Η αλλαγή πάγκου κουζίνας αποτελεί αναμφίβολα μια από τις πρώτες αλλαγές που κάνουμε σε μια ανακαίνιση σπιτιού Θεσσαλονίκη. Είναι μια αλλαγή που θα αλλάξει θεαματικά την εικόνα και το ύφος όλης της κουζίνας προφέροντας νέο αέρα στο χώρο σας αλλά και ανανεωμένη διάθεση σε όλα τα μέλη του σπιτιού. Η παλιά σας κουζίνα θα εκσυγχρονιστεί με τον πιο έξυπνο και άμεσο τρόπο ενώ η καθημερινότητα σας θα αναβαθμιστεί τόσο πρακτικά όσο και ψυχολογικά.

Αλλάζοντας τον χώρο μας, έστω και σε μικρό βαθμό, τονώνουμε την ψυχολογία μας και αποκτάμε μια θετική διάθεση για όλα τα πράγματα. Η κουζίνα άλλωστε αποτελεί ένα από τους πιο πολυχρησιμοποιημένους χώρους σε ένα σπίτι, κοινό σημείο για όλα τα μέλη της οικογένειας και εκεί που σε καθημερινή βάση γευματίζετε και απολαμβάνετε τον πρωινό σας καφέ. Ήρθε λοιπόν η στιγμή για μια έξυπνη αλλαγή πάγκου κουζίνας. Παρακάτω θα βρείτε 5 πραγματικά πανέμορφες ιδέες αλλά και συμβουλές για την καλύτερη και πιο αποδοτική αλλαγή πάγκου κουζίνας. Οι ιδέες μας θα σας ενθουσιάσουν  και θα σας κάνουν να πείτε το μεγάλο ναι και να αλλάξετε και εσείς τον δικό σας πάγκο.

Ολοκληρωμένη μελέτη και καθορισμός της ιδανικής επιλογής για την αλλαγή πάγκου κουζίνας

Πριν από όποια απόφαση σας συμβουλεύουμε να κάνετε μια ολοκληρωμένη μελέτη της κουζίνας σας και να δείτε ποιες είναι πραγματικά οι ανάγκες και οι απαιτήσεις σας σε καθημερινή βάση. Αν ανήκετε σε αυτούς που έχετε μια αρκετά παλιά κουζίνα και ο πάγκος είναι φθαρμένος σε μεγάλο βαθμό τότε σίγουρα θα πρέπει να κάνετε μια ολοκληρωμένη έρευνα αγοράς και να αλλάξετε άμεσα τον πάγκο σας.  Στη συνέχεια θα πάρετε πρόσφορες για το κόστος της αντικατάστασης και αλλαγής του πάγκου σας και θα δείτε τι σας συμφέρει περισσότερο.

Οι σωστές επιλογές θα σας προσφέρουν ένα μοναδικά σύγχρονο και καλαίσθητο αποτέλεσμα που θα κάνει την κουζίνα σας βγαλμένη από διάσημα περιοδικά διακόσμησης σπιτιού. Για τον λόγο αυτό καλό είναι συμβουλευτείτε μια έμπειρη εταιρεία, η οποία θα σας ενημερώσει αναλυτικά  για το κόστος, για τις επιλογές σε στυλ, τα υλικά κατασκευής αλλά και για τις δυνατότητες του χώρου σας.

Τα βασικά στοιχεία που πρέπει να προσέξετε κατά την επιλογή του νέου πάγκου της κουζίνας σας είναι αρχικά η ανθεκτικότητα του τόσο στον χρόνο όσο και στην χρήση. Το στοιχείο αυτό καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από την ποιότητα του υλικού κατασκευής του, για αυτό και είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα υλικό αντοχής και υψηλής κατασκευαστικής ποιότητας. Επίσης σημαντικό στοιχειό είναι η ευκολία στο καθάρισμα γιατί ο πάγκος της κουζίνας είναι ένα μέρος που ακουμπάμε καθημερινά τα τρόφιμα μας και εκεί όπου μαγειρεύουμε. Είναι επομένως εξαιρετικά σημαντικό και απαραίτητο να μην μαζεύει μικρόβια και να μπορούμε χωρίς ιδιαίτερη κούραση να το καθαρίζουμε εύκολα και αποδοτικά.

Ενώ τέλος, ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία κατά την επιλογή σας είναι να ταιριάζει αισθητικά με τον υπόλοιπο χώρο και με το στυλ που θέλετε να έχει η κουζίνα σας. Πάρτε έμπνευση από το διαδίκτυο αλλά και από επιλογές που η εταιρεία που θα επιλέξετε θα σας προτείνει. Δημιουργήστε τον πάγκο και στην συνέχεια ολόκληρη την διακόσμηση στης κουζίνας όπως ακριβώς τα έχετε φανταστεί και ονειρευτεί και σίγουρα το αποτέλεσμα θα σας γεμίσει χαρά και ικανοποίηση.

Πρώτη πρόταση για αλλαγή πάγκου κουζίνας: O πάντα διαχρονικό ξύλινος πάγκος

Η επιλογή ενός ξύλινου και all time classic πάγκου κουζίνας είναι πάντα μια καλή απόφαση. Το ξύλο ως υλικό προσφέρει στον χώρο ζεστασιά, κλασική ομορφιά και αρμόνια. Το ξύλο προσφέρει μια ατμόσφαιρα ηρεμίας και απόλυτης χαλάρωσης, δημιουργεί έναν χώρο μέσα στον όποιο μπορείτε να μαγειρεύετε με πλήρη γαλήνη και εκεί όπου θα απολαμβάνετε τα αγαπημένα σας φαγητά. Αν συνδυαστεί και με ξύλινα έπιπλα δημιουργεί μια κουζίνα υψηλή αισθητικής. Από τις πιο δημοφιλείς επιλογές είναι το μασίφ. Ανάμεσα στα πλεονεκτήματα του ξύλινου πάγκου είναι η κομψότητα που προσδίδει στον χώρο ενώ οι φθορές μικρού μεγέθους, όπως γρατζουνιές μπορούν να απομακρυνθούν άμεσα με μια απλή λείανση.

Είναι επίσης ένα υλικό φιλικό προς το περιβάλλον και η τοποθέτηση, όπως και η επισκευή του, είναι σχετικά εύκολη. Ανάμεσα ωστόσο στα μειονεκτήματα της επιλογής αυτής είναι η ευαισθησία του στην υγρασία καθώς και τις υψηλές θερμοκρασίες, η ανάγκη για τακτική συντήρηση με βερνίκι ώστε να διατηρεί την λάμψη του αλλά και τα βαθιά σημάδια που μπορεί να δημιουργηθούν από διάφορα ατυχήματα.

Επιπρόσθετα, τα τελευταία χρονιά έχει αγαπηθεί από πολλούς και η επιλογή του ανεπεξέργαστο ξύλου. Αυτό συνιστά μια νέα άφιξη την οποία επιλέγουν πολλοί λόγω του minimal ύφους που προσδίδει  στον χώρο. Αναμφίβολα τα υλικά και οι τεχνικές εγκατάστασης και συντήρησης  των πάγκων κουζίνας εξελίσσονται συνεχώς κάνοντας τις ξύλινες επιφάνειες των πάγκων κουζίνας ακόμη πιο προσιτές, ανθεκτικές αλλά και ασφαλείς προς τη χρήση. Το ανεπεξέργαστο ξύλο θα δώσει ιδιαίτερο στυλ στην κουζίνα σας, προσφέροντας δυναμισμό και πρωτοποριακή άποψη στον χώρο αυτό. Ενώ τέλος, να σας επισημάνουμε ότι το ανεπεξέργαστο ξύλο αποτελεί την τέλεια επιλογή αν θέλετε η κουζίνα σας να έχει μια ρουστίκ διακόσμηση.

Δεύτερη πρόταση: Ο διάσημος βακελίτης

Ο  βακελίτης, γνωστός και ως high pressure laminate, συνιστά μια από τις καλύτερες και πιο αποδοτικές επιλογές που μπορείτε να κάνετε σε πάγκο κουζίνας. Πρόκειται για το πιο οικονομικό υλικό και μπορείτε να το βρείτε σε πολλές διαφορετικές εκδοχές. Ως υλικό αποτελείται από 2-5 στρώσεις συνθετικού χαρτιού επικολλημένο σε MDF. Ο βακελίτης ξεχωρίζει επίσης για τη μεγάλη αντοχή τόσο στον χρόνο όσο και στην χρήση καθώς και για το ότι μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε μια μεγάλη γκάμα χρωμάτων.

Οι πιο γνωστές εκδοχές του είναι η απομίμηση ξύλου σε διαφορετικές και πανέμορφες επιλογές, μάρμαρου, γρανίτη ή ότι άλλο εσείς επιθυμείτε για την κουζίνα σας. Ανάμεσα στα πλεονεκτήματα του είναι η μεγάλη αντοχή του στην θερμότητα, στοιχειό σημαντικό για τον χώρο της κουζίνας, αλλά και η αντοχή και ανθεκτικότητα του σε λεκέδες και καθαριστικά. Είναι πολύ εύκολο επομένως, ως υλικό, στο καθάρισμα και διακρίνεται για τν υψηλή αντοχή του στην υγρασία. Ενώ το κόστος του όπως προαναφέραμε είναι αρκετά φιλικό σε κάθε διαθέσιμο προϋπολογισμό. Τέλος, κρίνεται συνετό να αναφέρουμε πως τα βασικά μειονεκτήματα του είναι η ευαισθησία στις «ενώσεις» του με την επαφή με το νερό και η χαμηλή ανθεκτικότητα του σε γρατζουνιές με μαχαίρια και αλλά αιχμηρά εργαλεία κουζίνας.

Τρίτη πρόταση: Corian για μια αίσθηση υψηλής πολυτέλειας

Το Corian είναι μια ακόμη όμορφη πρόταση για τον πάγκο της κουζίνας σας. Το Corian αποτελείται από 75% φυσικά ορυκτά υλικά με κύρια παρουσία τον υδρίτη του αλουμινίου, που προέρχεται από τον βωξίτη και 25% ακρυλικές ρητίνες, είναι επομένως απόλυτα οικολογικό. Η σύσταση του Corian περιέχει ακρυλικές ρητίνες με αποτέλεσμα τις υψηλών προδιαγραφών ιδιότητες του. Τα πολυεστερικά υλικά είναι ευπαθέστατα στην θερμότητα ενώ ταυτόχρονα επηρεάζονται από τον ήλιο, με αποτέλεσμα το χρώμα τους να αλλοιώνεται μέσα στον χρόνο.

Η επιλογή του Corian θα προσφέρει ωστόσο υψηλή αισθητική στον χώρο της κουζίνας σας. Ανάμεσα στα πλεονεκτήματα του είναι η υψηλή ποιότητα του, η αντοχή στα κοψίματα, γρατσουνιές ή αμυχές, οι οποίες αφαιρούνται εύκολα με τα συνηθισμένα λειαντικά καθαριστικά, σφουγγαράκια ή με ένα λεπτό γυαλόχαρτο. Μπορεί να επιδιορθωθεί εύκολα ενώ διακρίνεται και για την ανθεκτικότητα του στις υψηλές θερμοκρασίες. Επίσης, εμποδίζει την ανάπτυξη μικροοργανισμών και μπορείτε να τον βρείτε σε μια ευρεία γκάμα χρωμάτων και σχεδίων, επιλέγοντας το ιδανικό για την δική σας κουζίνα. Στα μειονεκτήματα του ωστόσο είναι ο σχολαστικός καθαρισμός που απαιτεί καθώς και το κόστος.

Τέταρτη πρόταση: Χαλαζίας για μια σύγχρονη και λιτή αισθητική

Ο χαλαζίας αποτελεί ακόμη ένα υλικό το όποιο τα τελευταία χρόνια επιλέγεται πολύ συχνά για τον πάγκο της κουζίνας. Χαρακτηρίζεται για την αντοχή και ανθεκτικότητα του ενώ ξεχωρίζει για το άψογο στυλ του. Η επιφάνεια του αποτελείται από τεχνητές πλάκες, και πιο συγκεκριμένα από θραύσματα χαλαζιακού πετρώματος με ρητίνες. Είναι αναμφίβολα η νέα τάση στους πάγκους της κουζίνας με τα βασικά πλεονεκτήματα του να είναι η σκληράδα και η υψηλή αντιμικροβιακή προστασία του.

Επιπλέον, έχει πολύ μικρή απορροφητικότητα  λόγω της μη πορώδους επιφάνειας του, στοιχειό και ιδιότητα που το καθιστά ως επιλογή και υλικό εύκολο στο καθάρισμα. Δεν χαράσσεται διότι συνιστά ένα εύπλαστο υλικό, δείχνοντας αντοχή τόσο στις γρατσουνιές όσο και στους λεκέδες. Η ποικιλία χρωμάτων του θα σας ενθουσιάσει ενώ δεν χρειάζεται γυάλισμα.

Στα μειονεκτήματα του εντάσσεται το υψηλό του κόστος αλλά αποτελεί μια επένδυση που θα στολίσει μοναδικά την κουζίνα σας και σε βάθος χρόνο θα κάνει την απόσβεση του. Η ποιότητα άλλωστε είναι πάντα ο καθοριστικότερο παράγοντας για την όποια επιλογή μας, ειδικά όταν αφορά το δικό μας σπίτι.

Πέμπτη πρόταση: Οι πιο νέες και μοντέρνες ιδέες σε πάγκους κουζίνας

Σήμερα έχουν έρθει στο προσκήνιο πολλές νέες προτάσεις και υλικά αναφορικά με την αλλαγή πάγκου κουζίνας. Μοντέρνες εκδοχές που επιλέγονται από πολλούς ως μια εναλλακτική πρόταση σε σχέση με τις πιο συνηθισμένες επιλογές. Υπάρχουν πολλοί επομένως που επενδύουν σε πιο μοντέρνα υλικά για την επένδυση του πάγκου της κουζίνας τους. Οι νέες τάσεις εστιάζουν στην διαφορετικότητα και στην πρωτοπορία με υλικά εξαιρετικά κομψά και minimal. Παρακάτω συγκεντρώσαμε λοιπόν, μερικές εξαιρετικά σύγχρονες προτάσεις.

  1. Ανοξείδωτο Ατσάλι: Οι ανοξείδωτες επιφάνειες συνήθως επιλέγονται να μπαίνουν σε επαγγελματικούς χώρους εστίασης.Ωστόσο οι νέες τάσεις ξεπερνούν τα όρια αυτά και μπαίνουν και στις οικιακές κουζίνες αναβαθμίζοντας ολόκληρο τον χώρο.

 

  1. Πατητή Τσιμεντοκονία: Η πατητή τσιμεντοκονία αποκτά όλο και περισσότερους οπαδούς και επιλέγεται συχνά από ιδιοκτήτες που θέλουν να φέρουν στη κουζίνα τους ένα σύγχρονο αέρα, με βιομηχανικό ύφος. Το τελικό αποτέλεσμα είναι μοναδικό και ιδιαίτερα εντυπωσιακό.

 

  1. Γυαλί:Μια ακόμη ιδιαίτερα εντυπωσιακή επιλογή για τον πάγκο της κουζίνας είναι αυτή της χρήσης γυαλιού με εσωτερικό κρυφό φωτισμό. Μια τέτοια επιλογή και ο συνδυασμός γυαλιού και κρυφού φωτισμού μόνο εντυπωσιακό αποτέλεσμα μπορεί να δημιουργήσει στην κουζίνα σας. Μια τέτοια επιλογή επίσης θα αποτελέσει τον κεντρικό πυρήνα ολόκληρης της διακόσμηση της κουζίνας ώστε να μπορεί να αναδειχθεί με τον καλύτερο τρόπο. Η διακόσμηση θα πρέπει να είναι επίσης λιτή και minimal ώστε να κυριαρχεί η ηρεμία και η ισορροπία σε όλο τον χώρο.

 

  1. Θραύσματα Ανακυκλωμένου Γυαλιού: Η ιδέα και τεχνική αυτή για τον πάγκο της κουζίνας σας θυμίζει την παλιά τεχνική του μωσαϊκού των δαπέδων. Τώρα αλλάζει και έρχεται ανανεωμένη με την χρήση γυαλιού στον πάγκο της κουζίνας, δημιουργώντας ένα ξεχωριστό και εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Αν αγαπάτε την πρωτοπορία και την ιδιαίτερη αισθητική που υλικά όπως το γυαλί μπορούν να δημιουργήσουν, μια τέτοια πρόταση σίγουρα θα σας ικανοποιήσει. Θα δημιουργηθεί ένα έργο τέχνης που όλοι θα θαυμάζουν. Μεριμνήστε ώστε η εταιρεία που θα το αναλάβει να έχει εμπειρία στην τεχνική αυτή.

 

  1. Μαρμάρινος πάγκος:Το μάρμαρο ως υλικό είναι απίστευτο trend και must στη διακόσμηση της κουζίνας, ειδικά τα τελευταία χρονιά. Το μάρμαρο ως υλικό για τον πάγκο της κουζίνας σας θα δώσει ύφος πολυτέλειας και λιτότητας σε όλη την κουζίνα. Ενώ αν προσθέσετε και κρυφό φωτισμό το τελικό αποτέλεσμα θα είναι αξεπέραστο. Γνωστοί καλλιτέχνες έχουν επιλέξει για τον πάγκο της κουζίνας τους μάρμαρο και ειλικρινά η εικόνα είναι εξαιρετική.

Βασικές συμβουλές για την επιλογή και αλλαγή πάγκου κουζίνας

Οι ιδέες για πάγκους κουζίνας είναι πραγματικά πάρα πολλές. Υπάρχουν πολλές όμορφες και πρωτότυπες ιδέες για να διακοσμήσετε την κουζίνα σας με έναν πρωτότυπο πάγκο ή με ένα διαχρονικό στυλ. Αυτό που έχει σημασία είναι να βρείτε την επιλογή αυτή που θα καλύπτει καλύτερα τις δικές σας ανάγκες και θα ταιριάζει με το στιλ διακόσμησης που επιθυμείτε να έχει η κουζίνα σας. Ενώ αν σας απασχολεί το μέγεθος, να έχετε στο μυαλό σας πως ακόμη και η πιο μικρή κουζίνα μπορεί να μεταμορφωθεί με την επιλογή ενός σύγχρονου και καινούργιου πάγκου.

Υλικά και τεχνικές εξελίσσονται, όπως και η τεχνική επεξεργασίας τους και αυτό συμβάλει στην ένταξη τους πλέον και στην κουζίνα. Χρώματα, σχέδια και υφές εμπλουτίζονται δίνοντας πλήθος επιλογών.  Η επιλογή υλικού καθορίζεται από εσάς και οι τιμές τους προκύπτουν ανάλογα το είδος του υλικού, την ποιότητα του και βέβαια την τοποθέτηση του.

Ενώ η επιλογή του μπάγκου που συγχρόνως θα είναι και αποθηκευτικός χώρος αποτελεί μια ακόμη πρόταση που θα σας ενθουσιάσει. Η αποθήκευση άλλωστε αποτελεί κάτι που απασχολεί κάθε σπίτι. Πολλά συρτάρια για την αποθήκευση πιάτων, ποτηριών και διάφορων άλλων κουζινικών σκευών σίγουρα θα σας λύσουν τα χέρια. Έτσι κερδίζετε χώρο και μπορείτε να αποφύγετε τα πολλά ντουλάπια στην υπόλοιπη κουζίνα.

Ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε να κάνατε την καλύτερη επιλογή στην αλλαγή πάγκου κουζίνας ώστε να δώσετε μια νέα αισθητική στον χώρο αυτό της κατοικίας σας.