Ιδέες για Αναδιαμόρφωση & ανακαίνιση μπάνιου

Ένα από τα πρώτα δωμάτια του σπιτιού που χρειάζεται να δώσουν ιδιαίτερη βαρύτητα οι άνθρωποι όταν αποφασίζουν να ανακαινίσουν το σπίτι τους είναι το μπάνιο.

Είναι μια μικρότερη – πιο απτή – περιοχή για κάλυψη και ανακαίνιση από οτι, για παράδειγμα, η κουζίνα ή το σαλόνι. Ένα μπάνιο έχει συνήθως λίγα τετραγωνικά και μπορεί να είναι μια φθηνότερη επένδυση.

Ακολουθούν μερικές ιδέες για την ανακαίνιση μπάνιου εάν σκέφτεστε να αναδιαμορφώσετε το μπάνιο σας

  • Οι “καμπίνες”  ντους γίνονται όλο και πιο δημοφιλής λόγω της εύκολης χρήσης, του μικρού χώρου που καταλαμβάνουν αλλά και της άνεσής τους. Έρχονται με πολλές προσαρμοσμένες επιλογές κατά την εγκατάσταση. Για παράδειγμα, η πόρτα του ντους, το στήριγμα ποδιών, η τοποθέτηση για τα σαμπουάν και τα σαπούνια, το κάθισμα και η βάση ντουζιέρας για να έχετε ελέυθερα τα χέρια σας όλες οι επιλογές που έχετε με μια καμπίνα ντους. Αυτός ο τύπος ντους είναι ιδιαίτερα χρήσιμος για τους ηλικιωμένους ή τα άτομα με αναπηρία, επειδή είναι γνωστά για την ασφάλειά τους, και συχνά περιλαμβάνουν ένα κάθισμα με ένα χέρι στομίου ντους.
  • Τα μπάνια με υδρομασάζ είναι μια απόλυτη πολυτέλεια σε οποιοδήποτε μπάνιο. Ποιος δεν θα ήθελε να αντικαταστήσει την παλιά του μπανιέρα με μια προσαρμοσμένη μπανιέρα αέρα ή μια μπανιέρα με υδρομασάζ! Μπορείτε να προσαρμόσετε τη νέα μπανιέρα σας με τα φώτα, τα στηρίγματα και τους θερμαντήρες της επιλογής σας. Αυτή η αναβάθμιση είναι ιδανική για κύρια μπάνια του σπιτιού.
  • Οι μπανιέρες είναι μια διαφορετική προσέγγιση για την αναδιαμόρφωση του μπάνιου σας. Μια ιδέα μπορεί να είναι προσθήκες που τοποθετούνται πάνω από την υπάρχουσα μπανιέρα σας και μπορούν εύκολα να αφαιρεθεί ή να αντικατασταθούν αργότερα χωρίς να καταστραφεί ο τοίχος ή το δάπεδο. Εγκαθίστανται γρήγορα και μπορούν να κάνουν το μπάνιο σας να φαίνεται διαφορετικό σε μία μόνο ημέρα. Ωστόσο, αυτή η επιλογή δεν είναι η καλύτερη επιλογή για όλους. Εάν έχετε για παράδειγμα ζημιά λόγων νερών, μιας αδύναμη μπανιέρας ή μια μονοκόμματη μπανιέρα από υαλοβάμβακα, τότε η καλύτερη επιλογή σας είναι να αντικαταστήσετε τη μπανιέρα που έχετε με μια καινούργια.
  • Οι καθρέπτες και τα ντουλάπια είναι πάντα μια ωραία προσθήκη, ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για το μπάνιο επισκεπτών ή το κύριο μπάνιο σας. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές προσαρμοσμένες επιλογές για καθρέπτες, κονσόλες, και ντουλάπια με νιπτήρες. Οι μονάδες μπορεί να περιλαμβάνουν προσαρμοσμένα συρτάρια, ντουλάπια, πάγκους, νεροχύτες, βρύση και εξοπλισμό ντουλαπιού, φωτισμό, ράφια αποθήκευσης, επιλογές αποθήκευσης προϊόντων υγειηνής, καθρέφτες και άλλα. Μερικοί άνθρωποι μπορούν να επιλέξουν να υπάρχει ακόμη και χώρος ώστε να χωράει ένα σκαμπώ ή καρεκλάκι κάτω από τον πάγκο με τον καθρέπτη. Ο πάγκος μπορεί επίσης να έχει διάφορες επιλογές υλικών, για παράδειγμα ο γρανίτης και το μάρμαρο είναι μόνο δύο από τις δημοφιλείς επιλογές πάγκου.
  • Όπως οι καμπίνες ντους, οι καμπίνες μπάνιου είναι άλλη μια ασφαλής και εύκολα προσβάσιμη λύση.  Αυτή η αναβάθμιση επιλέγεται συνήθως από εκείνους που θέλουν να κάνουν μπάνιο, αλλά δυσκολεύονται να μπουν στην μπανιέρα. Μια καμπίνα μπάνιου έχει μια πόρτα που ανοίγει, ώστε να μπορείτε να μπείτε στο μπάνιο και να καθίσετε. Έχουν επίσης θέσεις για να καθίσετε στην μπανιέρα, ώστε να μπορείτε να καθίσετε σε μια πιο άνετη, όρθια θέση.

Υπάρχουν πολλές ακόμη επιλογές και λύσεις για την ανακαίνιση μπάνιου, με πληθώρα υλικών και λύσεων που προσαρμόζονται στις ανάγκες του κάθε ιδιοκτήτη.