Μια ανακαίνιση σπιτιού Θεσσαλονίκη ενδεχομένως να περιλαμβάνει εργασίες στο εσωτερικό και στο εξωτερικό της. Οι εργασίες προσαρμόζονται πάντα με τις ανάγκες του κάθε οικήματος για ένα καλαίσθητο αλλά και λειτουργικό αποτέλεσμα. 

Η εξωτερική ανακαίνιση σπιτιού, πιο συγκεκριμένα, βοηθάει στην αισθητική βελτίωση της κατοικίας. Παράλληλα όμως, συμβάλλει στην καλύτερη ενεργειακή της απόδοση, που μειώνει αισθητά τα έξοδα για τη θέρμανση και την ψύξη του σπιτιού.

Παρακάτω, θα βρείτε όλες τις εργασίες που περιλαμβάνει μια εξωτερική ανακαίνιση σπιτιού.

Επισκευή των Εξωτερικών Τοίχων της Κατοικίας

Με το πέρασμα των χρόνων, οι τοίχοι, τα μπαλκόνια, και οι οροφές φθείρονται από τα καιρικά φαινόμενα και την υγρασία. Έτσι, εκτός από την καταστροφή της βαφής, μπορεί να εμφανιστούν φουσκώματα και ρωγμές στους τοίχους. Η εξωτερικά ανακαίνιση σπιτιού ξεκινάει με το σοβάτισμα των τοίχων, το οποίο θα τους προστατέψει από τις εξωτερικές συνθήκες.

Βάψιμο των Εξωτερικών Τοίχων

Στη συνέχεια, οι τοίχοι θα βαφτούν με το χρώμα και την τεχνοτροπία που θα επιλέξετε. Η σωστή επιλογή της βαφής είναι σημαντική, μιας και αυτό είναι το κομμάτι που φθείρεται πιο πολύ στο εξωτερικό ενός κτηρίου.  

Εξωτερική Θερμομόνωση και Στεγανοποίηση της Ταράτσας

Πριν από το σοβάτισμα και το βάψιμο των τοίχων όμως, η εξωτερική ανακαίνιση σπιτιού προσφέρει την ευκαιρία να βελτιώσετε την ενεργειακή του απόδοση. Αυτό επιτυγχάνεται με τη θερμομόνωση των τοίχων και τη στεγανοποίηση της ταράτσας. 

Για τη θερμομόνωση του οικήματός σας, θα εγκατασταθούν θερμομονωτικές πλάκες πριν το σοβάτισμα και το βάψιμο των τοίχων. Αυτό θα δημιουργήσει ένα προστατευτικό κουβούκλιο που θα επιτρέπει τη διατήρηση της θερμοκρασίας μέσα στο σπίτι. Πρακτικά, θα παρατηρήσετε πως οι χώροι σας είναι πιο ζεστοί το χειμώνα και πιο δροσεροί το καλοκαίρι.

Η στεγανοποίηση της ταράτσας πραγματοποιείται με την εγκατάσταση διάφορων υλικών στην ταράτσα, όπως είναι τα ασφαλτόπανα και οι μεμβράνες PVC. Η εργασία αυτή έχει ως στόχο τη μείωση της υγρασίας που περνάει μέσα στους τοίχους.

Επισκευή ή Κατασκευή Κεραμοσκεπής

Οι εξωτερικές εργασίες για τη βελτίωση της κατοικίας σας περιλαμβάνουν επίσης και τις εργασίες για την κεραμοσκεπή σας. Μπορείτε είτε να ζητήσετε την κατασκευή μιας κεραμοσκεπής, είτε την επισκευή της ήδη υπάρχουσας. 

Τοποθέτησης Πέτρας στους Εξωτερικούς Τοίχους

Ακόμα μια εργασία που μπορεί να πραγματοποιηθεί κατά την εξωτερική ανακαίνιση σπιτιού είναι η τοποθέτηση πέτρας. Πρόκειται για ένα υλικό με μεγάλη αντοχή στο χρόνο και τις καιρικές συνθήκες. Επίσης, συμβάλλει σημαντικά στην προστασία των τοίχων από την υγρασία και λειτουργεί σαν μόνωση. Το αποτέλεσμα όμως, πέρα από πρακτικό, είναι και πολύ καλαίσθητο.  

Αντικατάσταση των Κουφωμάτων

Τα εξωτερικά κουφώματα είναι πολύ σημαντικά για την ενεργειακή απόδοση του σπιτιού, μιας και προστατεύουν από την υγρασία. Μάλιστα, αν αντικαταστήσετε τα παλιά σας κουφώματα, η ενεργειακή κλάση της κατοικίας σας θα ανέβει. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την άνοδο της αξίας του οικήματος.

Ανακαίνιση της Βεράντας

Κατά την εξωτερική ανακαίνιση σπιτιού, μπορείτε να αναδιαμορφώσετε τις βεράντες και τα μπαλκόνια σας. Έτσι, μπορείτε να αλλάξετε ή να βάψετε τα κάγκελα, να εγκαταστήσετε συστήματα σκίασης, να χτίσετε μια ψησταριά, και ό,τι άλλο θα διευκολύνει την καθημερινότητά σας.

Διαμόρφωση του Κήπου και Κατασκευή Πισίνας

Τέλος, ο εξωτερικός χώρος της κατοικίας σας μπορεί να αναδιαμορφωθεί για να περνάτε ποιοτικό χρόνο με την οικογένειά σας. Αν έχετε τον απαραίτητο χώρο, μπορείτε ακόμα και να κατασκευάσετε μια πισίνα

Η εταιρεία μας έχει πολυετή πείρα στην ανακαίνιση κατοικίας στη Θεσσαλονίκη. Μαζί θα εντοπίσουμε τις ανάγκες του σπιτιού σας και θα σας προτείνουμε λύσεις για ένα λειτουργικό και ικανοποιητικό αποτέλεσμα.

 

 

Τι πρέπει να λάβετε υπόψη όταν κάνετε ανακαινίση στο σπίτι