Η χτιστή ντουζιέρα αποτελεί μια μοναδική και πρωτοποριακή πρόταση για την ανακαίνιση σπιτιού Θεσσαλονίκη και αναδιαμόρφωση του μπάνιου σας. Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι είναι αυτοί που επιλέγουν και επενδύουν στις χτιστές κατασκευές για το μπάνιο τους καθώς αυτές προσδίδουν μια ξεχωριστή αίσθηση στον χώρο αυτό. Η ντουζιέρα προτιμάται πλέον περισσότερο από τη μπανιέρα η οποία και καταλαμβάνει αρκετό χώρο και δεν αποτελεί την καλύτερη και σοφότερη επιλογή ειδικά  όταν το μπάνιο είναι αρκετά μικρό.

Δίχως αμφιβολία άλλωστε ένα βιομηχανικό και μινιμαλιστικό μπάνιο αποπνέει γαλήνη και άνεση. Πέρα από την χτιστή ντουζιέρα μπορείτε να επενδύσετε και σε άλλα χτιστά έπιπλα ώστε να δημιουργήσετε ένα ολοκληρωμένο και εναρμονισμένο αποτέλεσμα. Αξιοποιήστε κάθε γωνιά και επιλέξτε μια για να τοποθετήσετε την ντουζιέρα σας. Πρακτικότητα σε συνδυασμό με ακαταμάχητο στυλ θα δώσει στο μπάνιο σας την ατμόσφαιρα που ονειρεύεστε, μην αφήνοντας ανεκμετάλλευτο κανένα σημείο. Η γεωμετρία σαφώς θα κάνει την διαφορά και θα αναδείξει την όλη κατασκευή.

Πλέον οι νέες τάσεις επιβάλλουν σύγχρονες προτάσεις με μινιμαλιστικό ύφος και λιτές γραμμές. Η χτιστή ντουζιέρα αποτελεί μια τέτοια πρόταση η όποια θα αναβαθμίσει και θα ανεβάσει συνολικά την αξία του σπιτιού σας. Πέρα από αυτό όμως θα αλλάξει την καθημερινότητα σας, πρακτικά και ψυχολογικά. Παρακάτω λοιπόν, θα αναλύσουμε όλους τους λόγους για τους οποίους η χτιστή ντουζιέρα αποτελεί μια από τις καλύτερες προτάσεις και ιδέες για την ανακαίνιση του μπάνιου σας.

Επιλέξτε χτιστή ντουζιέρα για μια υψηλή αισθητική προσέγγιση

Αν έχετε αποφασίσει να ανακαινίσετε το μπάνιο σας, είτε επειδή είναι πολλών ετών, είτε επειδή θέλετε να του δώσετε νέα αισθητική, τότε σίγουρα θα μπείτε στην διαδικασία να ερευνήσετε τα διαθέσιμα στυλ και επιλογές. Το μπάνιο συνιστά έναν από τους σημαντικότερους χώρους σε ένα σπίτι, με ιδιαίτερη λειτουργική σημασία. Ενώ μπορεί να ανεβάσει συνολικά την αξία του σπιτιού σας αν σκέφτεστε άμεσα ή μελλοντικά να το ενοικιάσετε ή να το πουλήσετε.

Αφού κάνετε ανακαίνιση, θα ήταν καλό να σκεφτείτε αν θέλετε να αλλάξετε θέσεις στα είδη υγιεινής και στο πλυντήριο ή αν σας βολεύουν ως έχουν. Πολλές φορές σε παλιά μπάνια η θέση των ειδών υγιεινής δεν έχει γίνει με γνώμονα την πρακτικότητα ή την καλαισθησία, για τον λόγο αυτό και είναι απαραίτητη μια εκ νέου διάταξη του χώρου.

Η χτιστή ντουζιέρα και καμπίνα συνιστά μια πολύ έξυπνη και λειτουργική αναβάθμιση για ένα μπάνιο. Η μπανιερά άλλωστε δεν είναι τόσο χρήσιμη και πρακτική για ένα μπάνιο με περιορισμένες διαστάσεις, έτσι η επιλογή μιας ντουζιέρας είναι η καλύτερη λύση, εδικά μια χτιστή θα δημιουργήσει μοναδική ατμόσφαιρα στο μπάνιο σας. Μπορεί να προσαρμοστεί στις επιθυμίες και στις διαστάσεις του μπάνιου σας, με τα υλικά κατασκευής της να μπορούν να διαμορφωθούν κατάλληλα και ανάλογα, ώστε να δώσουν στη κατασκευή ένα κλασικό ύφος ή μια πιο σύγχρονη προσέγγιση.

Η χτιστή ντουζιέρα, όπως και τα περισσότερα χτιστά έπιπλα και κατασκευές μας φέρνουν στο μυαλό την κυκλαδίτικη εσωτερική αρχιτεκτονική που ως και σήμερα κυριαρχεί στις περισσότερες κατοικίες των νησιών των Κυκλάδων. Μοναδικές αποχρώσεις δημιουργούν μια αέρινη αίσθηση που συνθέτει μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα μέσα στο μπάνιο σας.

Αντικαθιστώντας την μπανιέρα με ντουζιέρα, για λόγους πρακτικότητας και στυλ, θα δείτε συνολικά το μπάνιο σας από μια νέα προοπτική. Χρειάζεται ωστόσο να είστε πολύ προσεχτικοί στην μόνωση αυτής, ιδιαίτερα αν το σπίτι βρίσκεται σε όροφο. Σκεφτείτε πως το νερό είναι πολύ δύσκολο να κρατηθεί και κάποια στιγμή θα σας βγάλει υγρασία από κάτω αν δεν έχει γίνει σωστή μόνωση. Σημαντικό επομένως είναι να απευθυνθείτε σε ένα έμπειρο συνεργείο ή εταιρεία που με αξιοπιστία και τεχνογνωσία θα αναλάβει το έργο σας και θα το εκτελέσει με τον καλύτερο τρόπο.

Ποια πλεονεκτήματα παρουσιάζει η χτιστή ντουζιέρα;

Πλέον η ντουζιέρα είναι σίγουρα μια έξυπνη και καλή λύση, αλλά η ανακαίνιση μπάνιου με χτιστή ντουζιέρα και καμπίνα, πραγματικά θα αυξήσει την αξία του μπάνιου σας και θα αλλάξει τον τρόπο που κάνετε ντους. Η επένδυση σε μια χτιστή ντουζιέρα λοιπόν, παρουσιάζει πολλά πλεονεκτήματα τα όποια θα σας παρουσιάσουμε παρακάτω αναλυτικά.

  1. Είναι λειτουργική: Η χτιστή ντουζιέρα είναι αναμφίβολα μια λειτουργική πρόταση που θα αναβαθμίσει το μπάνιο σας αλλά και κατά κύριο λόγο την καθημερινότητα σας. Με την τοποθέτηση αυτής θα κάνετε άνετα και γρήγορα το μπάνιο σας μέσα σε μια όμορφη ατμόσφαιρα. Μπορεί να κατασκευαστεί με βάση τις διαστάσεις του μπάνιο σας ώστε να μπορείτε να κάνετε γρήγορα το καθημερινό σας ντους και παράλληλα να εξοικονομήσετε χώρο. Δεν θα κλείνει τον χώρο ενώ αποτελεί την πιο μοντέρνα επιλογή για την ανακαίνιση ενός μπάνιου.

 

Επίσης, η κατασκευή μιας καμπίνας για την χτιστή ντουζιέρα σας, θα σας λύσει τα χέρια και θα σας προστατέψει από το πρόβλημα της διαρροής των νερών. Η καμπίνα μπορεί να επενδυθεί με γυάλινη πόρτα ή γυάλινους τοίχους, στοιχεία που θα δώσουν περαιτέρω ελευθερία στον χώρο αλλά και θα αναδείξουν ακόμα περισσότερο την minimal αισθητική που θέλουμε να εκπέμπει το μπάνιο μας.

 

  1. Έχει ακαταμάχητη αισθητική: Η χτιστή ντουζιέρα προσφέρει ακαταμάχητο στυλ στον χώρο του μπάνιου. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές αυτής σε χρώματα, στυλ, σχήματα και φυσικά υλικά κατασκευής. Όλα εξαρτώνται από την δική σας αισθητική και το ύφος που θέλετε να έχει το μπάνιο σας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η χτιστή ντουζιέρα κυριαρχεί σε όλα τα περιοδικά και τα site interior design, κάνοντας την μια από τις πιο δημοφιλείς επιλογές.

 

Επιπλέον, η χτιστή ντουζιέρα συνδυάζει μοντέρνα και παραδοσιακά στοιχεία και θεωρείται μια τεχνική προσέγγιση που τραβά όλα τα βλέμματα πάνω της, στολίζοντας το μπάνιο σας λιτά και πανέμορφα. Η ανοιχτή χτιστή ντουζιέρα είναι επίσης μια τάση που θα κάνει το μπάνιο σας να μοιάζει μεγαλύτερο, πιο άνετο καθώς και πιο οικείο.

 

  1. Η κατασκευή της είναι γρήγορη και με πλήθος επιλογές: Η κατασκευή μιας χτιστή ντουζιέρας απαιτεί λίγο χρόνο και μπορεί να γίνει με πολλών ειδών υλικά. Το πλακάκι είναι ένα στοιχείο που την κάνει να φαίνεται ιδιαιτέρα πολυτελής και καλαίσθητη, αναδεικνύοντας ακόμη περισσότερο την όλη κατασκευή.

 

Η ποικιλία σε πλακάκια είναι πολλά, διαλέξετε αυτά που σας κάνουν να χαλαρώνετε και ταιριάζουν καλύτερα με τα δικά σας γούστα. Τα πλακάκια που χρησιμοποιούνται στις ντουζιέρες έχουν αντιολισθητικές ιδιότητες ώστε να αποφευχθεί  ο κίνδυνος να γλιστρήσουμε.

Σημαντικό επίσης είναι να λάβετε υπόψη σας και το συνολικό ύφος του μπάνιου σας ώστε να υπάρχει μια ισορροπία και ομοιομορφία στον χώρο.

 

Για τη δημιουργία χτιστής ντουζιέρας απαιτούνται ελάχιστα τετραγωνικά από το μπάνιο σας, για τον λόγο αυτό άλλωστε συνιστά και την καλύτερη λύση για μικρών διαστάσεων μπάνια.  Το μπετόν, το ξύλο, η πατητή τσιμεντοκονία καθώς και αλλά υλικά μπορούν να επιλεχτούν για την επένδυση αυτής. Η σωστή εφαρμογή τους από έναν έμπειρο επαγγελματία είναι σαφώς καθοριστικής σημασίας ώστε να επιτευχτεί ένα ιδανικό αισθητικό και λειτουργικό αποτέλεσμα.

 

Η επιλογή των σωστών υλικών είναι επίσης πολύ σημαντική, ώστε να πετύχετε την ιδανική στεγανότητα και να μην προκύψει διαρροή νερού. Ορισμένες δημοφιλείς ιδέες για χτιστές ντουζιέρες είναι η χτιστή ντουζιέρα με βάση το γυαλί και τα πλακάκια, όπως αναφέραμε και παραπάνω, αλλά η επιλογή της πατητής τσιμεντοκονίας αποτελεί επίσης μια από τις κορυφαίες επιλογές. Τέλος, ένας ψηφιδωτός τοίχος στα χρώματα της αρεσκείας σας αποτελεί μια ακόμη μοναδική ιδέα για την επένδυση της ντουζιέρας σας.

 

  1. Είναι μια οικονομική και συμφέρουσα κατασκευή: Η χτίστη ντουζιέρα είναι μια επιλογή που δεν έχει μεγάλες απαιτήσεις από άποψη χώρου. Πέρα από αυτό συνιστά και μια εξαιρετικά οικονομική και συμφέρουσα κατασκευή. Τα υλικά κατασκευής της είναι επίσης οικονομικά χωρίς να χρειάζεται για την δημιουργία της μεγάλος κόπος και χρόνος, αλλά ούτε και μεγάλες δαπάνες. Απαιτεί μονάχα ελάχιστα τετραγωνικά από το μπάνιο σας, κάποιο μέταλλο, γυαλί, πέτρα ή ακόμη και λίγο μπετόν. Είναι σημαντικό άλλωστε να επενδύουμε σε επιλογές που πέρα από οικονομικές, συνδυάζουν υψηλά επίπεδα ποιότητας και αισθητικής, και αυτό η χτιστή ντουζιέρα το καταφέρνει.

 

Επιπλέον, σε μια ανακαίνιση μπάνιου αλλάζοντας την παλιά σας ντουζιέρα ή αντικαθιστώντας μπανιέρα με χτιστή ντουζιέρα θα διαπιστώσετε και μεγάλη διαφορά στην οικονομία στο νερό και συνεπώς και στο ρεύμα. Δεν χρειάζεται να γεμίζετε την μπανιέρα και να γίνεται σπατάλη νερού, απλά και άμεσα απολαμβάνετε το ντους σας σε έναν όμορφο και πρακτικό χώρο. Τέλος, μπορείτε να ζητήσετε από τον επαγγελματία ή την εταιρεία που θα επιλέξετε για το έργο σας να κατασκευάσει ειδικές εσοχές ώστε να τοποθετήσετε τα σαμπουάν σας.

 

 

  1. Προσφέρει μοναδική αίσθηση στον χώρο και στην καθημερινότητα σας: Αν πιστεύετε πως μια αλλαγή στην καθημερινότητα και στο σπίτι μας μπορεί να αλλάξει την διάθεση μας, τότε έχεις απόλυτο δίκιο. Μια αλλαγή στον χώρο του μπάνιου, τον όποιο χρησιμοποιούμε απολαμβάνοντας ένα χαλαρωτικό ντους και για την περιποίηση μας, σίγουρα θα έχει θετικό αντίκτυπο και στην διάθεση μας.

 

Η χτιστή ντουζιέρα είναι ένα από αυτά τα στοιχεία που θα δώσουν ξεχωριστή αίσθηση στο νέο σας μπάνιο. Αυτή έχει τον τρόπο να σας προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία χαλάρωσης και ηρεμίας.  Σε συνδυασμό με τον απαραίτητο εξοπλισμό, μπορείτε να μετατρέψετε το μπάνιο σας σε ένα πραγματικό spa. Έτσι, με την κατάλληλη θερμοκρασία και πίεση νερού αυτή δύναται να δημιουργήσει τις ιδανικές συνθήκες για μια μοναδική ατμόσφαιρα απόλυτης χαλάρωσης.

 

Απολαύστε μια μοναδική εμπειρία ντους σε καθημερινή βάση και διαμορφώστε όπως ακριβώς εσείς το έχετε φανταστεί το μπάνιο των ονείρων σας. Μπορείτε να ζητήσετε από την εταιρεία που θα αναλάβει το έργο σας να κατασκευάσουν ειδικές εσοχές στην εσωτερική πλευρά της κατασκευής για να τοποθετείτε τα αφρόλουτρα, τα σαμπουάν σας και γενικά όσα εσείς θέλετε να τοποθετήσετε στην ντουζιέρα σας. Υπάρχουν πολλές ιδέες για την ανακαίνιση μπάνιου με χτιστή ντουζιέρα και αυτές θα αλλάξουν προς το καλύτερο το καθημερινό σας ντους.

 

  1. Διαθέτει διαχρονική αξία και στυλ: Η χτιστή ντουζιέρα φέρει μια διαχρονικότητα και μια μοναδική αίσθηση στυλ σε όποιο μπάνιο και αν κατασκευαστεί. Συνδυάζει παραδοσιακό στυλ αλλά και σύγχρονο, βιομηχανικό ύφος που κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια σε όλες τις τάσεις εσωτερικής αρχιτεκτονικής και διακόσμησης στα μπάνια.

 

Μπορεί να σας προφέρει μοναδικές συνθήκες ηρεμίας και απόλαυσης, μετά από μια έντονη ήμερα. Το στυλ και ύφος που δημιουργεί στον χώρο συνθέτουν μια ατμόσφαιρα απόλυτης απομόνωσης, δημιουργώντας τον ιδανικότερο περιβάλλον για ένα χαλαρωτικό ντους.

 

  1. Λιτή και άψογα βολική: Μια χτιστή ντουζιέρα έχει ως βασικά χαρακτηριστικά την άνεση που προσφέρει και την λιτή παρουσία της στον χώρο. Αν επιλέξετε μια χτιστή ντουζιέρα με βάση το γυαλί τότε η συνολική εικόνα θα είναι ακόμη πιο ανάλαφρη και προσεγμένη. Σημαντικό για να επιτευχθεί μια γενική και ολική ατμόσφαιρα μινιμαλισμού και καθαρότητας είναι όλα τα στοιχεία να δένουν μεταξύ τους. Συνδυάστε την λοιπόν με πλακάκια σε γήινους τόνους και χωρίς υπερβολικά μοτίβα. Το αποτέλεσμα τότε θα είναι δανικό.

 

Επιλέγοντας για το μπάνιο σας χτιστή ντουζιέρα θα δείτε όλο τον χώρο να αλλάζει θεαματικά.

Διαθέτει αντιολισθητική κατασκευή και ο καθαρισμός της είναι πολύ εύκολος, με μεγάλη αντοχή τόσο στον χρόνο όσο και στην χρήση. Αν επιλέξετε και γυάλινες πόρτες τότε αυτές βοηθούν στο να διατηρείται το μπάνιο σας σε τάξη, μη επιτρέποντας στο νερό να βγει εκτός και να βρέξει τα πλακάκια και το δάπεδο του μπάνιου σας.

 

Τέλος, αν είστε λάτρεις της  κλασικής μπανιέρας και δεν μπορείτε να την αποχωριστείτε τότε επιλέγοντας μια χτιστή ντουζιέρα μπορείτε να έχετε και τις δύο. Σημαντικό και στην περίπτωση αυτή είναι να υπάρχει αρμονία στις αποχρώσεις και στο ύφος των δύο ειδών μπάνιου ώστε να δημιουργηθεί μια όμορφη και ισορροπημένη εικόνα.

 

Γενικά συμπεράσματα

Σημαντικό είναι να αναφέρουμε ότι μια ανακαίνιση μπάνιου, ολική ή μερική, απαιτεί ένα συγκεκριμένο χρόνο. Ο χρόνος αυτός εξαρτάται από τις ανάγκες και το μέγεθος του μπάνιου σας. Ωστόσο, σε γενικές γραμμές, μια τέτοιου είδους εργασία, στο σύνολό της, διαρκεί περίπου μια εβδομάδα. Με τον χρόνο αυτό αν είναι ενδεικτικός πάντα. Ενώ η κατασκευή της χτίστης ντουζιέρας ολοκληρώνεται σε λίγες μόνο ημέρες.

Συμπερασματικά, η χτιστή ντουζιέρα πρόκειται για μια πολύ οικονομική και συμφέρουσα λύση με πληθώρα επιλογών στη διακόσμηση και επένδυση της.  Είναι μια πολύ δημοφιλής επιλογή που διαθέτει απόλυτα λεία και στερεή επιφάνεια καθώς και τέλεια αδιαβροχοποίηση. Επιλέγοντας την, το μπάνιο σας θα αποκτήσει ένα σύγχρονο και κομψό στυλ και ύφος που θα αναβαθμίσει το χώρο αυτού τους σπιτιού σας. Η κατασκευή της γίνεται άμεσα και σε ότι σχήμα και μέγεθος εσείς επιθυμείτε ανάλογα φυσικά και με τον διαθέσιμο χώρο.

Σας παροτρύνουμε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε την συμβουλή μιας έμπειρης εταιρείας η οποία θα μελετήσει αναλυτικά το μπάνιο σας και θα σας προτείνει με βάση τις δικές σας ιδέες, επιθυμίες και ανάγκες την ιδανική πρόταση. Ενώ το μόνο σίγουρο είναι ότι επιλέγοντας χτιστή ντουζιέρα για το μπάνιο σας η εικόνα αλλά και η διάθεση σας θα αναβαθμιστεί κατακόρυφα.