωματίου.

Η αποφυγή χρωμάτων, όπως και η απαρχαιωμένη διακόσμηση, είναι  δύο σημαντικοί λόγοι που κάνουν τα δωμάτια του ξενοδοχείου να ξεχωρίζουν. Το δωμάτιο, μπορεί να διατηρηθεί απλό, αλλά ταυτόχρονα πολύ σικ και κομψό, απλά ανοίγοντας τον χώρο, με μια ανοιχτόχρωμη παλέτα χρωμάτων.

Εξετάστε το ενδεχόμενο να προσθέσετε περισσότερες πινελιές χρωμάτων και να τοποθετήσετε πολύχρωμα έπιπλα για να κάνετε τα δωμάτια πιο ευπαρουσίαστα.   Η χρήση διαφορετικών χρωμάτων μπορέι εύκολα και απλά να μετατρέψει έναν άσπρο τοίχο σε πιο ιδιαίτερο και ξεχωριστό.

  Προυπολογισμός Ανακαίνισης

  Είναι σημαντικός ο προυπολογισμός Ανακαίνισης Ξενοδοχείου; 

  Ο προϋπολογισμός είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που καθορίζουν την επιτυχία μιας ανακαίνισης ξενοδοχείου.

  Αυτό συμβαίνει, διότι  επηρεάζει ολόκληρη τη διαδικασία εκτέλεσης και παραγωγής.

  Όταν το αρχιτεκτονικό γραφείο έχει από την αρχή ξεκάθαρη κατανόηση του συνολικού προϋπολογισμού ανακαίνισης, μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα το έργο.

  Επιπλέον, μπορεί να διαθέσει τους πόρους, σε στοιχεία που θα ενισχύσουν τόσο την ιδέα της ανακαίνισης όσο και τις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου.

  Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, υψηλότερη κερδοφορία.

  Σε ένα ξενοδοχείο ευεξίας, για παράδειγμα, ένα εξαιρετικό Spa καθορίζει την εμπειρία των ταξιδιωτών.

  Σημαντικό για την ανακαίνιση, δεν είναι μόνο να είναι εξαιρετικός ο χώρος του Spa. Είναι επίσης σημαντικό να υπάρχουν και ‘πινακίδες’, ώστε να το βρίσκουν εύκολα οι πελάτες.

   Τραπεζαρία 

   Ο τομέας της φιλοξενίας και ιδιαίτερα των ξενοδοχείων, απαιτεί υψηλότερο επίπεδο εφευρετικότητας παρά πρακτικότητας.

   Όταν οι περισσότεροι πελάτες επισκέπτονται ένα ξενοδοχείο, η τραπεζαρία είναι ένας σημαντικός παράγοντας που πρέπει να ληφθεί υπόψη.

   Η δημιουργία ενός ζεστού χώρου τραπεζαρίας με συμπληρωματικά χρώματα δίνει μια χαλαρωτική και άνετη ατμόσφαιρα. Είναι ό,τι πρέπει, να απολαμβάνετε ένα όμορφο γεύμα, σε έναν όμορφο χώρο.

   Ένα άλλο στοιχείο που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την αποκατάσταση ενός ξενοδοχείου, είναι η τοποθέτηση μοναδικών καρεκλών και τραπεζιών. Να θυμάστε, ότι η άνεση του χώρου φαγητού καθορίζεται από τα καθίσματα και τα τραπέζια.

   Ο εσωτερικός σχεδιασμός του ξενοδοχείου μπορεί να ολοκληρωθεί με μοναδικό σχεδιασμό στο λόμπι.

   Φροντίστε πάντα να είναι ορατό το παλιό στυλ του ξενοδοχείου.

    Ηλεκτρικά συστήματα.

   Αυτός είναι ένας άλλος τομέας που πρέπει να αντιμετωπίζεται με προσοχή γιατί έχει τεράστιο αντίκτυπο στην ευημερία του ξενοδοχείου.

   Όταν πρόκειται για τις καθημερινές λειτουργίες ενός ξενοδοχείου, η ηλεκτρική ενέργεια είναι ένας από τους πιο κρίσιμους παράγοντες.

   Η διασφάλιση, ότι οι ηλεκτρικές συσκευές είναι όλες σε καλή κατάσταση λειτουργίας, εγγυάται ότι το ξενοδοχείο πληροί τα απαιτούμενα πρότυπα. Εξετάστε το ενδεχόμενο να αναβαθμίσετε τις ηλεκτρικές συσκευές του ξενοδοχείου, όπως το σύστημα φωτισμού, για να βελτιώσετε την εμφάνιση του ξενοδοχείου.

   Είσοδος 

   Αξίζει να σημειωθεί ότι το φουαγιέ έχει σημαντικό αντίκτυπο στις πρώτες εντυπώσεις των επισκεπτών που έρχονται.

   Κατά την ανακαίνιση ενός  ξενοδοχείου, έχετε κατά νου την είσοδο για να διατηρήσετε το ξενοδοχείο αξιοπρεπές.

   Το λόμπι του ξενοδοχείου θα πρέπει να έχει επαρκή χώρο για να φιλοξενεί επίσημες και ανεπίσημες συνομιλίες.

   Αυτό σημαίνει ότι η είσοδος πρέπει να έχει αρκετό χώρο. Επιπλέον, ο διαχωρισμός του χώρου θα πρέπει να χρησιμοποιείται για να γίνει η είσοδος ελκυστική. Δημιουργήστε ανεπίσημες ζώνες συγκέντρωσης και αποφασίστε τι να κάνετε με τον υπόλοιπο χώρο, κάτι που θα έχει αντίκτυπο στο νέο στυλ του ξενοδοχείου. 

   Βεβαιωθείτε ότι η ανακαίνιση είναι φιλική προς το περιβάλλον

   Η διατήρηση μιας φιλικής προς το περιβάλλον προσέγγισης στις ανακαινίσεις ξενοδοχείων, είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη.

   Να έχετε πάντα περιβαλλοντική συνείδηση, είτε ανακαινίζετε ολόκληρη τη διακόσμηση του ξενοδοχείου είτε ξεκινάτε από το μηδέν.

   Σκεφτείτε να ανακυκλώσετε ό,τι μπορεί να ανακυκλωθεί. Να επαναχρησιμοποιήσετε ό,τι μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί και να εργαστείτε για να περιορίσετε τα απόβλητα στο ελάχιστο.

   Δωμάτια

   Για να προσελκύσετε πελάτες, να προωθήσετε την πιστότητα και να αυξήσετε τον κύκλο εργασίας, ανακαινίστε το ξενοδοχείο σας και συγκεκριμένα τα δωμάτια.

   Ακόμα κι αν η επιχείρησή σας είναι σε καλή κατάσταση συνολικά, μια νέα στρώση χρώματος και μια αλλαγή στυλ μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

   Ένας καλά σχεδιασμένος εσωτερικός χώρος, είναι πιο πιθανό να προσελκύσει πελάτες. Η εικόνα της εγκατάστασης επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από την εσωτερική διακόσμηση της ρεσεψιόν, των διαδρόμων και των δωματίων.

   Η διάρκεια της παραμονής μπορεί να παραταθεί εάν οι χώροι είναι εξοπλισμένοι με επιπλέον εγκαταστάσεις.

   Όπως, εστιατόριο, αίθουσα τσαγιού, σπα, γυμναστήριο ή αίθουσα συσκέψεων, συνεργασίες, κ.λπ..

   Το ξενοδοχείο σας, μπορεί να γίνει κάτι περισσότερο από ένα μέρος για να μείνετε για τη νύχτα. Με την ανακαίνιση, το ξενοδοχείο σας μπορεί να παίξει μεγάλο ρόλο στην τοπική οικονομία. Καθώς προσελκύει νέους συχνούς πελάτες από την περιοχή. 

   Ωστόσο, η ανακαίνιση δεν είναι το μόνο. Είναι ξεκάθαρα απαραίτητο να εστιάσουμε στην ικανοποίηση του πελάτη.

   Δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στο σχεδιασμό, τον φωτισμό, την εργονομία και την ευκολία κίνησης. Πάνω απ ‘όλα, είναι σημαντικό να μην παραβλέπετε τα βασικά.

   Η ποιότητα του κρεβατιού είναι, φυσικά, ο πιο σημαντικός παράγοντας που πρέπει να ληφθεί υπόψη. Θα πρέπει να θυμόμαστε, ωστόσο, ότι οι πρώτες εντυπώσεις και το προσωπικό του ξενοδοχείου αντιπροσωπεύουν το 50% της εικόνας του ξενοδοχείου. 

   Σκεφτείτε τα οφέλη που θα αποκομίσετε από τις εργασίες ανακαίνισης. Πιο πολλοί ευχαριστημένοι πελάτες που επιστρέφουν. Οι οποίοι μιλούν για εσάς και σας φέρνουν ευνοϊκές κριτικές μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. 

   Η ανάγνωση των σχολίων των επισκεπτών σας μπορεί να σας παρακινήσει να πραγματοποιήσετε την ανακαίνιση του ξενοδοχείου.

   Διότι γνωρίζετε τι πιστεύουν για το ξενοδοχείο σας, τι τους άρεσε και τι όχι. Αυτό είναι ένας μεγάλος δείκτης ικανοποίησης. Με αυτόν τον τρόπο, θα γνωρίζετε ποιες πτυχές της ανακαίνισης του ξενοδοχείου σας πρέπει να τύχουν ιδιαίτερης προσοχής. Ανάλογα με το είδος των πελατών που συχνάζουν στο εστιατόριό σας, μπορεί να χρειαστεί να κάνετε προσαρμογές.

   Ώστε να ικανοποιήσετε καλύτερα τις ανάγκες τους. 

   Ποτέ πριν η αξία της εικόνας δεν ήταν τόσο υψηλή. Σύμφωνα με έρευνα του 2018 που δημοσιεύτηκε σε γνωστό ιστότοπο κρατήσεων, το 40% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η εξέταση εικόνων από μέρη, επηρεάζει την απόφασή τους.

   Γίνεται ολοένα και πιο σημαντικό να ανανεώνετε ή να ανακαινίζετε τις εγκαταστάσεις σας. Προκειμένου να κάνετε μοναδικό και διαφοροποιημένο το ξενοδοχείο σας. Να το κάνετε ένα μέρος που θα είναι αξιοσημείωτο και αξέχαστο με μια ματιά στις πλατφόρμες κρατήσεων. 

   Εάν θέλετε πραγματικά να κάνετε το ξενοδοχείο σας να ξεχωρίζει, θα πρέπει να επενδύσετε σε μερικές βελτιώσεις χαμηλού κόστους.

   Γιατί, ας το παραδεχτούμε, η φήμη σας βασίζεται στο να συμβαδίζετε με τις τελευταίες τάσεις και να ξεπερνάτε τους ανταγωνιστές σας.

   Ακολουθούν μερικές από τις καλύτερες ιδέες ανακαίνισης για να κάνετε τη διαμονή των καλεσμένων σας στο ξενοδοχείο σας αξέχαστη, αυξάνοντας παράλληλα τα έσοδά σας.

   3D Εσωτερικός σχεδιασμός χώρου
   3D Εσωτερικός σχεδιασμός χώρου
   3D Εσωτερικός σχεδιασμός χώρου
   3D Εσωτερικός σχεδιασμός χώρου
   Γιατί να επιλέξετε χτιστή ντουζιέρα για την ανακαίνιση του μπάνιου σας;

   Προετοιμαστείτε έγκαιρα.

   Δεν πρέπει να γκρεμίζετε τοίχους ή να αλλάζετε κουρτίνες όταν το ξενοδοχείο σας έχει μεγάλη πληρότητα.

   Εξετάστε τις τάσεις πληρότητας του προηγούμενου έτους για να ανακαλύψετε την εκτός εποχής καλύτερη περίοδο για ανακαίνιση.

   Τα έργα κατασκευής και ανακαίνισης σπάνια πηγαίνουν σύμφωνα με το σχέδιο. Είναι επίσης καλή ιδέα να κοινοποιήσετε την προθεσμία σας σε όλους στην αρχή του έργου.

   Καθορίστε τον στόχο και τον προϋπολογισμό σας λεπτομερώς.

   Δώστε στον υπεύθυνο του έργου, στον σχεδιαστή ή στον κατασκευαστή όσο το δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το τι θέλετε. Γράψτε το εάν απαιτείται.

   Η αλλαγή γνώμης στη μέση ενός έργου μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικές υπερβάσεις κόστους και καθυστερήσεις.

   Αυτό φυσικά είναι κάτι που θα επηρεάσει και το οικονομικό σκέλος. Οι ανακαινίσεις έρχονται σε πολλές μορφές και μεγέθη, οπότε υπολογίστε πόσα μπορείτε να ξοδέψετε πριν ξεκινήσετε.

    

   Με ένα μικροσκόπιο, εξετάστε το ξενοδοχείο σας για να δείτε τι πρέπει να ανακαινισθεί ή να επισκευαστεί.

   Στη συνέχεια, ταξινομείστε αυτά που πρέπει να γίνουν και αυτά που θέλετε να γίνουν. Μετά από αυτό, θα έχετε ένα πλήρες σχέδιο δράσης.

   Θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε τι μπορείτε να κάνετε τώρα και τι πρέπει να αναβάλετε για αργότερο

   Επιλέξτε στυλ που είναι διαχρονικά.

   Οι ανακαινίσεις δεν γίνονται συχνά, ειδικά αν έχετε μικρότερο ξενοδοχείο.

   Επιλέξτε παραδοσιακά στυλ που θα ξεπεράσουν τα τρέχοντα στυλ της μόδας για να γίνετε πιο έξυπνοι με τις επιλογές σας όταν το κάνετε.

   Να διαλέξετε πιο ουδέτερες και απλές αποχρώσεις για το εμπριμέ λινό. Τα υφάσματα που αποτελούνται από περισσότερες φυσικές ίνες, όπως το βαμβάκι και τα πούπουλα, είναι μια καλή επιλογή.

   Αυτό θα προσφέρει μια αίσθηση σύγχρονης άνεσης στους καλεσμένους σας. Αφαιρέστε παλιές φωτογραφίες και αναμνηστικά από τους τοίχους.

   Ίσως μπορείτε να αποκτήσετε τοπική τέχνη σε χαμηλότερη τιμή ή να παρέχετε μια τοποθεσία για έναν ανερχόμενο καλλιτέχνη να εκθέσει τη δουλειά του.

    Τραβήξτε πολλές φωτογραφίες

   Οι ανακαινίσεις δημιουργούν μια υπέροχη ιστορία στα κοινωνικά σας δίκτυα.

   Δημιουργήστε προσμονή με πολλά κλικ στα παρασκήνια.

   Ρωτήστε τους πιστούς καλεσμένους και τους ακολούθους σας για πληροφορίες, όταν κάνετε επιλογές.

   Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να τους κρατήσετε εμπλεκόμενους. Επίσης, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο, από μια καλή ιστορία πριν και μετά, στο ιστολόγιό σας.

    Ενθαρρύνετε τους εργαζομένους σας να συμμετέχουν.

   Κρατήστε ενήμερο και ενημερωμένο για τα σχέδια ανακαίνισης ολόκληρο το προσωπικό σας. Συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού καθαριότητας.

   Κάντε  τακτικό το στοιχείο των εβδομαδιαίων συναντήσεων των εργαζομένων σας.

   Οι υπάλληλοί σας δεν είναι απλώς οι πρεσβευτές της αλλαγής, αλλά και το σημείο επαφής για τους επισκέπτες που αναζητούν πρόσθετες πληροφορίες.

    

   Η πρόσληψη ενός διαχειριστή έργου είναι μια καλή ιδέα, αλλά είναι απαραίτητο να συμμετέχετε κι εσείς.

   Δεν μπορείτε να διαχειριστείτε ένα ξενοδοχείο και ένα εργοτάξιο ταυτόχρονα.

   Η πρόσληψη ενός διαχειριστή, για να επιβλέπει τις εργασίες και να ενεργεί ως σημείο επαφής, θα αφαιρέσει μεγάλο μέρος της ανησυχίας σας για την ανακαίνιση. Είναι πιθανό, να πρόκειται και για έναν αξιόπιστο υπάλληλο.

   Είναι επίσης σημαντικό να παραμείνετε εμπλεκόμενοι.

   Ζητήστε από τον διαχειριστή του έργου να σας παρέχει τακτικές ενημερώσεις. Καθώς επίσης και να σας αποκαλύπτει τυχόν αλλαγές στο εύρος, τον προϋπολογισμό ή το χρονοδιάγραμμα του έργου.

   Συμπερασματικά λοιπόν, κατά την αποκατάσταση ενός ξενοδοχείου, βεβαιωθείτε ότι η προηγούμενη εμφάνιση έχει αλλάξει εντελώς και ότι όλα φαίνονται να είναι ολοκαίνουργια.

   Οι κατευθυντήριες γραμμές που περιγράφονται παραπάνω αποσκοπούν στο να διασφαλίσουν ότι όλα τα πρότυπα του ξενοδοχείου πληρούνται κατά τη διαδικασία ανακαίνισης.

   Αυτές οι ιδέες ανακαίνισης θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τη σχεδίαση του ξενοδοχείου σας.

   Καθώς επίσης και να προσφέρετε στους επισκέπτες σας ένα σπίτι μακριά από το σπίτι.

   Μπορείτε να δημιουργήσετε έναν ευχάριστο, χρήσιμο και μοντέρνο χώρο ακολουθώντας αυτές τις εύκολες οδηγίες.

   Με άλλα λόγια, θα προσφέρετε στους επισκέπτες σας μια αξέχαστη εμπειρία με πολλές αισθήσεις.

   Και να έχετε κατά νου, ότι όσο ευχαριστημένοι είναι οι καλεσμένοι, τόσο πιο επιτυχημένη θα είναι η επιχείρηση!

    

   Ανακαίνιση
   Κουζίνας

   Σε πολλά και μοντέρνα σχέδια.

   Ανακαίνιση
   Μπάνιου

   Με προσοχή στη λεπτομέρεια.

   Ανακαίνιση
   Ντουλάπας

   Πληθώρα σε σχέδια και χρώματα.

   Ανακαίνιση
   Κουφωμάτων

   Με ασφαλή και ανθεκτικά υλικά.

   Ανακαίνιση
   Πορτών

   Ποιότητα για μέγιστη ασφάλεια.

   Αναζητήστε Χρήσιμες πληροφορίες. Ιδέες και προτάσεις που δίνουν λύσης για όλα τα στάδια της ανακαίνισης