Μια ολική ή μερική ανακαίνιση σπιτιού Θεσσαλονίκη και γενικότερα σε όλη την Ελλάδα φέρει στο επίκεντρο της την αναδιαμόρφωση του ή των δωματίου ενός σπιτιού. Το δωμάτιο μας είναι ο προσωπικός μας χώρος για αυτό και θέλουμε να είναι όμορφα διαμορφωμένος και με τρόπο που να μας χαλαρώνει και να μας αντιπροσωπεύει.

Πέρα από αυτά τα στοιχεία όμως να είναι και λειτουργικός στην καθημερινότητα μας. Υπάρχουν μοναδικές ιδέες, άλλες πιο κλασικές και άλλες με μοντέρνο στυλ, για να ανακαινίσετε και εσείς εύκολα και άμεσα το δωμάτιο σας.

Εμείς παρακάτω ετοιμάσαμε για εσάς που σκέφτεστε να επενδύσετε σε μια ανανέωση του δωματίου σας όμορφες ιδέες για την διακόσμηση αυτού. Σας εγγυόμαστε ότι σίγουρα θα πάρετε έμπνευση και θα θέλετε να τις εφαρμόσετε και στο δικό σας υπνοδωμάτιο.

Οι βασικές αλλαγές στην διακόσμηση για ένα νέο και ανανεωμένο δωμάτιο

Το δωμάτιο μας θέλουμε να είναι ένα μέρος μέσα στο οποίο θα περνάμε όμορφα τον ελεύθερο μας χρόνο και εκεί όπου θα χαλαρώνουμε μετά από μια έντονη ημέρα. Ανανεώνοντας τον χώρο μας θα ανανεωθεί και η διάθεση μας, ενώ οι αλλαγές που θα αποφασίσουμε να κάνουμε δεν χρειάζεται πάντα να είναι μεγάλες. Ακόμα και μια αλλαγή στα σεντόνια και στις κουρτίνες μας μπορεί να είναι αρκετή για να δημιουργήσουμε έναν πανέμορφο και ζεστό χώρο.

Ιδέες και προτάσεις διακόσμησης

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με κάποιες βασικές και καθόλου κοστοβόρες αλλαγές που μπορείτε να κάνετε στο δωμάτιο σας.

  • Νέα χρωματική παλέτα: Είναι πολύ βασικό να βάψετε το δωμάτιο σας με χρώματα τα οποία σας ηρεμούν και σας δημιουργούν όμορφα συναισθήματα. Το να μπαίνεις σε έναν χώρο στον οποίο ξεκουράζεσαι και κοιμάσαι σου δημιουργεί αμέσως όμορφα συναισθήματα. Για τον λόγο αυτό όμως είναι και εξαιρετικά σημαντικό να σκεφτούμε αρκετά πριν την τελική επιλογή των χρωμάτων.

 

  • Παστέλ και γήινες αποχρώσεις : Οι παστέλ αποχρώσεις όπως και οι γήινες αποτελούν πλέον all time classic επιλογές για ένα δωμάτιο. Είτε μένετε μόνοι σας είτε με τον/την σύντροφο σας μπορείτε να επενδύσετε σε ήρεμα και φωτεινά χρώματα τα όποια θα αναδεικνύουν το δωμάτιο και θα αφήνουν το φυσικό φως να φωτίζει ακόμα περισσότερο τον χώρο. Αν αγαπάτε τις απλές πινελιές διακόσμησης σίγουρα θα σας ικανοποιήσει μια τέτοια επιλογή χρωμάτων.

 

Χρώματα όπως το απαλό ροζ, κίτρινο, ροδακινί, μπλε και λιλά αποτελούν μερικές από τις καλύτερες επιλογές που μπορείτε να κάνετε για το υπνοδωμάτιο σας. Δημιουργούν μια ήρεμη και χαλαρωτική ατμόσφαιρα ενώ αποτελούν την τέλεια βάση και για την υπόλοιπη  διακόσμηση του δωματίου σας.

 

Από την άλλη οι αποχρώσεις του λευκού και του μπεζ αποτελούν διαχρονικές και πάντα ιδανικές επιλογές για ένα δωμάτιο. Συνθέτουν ένα minimal σκηνικό, σύγχρονο και κλασικό και μπορούν να δώσουν φως σε κάθε χώρο ακόμα και τον πιο μικρό. Αν σας αρέσει η απλότητα και ο ρομαντισμός σίγουρα οι παραπάνω επιλογές είναι οι ιδανικές για σας. Σε γενικές γραμμές θέλουμε το δωμάτιο μας να μην είναι πολύ φορτωμένο ώστε να νιώθουμε άνετα και ήρεμα με σα σε αυτό.

 

  • Ταπετσαρίες: Η επιλογή μιας ταπετσαρίας είναι μια από τις πιο όμορφες επιλογές που μπορείτε να κάνετε για το δωμάτιο σας. Φέρνει μια πιο vintage διάθεση στον χώρο αλλά σίγουρα τον διακοσμεί μοναδικά. Στην αγορά θα βρείτε μια τεράστια γκάμα σχεδίων για να επιλέξετε αυτό που σας εκφράζει περισσότερο. Φυσικά τα floral μοτίβα συνιστούν πάντα μια όμορφη επιλογή αλλά υπάρχουν και πιο αφηρημένα και σύγχρονα σχέδια εμπνευσμένα από τον χώρο της τέχνης.

 

Επιλέγοντας μια ταπετσαρία δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να την τοποθετήσετε σε όλους τους τοίχους, καθώς αυτό θα κάνει τον χώρο πολύ φορτωμένο και μικρό. Η επένδυση μόνο σε ένα τοίχο είναι η ιδανική επιλογή. Η τοποθέτηση τους είναι οικονομική και πολύ άμεση. Λαμβάνοντας υπόψη σας και τα άνωθεν λοιπόν, μην παραλείψετε να ρίξετε μια ματιά και στις ταπετσαρίες προτού αποφασίσετε τα νέα χρώματα του δωματίου σας.

 

  • Έπιπλα δωματίου: Τα έπιπλα σαφώς και δημιουργούν μια διαφορετική και πιο δομημένη εικόνα σε ένα υπνοδωμάτιο. Πέρα από την επιλογή του κρεβατιού, που συνιστά και την σημαντικότερη, υπάρχουν και αλλά έπιπλα που μπορούν να προστεθούν δίνοντας μια άλλη διακοσμητική άποψη στον χώρο. Εφόσον, έχετε χώρο μπορείτε να προσθέσετε μια vintage πολυθρόνα ή ένα μικρό  καναπεδάκι, και οι δυο επιλογές μπορούν να αποτελέσουν μικρές  γωνίες  για να χαλαρώνετε και να διαβάζετε τα βιβλία σας.

 

Αν από την άλλη το δωμάτιο σας είναι μικρότερων διαστάσεων μπορείτε άπλα να τοποθετήσετε μικρά ραφάκια που θα δώσουν επιπλέον στυλ και θα δημιουργήσουν αποθηκευτικό χώρο στο δωμάτιο σας. Μια ακόμη επιλογή που αφορά κάθε μεγέθους υπνοδωμάτιο είναι φυσικά και ο ολόσωμος καθρέφτης. Είναι πρακτικός και όλοι τον χρειαζόμαστε για να μπορούμε να ετοιμαζόμαστε πριν από κάθε μας έξοδο. Επίσης δίνει στυλ και αν είναι μικρό το υπνοδωμάτιο αυτός θα κάνει το χώρο να μοιάζει μεγαλύτερος.

 

  • Σκεπάσματα, σεντόνια και άλλα λευκά είδη: Χωρίς αμφιβολία τα σεντόνια, τα σκεπάσματα και όλα τα παρεμφερή λευκά είδη αποτελούν την πιο άμεση αλλαγή που μπορείτε να κάνετε στην διακόσμηση του δωματίου σας. Γενικότερα μπορεί μια ανακαίνιση στο δωμάτιο σας να φέρει ριζικές αλλαγές αλλά και οι μικρές διακοσμητικές αλλαγές είναι επίσης ικανές να αλλάξουν θεαματικά την εικόνα του. Στις τάσεις είναι τα floral καλύμματα και κουβέρτες, ειδικά αν σας αρέσει το ρομαντικό στυλ είναι η ιδανικότερη επιλογή που μπορείτε να κάνετε.

 

Τα μοτίβα αυτά ηρεμούν το χώρο και τον κάνουν πιο ζεστό και προσιτό. Αναφορικά με τα σεντόνια σας, μπορείτε να επενδύσετε σε μονόχρωμα σε απαλούς και γήινους τόνους για μια πιο ισορροπημένη αισθητική και διακόσμηση. Είναι πολύ σημαντικό να ανανεώνουμε τα σεντόνια και τα σκεπάσματα μας καθώς αυτά μας αλλάζουν και την διάθεση. Τα βαμβακερά όπως και τα λίνα σεντόνια αποτελούν μερικές πολύ όμορφες επιλογές που θα αναβαθμίσουν συγχρόνως και την ποιότητα του ύπνου σας.

 

  • Κουρτίνες και χαλιά: Οι κουρτίνες παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στη διακόσμηση ενός δωματίου. Πρακτικά χρησιμοποιούνται για να εμποδίσουμε το φως να μπει στο δωμάτιο αλλά όχι μόνο για αυτό. Ντύνουν όμορφα τον χώρο και δημιουργούν μια όμορφη αισθητική σε αυτόν. Οι λευκές αέρινες κουρτίνες από λεπτά υφάσματα αποτελούν τάση. Αν ωστόσο  αγαπάτε τις πιο έντονες φυσικά υπάρχουν μοναδικά χρώματα που μπορείτε να συνδυάσετε είτε με το χρώμα στους τοίχους είτε με το χρώμα στα σκεπάσματα σας.

 

Σε γενικές γραμμές οι λιτές κουρτίνες κάνουν το δωμάτιο να έχουν άλλη διάσταση. Ενώ οι διπλές και πιο βαριές κουρτίνες το κάνουν πιο ζεστό και κρατούν το πολύ φως μακριά. Ότι και αν διαλέξετε φροντίστε να υπάρχει αρμόνια στον χώρο.

 

Τα χαλιά αποτελούν τέλος, μια μοναδική κα άμεση πρόταση για να αλλάξετε την διακόσμηση του δωματίου σας. Υπάρχουν πολλές επιλογές, με κλασικά σχέδια με αλλά με πιο σύγχρονα. Το σίγουρο είναι ότι αποτελούν μια από τις καλύτερες προσθήκες στην διακόσμηση ενός υπνοδωματίου και μπορούν να δημιουργήσουν ζεστούς χώρους.

 

  • Όμορφα και με design φωτιστικά: Ο φωτισμός είναι πολύ σημαντικός για έναν χώρο, πόσο μάλλον για ένα υπνοδωμάτιο. Το φώς που δημιουργείται μέσα στο δωμάτιο θέλουμε να μας χαλαρώνει. Την ημέρα αξιοποιούμε το φυσικό φώς αλλά όταν αρχίζει και σκοτεινιάζει η ατμόσφαιρα στο δωμάτιο μας αλλάζει και δεν θέλουμε ένα έντονο φως που θα μας κουράζει.

 

Επιλεγούμε ήπια φωτιστικά οροφής, πορτατίφ για τα κομοδίνα, φωτιστικά δαπέδου και μικρά σποτάκια. Τα είδη αυτά φωτισμού δημιουργούν υπέροχη αισθητική και άνεση που όλοι θέλουμε να έχει το δωμάτιο μας.

 

  • Διακόσμηση με κεριά: Τα κεριά αποτελούν μια πανέμορφη και χαλαρωτική ιδέα για την διακόσμηση του δωματίου μας. Γεμίζουν τον χώρο με όμορφες μυρωδιές και δημιουργούν μια ζεστή και ήρεμη ατμόσφαιρα. Υπάρχουν όμορφα κεραμικά στα όποια μπορείτε να τοποθετήσετε τα κεριά σας. Δεν έχουν εποχή καθώς μπορείτε χειμώνα-καλοκαίρι να διακοσμήσετε με αυτά όμορφα και οικονομικά το δωμάτιο σας.

 

Προτιμήστε μυρωδιές απαλές και ελαφριές όπως βανίλια, λεβάντα και ροδόνερο. Είναι σημαντικό να δημιουργούμε στο δωμάτιο μας μια ατμόσφαιρα απολυτής χαλάρωσης και ξεκούρασης. Σε αυτό συμβάλουν λοιπόν και τα κεριά όπως και τα αιθέρια έλαια. Προτιμήστε καλύτερα τα κεριά που δεν έχουν κατασκευαστεί από τεχνικά υλικά και έχουν πιο αληθινές μυρωδιές. Τα κεριά λοιπόν είναι ένας οικονομικός τρόπος για να μετατρέψετε το δωμάτιο σας σε έναν χώρο απόλυτης ηρεμίας και γαλήνης.

 

  • Φυτά και λουλούδια: Τα φυτά εσωτερικού χώρου αποτελούν, ειδικά τα τελευταία χρόνια, μια από τις μεγαλύτερες τάσεις στην διακόσμηση του υπνοδωματίου. Τα φυτά όπως και τα λουλούδια δημιουργούν μια θετική ατμόσφαιρα και ενέργεια στον χώρο. Σε φέρνουν πιο κοντά στην φύση και σε ηρεμούν μόνο με το χρώμα τους. Απαιτούν λίγη φροντίδα και μπορούν να δώσουν φως και χρώμα σε κάθε γωνιά που θα τα τοποθετήσετε.

 

Τα αληθινά λουλούδια δίνουν επίσης μια χαρούμενη νότα στον χώρο. Γεμίζουν το δωμάτιο με ευωδιαστά αρώματα και τονώνουν την διάθεση και την ψυχολογία μας. Ακόμα και αν δεν θέλετε πολλά στοιχεία στο χώρο σας, ένα βάζο με όμορφα λουλούδια αρκούν για να δώσουν την πινελιά χρώματος κα αισιοδοξίας που ψάχνετε. Τα φυτά ενισχύουν επίσης τα θετικά συναισθήματα και μας ηρεμούν. Είναι οικονομικά και σίγουρα θα αναβαθμίσουν την διακόσμηση του δωματίου σας.

 

Ελπίζουμε να σας δώσαμε μερικές όμορφες και εύκολες ιδέες για να αλλάξετε την διακόσμηση του υπνοδωματίου σας. Σημαντικό είναι να μελετήσετε τον χώρο και να δείτε ποια είναι τα δυνατά του σημεία. Το φυσικό φως, ένα παράθυρο με θέα ή ένας μοναδικής αισθητικής πάτωμα. Ότι και αν είναι αυτό φρόντισε να το αναδείξεις με όμορφες διακοσμητικές επιλογές.