Η ανακαίνιση μπάνιου Θεσσαλονίκη αποτελεί μια από τις βασικές εργασίες αναβάθμισης της κατοικίας σας. Πράγματι, το μπάνιο είναι ένας χώρος που χρησιμοποιείτε καθημερινά κι έτσι φθείρεται γρήγορα. Μετά από κάποια χρόνια, η ανακαίνιση μπάνιου με πλακάκια και είδη υγιεινής είναι απαραίτητη. Ωστόσο, αυτά δεν είναι τα μοναδικά κομμάτια της ανανέωσης του μπάνιου σας που πρέπει να προσέξετε. 

Παρακάτω, θα βρείτε τα μυστικά που πρέπει να γνωρίζετε για μια επιτυχημένη ανακαίνιση μπάνιου.  

Σχεδιάστε την Ανακαίνιση Σύμφωνα με το Χώρο σας

Κάθε χώρος έχει διαφορετικές ανάγκες για να αναδειχθεί. Αν κατά την αρχική εγκατάσταση του μπάνιου είχαν γίνει κάποια λάθη στη διαρρύθμιση, η ανακαίνιση αποτελεί ευκαιρία για τη διόρθωσή τους.

Για παράδειγμα, στην περίπτωση μικρού μπάνιου, μπορείτε να αλλάξετε τη μπανιέρα σας για μια ντουζιέρα για να κερδίσετε επιπλέον χώρο. 

Πριν την έναρξη των εργασιών, καταγράψτε τα προβλήματα που θέλετε να διορθώσετε στο χώρο σας. Παράλληλα, σκεφτείτε πώς μπορείτε να αυξήσετε τη λειτουργικότητα του μπάνιου σας. Παρ’ όλα αυτά, μαζί με τις πρακτικές βελτιώσεις, δεν θα πρέπει να ξεχάσετε να σκεφτείτε και την αισθητική που επιθυμείτε. 

Αλλάξτε τις Παλιές Σωληνώσεις

Η ανακαίνιση μπάνιου με πλακάκια μπορεί να κρύβει κι άλλες εργασίες που δεν είχατε υπολογίσει. Αν το σπίτι σας είναι παλιό, τότε θα πρέπει να διαπιστώσετε την κατάσταση των σωληνώσεων της ύδρευσης και της αποχέτευσης. Μάλιστα, οι παλιές σωληνώσεις μπορεί να ευθύνονται σε ένα μεγάλο βαθμό για την αυξημένη υγρασία μέσα στο μπάνιο σας. Όσο πιο παλιές είναι, τόσο πιθανότερο είναι να τρυπήσουν. 

Έτσι, εφόσον θα μπείτε στη διαδικασία να αποξηλώσετε τα πλακάκια, καλό θα ήταν να αλλάξετε και τις παλιές σωληνώσεις.

Πώς να Διαλέξετε τα Σωστά Πλακάκια

Η βασική εργασία σε κάθε ανακαίνιση μπάνιου, είναι η αλλαγή των πλακιδίων. Πλέον, θα βρείτε πλακάκια σε πολλά σχέδια και χρώματα, ώστε να πετύχετε το αποτέλεσμα που επιθυμείτε. Ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θυσιάσετε την ποιότητα των πλακιδίων για μια καλύτερη τιμή. Δυστυχώς, τα πλακάκια είναι ένα από τα υλικά που η ποιότητά τους μειώνεται δραματικά όταν η τιμή είναι πολύ φθηνή.

Για την επιλογή των πλακιδίων, προτιμήστε τα σκούρα χρώματα για το δάπεδο του μπάνιου σας και τα πιο ανοιχτά για τους τοίχους. Το σκούρο χρώμα δεν λερώνεται εύκολα, πράγμα που είναι πολύ καθημερινό για την καθημερινότητα. Επίσης, είναι σημαντικό να διαλέξετε ένα αντιολισθητικό πλακάκι για το δάπεδο, ειδικά αν θα κατασκευάσετε μια χτιστή ντουζιέρα. 

Δώστε Προσοχή κατά την Επιλογή των Επίπλων του Μπάνιου

Η ανακαίνιση μπάνιου με πλακάκια και είδη υγιεινής θα δώσει μια νέα πνοή στο μπάνιο σας. Έτσι, πέρα από τα πλακίδια, τη λεκάνη, και το νεροχύτη, πρέπει να δώσετε βάση και στην επιλογή του επίπλου. Η απόφασή σας αυτή δεν θα πρέπει να στηρίζεται μόνο στην αισθητική, αλλά και στην πρακτικότητα. Γενικά, προτιμήστε ένα έπιπλο που να περιλαμβάνει αρκετούς αποθηκευτικούς χώρους. 

Μονώστε τους Τοίχους του Μπάνιου σας

Λόγω της φύσης του, το μπάνιο είναι ευάλωτο στην υγρασία. Για το λόγο αυτό, είναι πολύ σημαντικό να μονώσετε τους τοίχους του, ώστε να κρατήσετε την υγρασία μακριά από το υπόλοιπο σπίτι. Θα πρέπει μάλιστα να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στους τοίχους που βρέχονται άμεσα, δηλαδή δίπλα στην μπανιέρα ή τη ντουζιέρα σας. Επίσης, αν θέλετε να κατασκευάσετε μια χτιστή ντουζιέρα, μην ξεχάσετε να μονώσετε και το πάτωμα της. 

Χρησιμοποιήστε Αντιμουχλικό Στόκο

Με τα χρόνια, θα έχετε παρατηρήσει πως το σημείο ανάμεσα στα πλακάκια που βρέχονται μαζεύει μούχλα. Ο παλιός στόκος δημιουργεί τους μύκητες της μούχλας με αποτέλεσμα να μαυρίζει. Έτσι, η ανακαίνιση μπάνιου με πλακάκια θα πρέπει να συνοδεύεται από αντιμουχλικό στόκο. Αυτό το ειδικό υλικό, αποτρέπει τη δημιουργία των μυκήτων, κι έτσι τα πλακάκια σας θα μείνουν καθαρά για καιρό. 

Αν η επιλογή του αντιμουχλικού στόκου σας φαίνεται ακριβή, τότε μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε επιλεκτικά. Τα σημεία γύρω από τη μπανιέρα ή ντουζιέρα και πίσω από το νεροχύτη είναι αυτά που τον χρειάζονται περισσότερο. 

Αφήστε Φυσικό Φως μέσα στο Μπάνιο σας

Όσο πιο μικρό είναι το μπάνιο σας, τόσο μεγαλύτερη είναι η ανάγκη του για φυσικό φως. Ένας χώρος με τη σωστή φωτεινότητα, μπορεί να αναδειχθεί και να φαίνεται μεγαλύτερος. Αν το μπάνιο σας όμως είναι εσωτερικό, τότε θα πρέπει να δημιουργήσετε επιπλέον φωτιστικές πηγές. Μια καλή ιδέα είναι να εγκαταστήσετε κάποιο κρυφό φωτισμό που θα δημιουργεί πολλά επίπεδα φωτός.  

Η ανακαίνιση μπάνιου με πλακάκια και καινούργια είδη υγιεινής είναι απαραίτητη σε κάθε σπίτι. Εμπιστευτείτε την πολυετή μας πείρα στις ανακαινίσεις κατοικιών στη Θεσσαλονίκη για να δημιουργήσουμε τον χώρο που ονειρεύεστε. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας λύσουμε κάθε απορία και να λάβετε μια συμφέρουσα προσφορά.