Αν σκέφτεστε να ανακαινίσετε μερικά ή ολικά την κρεβατοκάμαρα σας τότε σίγουρα το παρακάτω κείμενο θα σας δώσει τις πιο όμορφες ιδέες σε ανακαίνιση σπιτιού στη Θεσσαλονίκη, Αθήνα και όχι μόνο. Οι μεγαλύτερες τάσεις στην διακόσμηση για το 2021 θα αποτελέσουν την πηγή έμπνευσης σας και σίγουρα θα σας βοηθήσουν να οργανώσετε τις αλλαγές που θα κάνετε και στο δικό σας υπνοδωμάτιο.

Το υπνοδωμάτιο αποτελεί έναν χώρο του σπιτιού μέσα στο οποίο θέλουμε να χαλαρώνουμε και να ξεκουραζόμαστε. Συνιστά αναμφίβολα ένα περιβάλλον το οποίο θέλουμε να μας κάνει να ηρεμούμε από την ένταση της καθημερινότητας και για αυτό οι επιλογές της διακόσμησης που θα κάνουμε για αυτό καλό είναι να έχουν διαχρονικό χαρακτήρα.

Το στυλ που θα διαλέξουμε θα πρέπει να ταιριάζει με την προσωπικότητα μας και με τα συναισθήματα που θέλουμε να μας δημιουργεί ο χώρος. Το υπνοδωμάτιο είναι άλλωστε ο δικός μας προσωπικός χώρος και η περίοδος αυτή είναι η καλύτερη για να επενδύσουμε σε αυτό. Παρακάτω λοιπόν ετοιμάσαμε έναν ολοκληρωμένο κατάλογο με όλες τις σύγχρονες τάσεις στη διακόσμηση της κρεβατοκάμαρας ώστε να πάρετε ιδέες και να κάνετε και εσείς την ανανέωση που τόσο καιρό σκέφτεστε.

Ξεκινάμε με τα βασικά στοιχεία του υπνοδωματίου

  • Κρεβάτι: Το κρεβάτι σαφώς και συνιστά το βασικότερο έπιπλο σε ένα υπνοδωμάτιο. Από τις πρώτες αλλαγές που μπορείτε να κάνετε είναι η επιλογή ενός νέου κρεβατιού και στρώματος. Αυτό περά από αισθητική αναβάθμιση θα αποτελέσει και επένδυση για την αναβάθμιση της ποιότητα του ύπνου σας ειδικά αν έχετε πολλά χρονιά να αλαλάξετε στρώμα.

 

Ανάμεσα στα νέα trends της διακόσμησης του υπνοδωματίου δυναμική παρουσία κάνουν και τα κεφαλάρια τα όποια δίνουν μια άλλη αίσθηση στον χώρο αλλά και στον ύπνο. Μπορείτε να επιλέξετε κρεβάτια με υφασμάτινο ή δερμάτινο κεφαλάρι. Ότι ταιριάζει φυσικά καλύτερα στο στυλ που θέλετε για το υπνοδωμάτιο σας. Σημαντικό στοιχειό είναι το χρώμα που θα έχει το κεφαλάρι να ταιριάζει με τα χρώματα των τοίχων καθώς και με τα σκεπάσματα σας. Έτσι θα δημιουργηθεί μια αρμόνια στον χώρο και στην διακόσμηση αυτού.

 

Αν σας αρέσουν τα σιδερένια κρεβάτια αυτά εξακολουθούν και φέτος να αποτελούν μια όμορφη και πάντα διαχρονική επιλογή. Το στυλ που δημιουργούν στο δωμάτιο είναι minimal και μπορείτε, αν σας αρέσει ο ρομαντισμός, και στην διακόσμηση να επενδύσετε σε διάφορα στοιχεία επίσης ρομαντικά, όπως για παράδειγμα μια ταπετσαρία με λουλούδια.

 

  • Απαλοί χρωματικοί τόνοι και έπιπλα: Τα έπιπλα από ξύλο εξακολουθούν να πρωταγωνιστούν στις τάσεις της διακόσμησης του υπνοδωματίου και για το 2021. Ιδιαίτερα το λευκό χρώμα, καθώς και όλες οι γήινες αποχρώσεις αποτελούν επιλογές που είναι πλέον κλασικές και πάντα στο επίκεντρο όσον αφορά την διακόσμηση του υπνοδωματίου. Οι αποχρώσεις αυτές θα δημιουργήσουν έναν ξεκούραστο και συγχρόνως κομψό χώρο στον όποιο θα μπορείτε να χαλαρώνετε και να κοιμάστε.

 

Οι απαλές αποχρώσεις αφορούν φυσικά και τα έπιπλα που θα επιλέξτε να τοποθετήσετε στον χώρο. Το σύγχρονο design φέρει στο επίκεντρο το φως και την απλότητα. Μπορείτε να επιλέξετε vintage έπιπλα με όμορφο σχεδιασμό τα όποια με μια απλή λεύκη μπογιά να μεταμορφωθούν. Θα βρείτε πολλά παλιά έπιπλα σε πολύ καλές τιμές, όπως πολυθρόνες, μικρούς καναπέδες, ντουλάπια με αποθηκευτικούς χώρους. Όλα αυτά μπορούν να πάρουν νέα πνοή και κρατώντας την κλασική ομορφιά τους να αποτελέσουν βασικά στοιχεία μέσα στο υπνοδωμάτιο σας.

 

Τέλος, ένα από τα βασικότερα έπιπλα ενός υπνοδωματίου είναι φυσικά το κομοδίνο. Συνηθίζεται να επιλέγουμε δύο ίδια κομοδίνα ωστόσο μπορείτε να επιλέξετε δύο διαφορετικά και να δώσετε μια διαφορετική προσέγγιση στην διακόσμηση του υπνοδωματίου σας. Αν αυτά που έχετε είναι καλής ποιότητας μπορείτε απλά να τους αλλάξετε διακόσμηση. Τοποθετώντας ο καθένας τα δικά του προσωπικά στοιχεία. Υπάρχουν όμορφες ιδέες σε πορτατίφ με διαφορετικού τύπου φωτισμό καθώς και μικρά διακοσμητικά στοιχεία που θα δημιουργήσουν όμορφες γωνιές.

 

  • Υφάσματα: Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε τα υφάσματα και όλα τα παρεμφερή λευκά είδη να πρωταγωνιστούν στην διακόσμηση του υπνοδωματίου. Στις τάσεις του 2021 είναι τόσο τα παστέλ χρώματα σε όλα τα υφάσματα, σεντόνια, κουβέρτες και σκεπάσματα καθώς επίσης και αυτά με χαρούμενα χρώματα και σχεδία εμπνευσμένα από την φύση. Η Μεσόγειος και τα χρώματα και τα μοτίβα αυτής πρωταγωνιστούν. Το κυκλαδίτικο στυλ επιστρέφει και το λινό ύφασμα πρωταγωνιστεί όλες τις εποχές του χρόνου.

 

Τα βαμβακερά σεντόνια είναι επίσης μια πολύ καλή επιλογή για όλες τις εποχές του χρόνου. Το φιστικί, το απαλό κίτρινο, το λιλά και το βερικοκί είναι αναμφίβολα τα χρώματα της σεζόν. Οι πιο σκούρες αποχρώσεις αυτών πρωταγωνιστούν και το χειμώνα. Ενώ δεν είναι απαραίτητο όλα τα σεντόνια να έχουν τα ιδία χρώματα μεταξύ τους. Επιπλέον, οι κουρτίνες είναι ένα στοιχειό που ολοκληρώνει την εικόνα ενός υπνοδωματίου. Επίσης, είναι μεγάλη τάση οι λεύκες κουρτίνες που επιτρέπουν στο φυσικό φως να μπει μέσα στον χώρο.

 

Αναφορικά με τα σκεπάσματα σας μπορείτε να επιλέξετε κουβέρτες και παπλώματα σε απαλές υφές που θα τοποθετείτε στο κάτω μέρος του κρεβατιού σας για μια εικόνα περισσότερο μοντέρνα. Φυσικά ωστόσο μπορείτε να στρώνετε κανονικά το κρεβάτι σας για μεγαλύτερη πρακτικότητα. Τέλος, δώστε μεγάλη σημασία και στα χαλιά που θα επιλέξετε. Η ψάθα και όλα τα φυσικά υλικά αποτελούν κορυφαίες προτάσεις διακόσμησης. Ενώ τα minimal σχέδια πάνω στα χαλιά δημιουργούν μια πιο μοντέρνα προσέγγιση.

 

  • Φωτισμός: Φυσικά και ο σωστός φωτισμός διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην διακόσμηση του υπνοδωματίου σου. Σαφώς και το φυσικό φως έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο αλλά τώρα που η ημέρα μικραίνει είναι ακόμη πιο σημαντικό να επιλέξουμε φωτιστικά τα όποια δημιουργούν μια ιδανική και χαλαρωτική ατμόσφαιρα στο δωμάτιο μας. Επιλέξτε λοιπόν τα κατάλληλα φωτιστικά οροφής καθώς και επιδαπέδια. Μικρά σποτ γύρω από το δωμάτιο όπως και πορτατίφ πάνω στα κομοδίνα σας μπορούν να κάνουν την διάφορα.

 

Υπάρχουν αμέτρητες επιλογές και σε πολύ συμφέρουσες τιμές που θα δημιουργήσουν μια άνεση και υψηλή αισθητική στον χώρο που θέλετε να χαλαρώνετε. Κάντε επομένως μια καλή ερευνά αγοράς  και δώστε στυλ στην κρεβατοκάμαρα σας.

 

  • Φυτά εσωτερικού χώρου: Τα φυτά εσωτερικού χώρου αποτελούν ένα από τα πιο δημοφιλή trends στην εσωτερική διακόσμηση σπιτιού και κυρίως μιας κρεβατοκάμαρας. Προσθέτοντας γλάστρες με όμορφα φυτά στο δωμάτιο σας, πρόσθετε ζωή και έρχεστε ακόμη πιο κοντά στη ηρεμία και στην ομορφιά της φύσης. Υπάρχουν ορισμένα φυτά ιδανικά για τον χώρο της κρεβατοκάμαρας που καθαρίζουν τον αέρα και την ενέργεια και κατά την διάρκεια του ύπνου. Η ατμόσφαιρα του δωματίου αλλάζει θεαματικά και το πράσινο χρώμα κάνει τον χώρο να μοιάζει πιο ζωντανός.

 

Αν δεν θέλετε να επενδύσετε σε πολλές γλάστρες επιλέξτε μια μεγάλη και μεριμνήστε για το πότισμα αυτής. Συνήθως τα φυτά εσωτερικού χώρου δεν έχουν μεγάλες απαιτήσεις. Επιλέξετε ωστόσο να τα τοποθετήσετε σε σημεία που βλέπουν φως.

 

  • Λουλούδια: Τα λουλούδια αποτελούν μια ακόμη ιδέα για την διακόσμηση του υπνοδωματίου σας. Τα φρέσκα λουλούδια ειδικά τα δύο τελευταία χρόνια αποτελούν το πιο απλό και συγχρόνως το πιο άμεσο διακοσμητικό tip για να αλλάξετε την εικόνα και την ατμόσφαιρα του υπνοδωματίου σας. Σημαντικό είναι να επιλέξετε μερικά όμορφα βάζα μέσα στα όποια θα τοποθετείτε τα αγαπημένα σας λουλούδια. Αυτά θα αναζωογονήσουν εσάς και την ενεργεία του χώρου.

 

Επιπλέον, αρωματίζουν το χώρο και του δίνουν το χρώμα που όλοι αναζητούμε ακόμα και αν είμαστε λάτρεις των γήινων αποχρώσεων. Δεν κοστίζουν πολύ και διαρκούν για τουλάχιστον μια εβδομάδα. Θα σας συμβουλεύαμε να επιλέγετε τα λουλούδια που είναι της εποχή και που κάθε φορά θα δίνουν άλλον αέρα στο χώρο και θα διαρκούν και περισσότερο.

 

  • Στυλ διακόσμησης: Υπάρχουν πολλά στυλ διακόσμησης που κατά καιρούς επικρατούν για την αναδιαμόρφωση στου υπνοδωματίου. Το μποέμ στυλ διακόσμησης εμπνευσμένο από την γαλλική εξοχή σίγουρα θα σας γοητέψει. Το γνωστό boho στυλ επικρατεί εδώ και παρά πολλά χρόνια με έμφαση στο ξεχωριστά μοτίβα, στο πάντρεμα πολλών υφών και χρωμάτων με ένα αρμονικό τρόπο. Αν δεν θέλετε να επενδύσετε σε μια τέτοια, έντονη για πολλούς, διακόσμηση μπορείτε να επιλέξετε το boho-chic ύφος που συνδυάζει μερικές όμορφες υφές σε σκεπάσματα ή σε floral ταπετσαρίες με πιο γήινους τόνους στον υπόλοιπο χώρο.

 

Ένα επίσης στυλ διακόσμησης που έχει επανέλθει στο προσκήνιο είναι το χωριάτικο και το ρουστίκ. Η επιστροφή στο παραδοσιακό είναι μια τάση που αρέσει σε μια μεγάλη μερίδα κόσμου. Είναι ένα όμορφο στυλ με φυσικά αντικείμενα διακόσμησης και με έμφαση στην επιλογή ενός βασικού χρώματος. Αν σας αρέσουν οι εικόνες από το κυκλαδίτικο στυλ, την ιταλική και γαλλική εξοχή, τότε σίγουρα το στυλ αυτό διακόσμησης είναι το ιδανικό για το υπνοδωμάτιο σας.

 

  • Προσωπικές πινελιές: Την τελική εικόνα στον χώρο θα την δημιουργήσουν οι δικές σας προσωπικές πινελιές. Τονίστε τα πλεονεκτήματα που το δωμάτιο σας έχει και εφαρμοστέ τις δίκες σας ιδέες. Αν έχετε παράθυρο ή μπαλκονόπορτα εκμεταλλευτείτε το φυσικό φως. Αν αγαπάτε το διάβασμα δημιουργήστε μικρά ράφια με βιβλία ή ακόμη και μια μικρή βιβλιοθήκη εφόσον υπάρχει αρκετός χώρος. Δημιουργήστε αποθηκευτικούς χώρους με διακριτικό τρόπο που δεν θα φορτώνουν το δωμάτιο. Προσθέστε τον αγαπημένο σας πινάκα, φωτογραφίες και φυσικά κεριά.

 

Σας προτείνουμε να επιλέξετε κεριά με ελαφριές και γλύκες μυρωδιές, όπως βανίλια, σαπούνι και προτίμησε τα φυσικά κεριά και όχι αυτά που είναι κατασκευασμένα από τεχνικά συστατικά. Η προσθήκη μερικών κεριών μπορεί πάντα να κάνει το υπνοδωμάτιο σας όμορφο και ευωδιαστό, δημιουργώντας μια όμορφη ατμόσφαιρα χαλάρωσης και ηρεμίας.

Ολοκληρώνοντας λοιπόν, ελπίζουμε όλες οι παραπάνω ιδέες και κατευθύνσεις μας να αποτέλεσαν για εσάς πηγές έμπνευσης για να ανανεώσετε άμεσα, εύκολα και οικονομικά την διακόσμηση του υπνοδωματίου σας.