Υπάρχουν πολλές ιδέες για μια ριζική ανακαίνιση σπιτιού Θεσσαλονίκη, αυτές μπορεί να αφορούν τόσο το εσωτερικό του σπιτιού όσο και το εξωτερικό αυτού. Στο συγκείμενο κείμενο θα εστιάσουμε στο εξωτερικό και στην αναβάθμιση που μπορούμε να κάνουμε στον κήπο, στην βεράντα ή στην αυλή μας με την προσθήκη μιας μοντέρνας περίφραξης. Βάση της όποιας επιλογής μας είναι η αρμονία αυτής με το στυλ της εξωτερικής εμφάνισης και αισθητικής του σπιτιού μας, ώστε έτσι να επιτευχτεί και ένα ομοιόμορφο τελικό αποτέλεσμα.

Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει πρακτικές και κυρίως εύκολες στην εφαρμογή ιδέες για μια μοντέρνα περίφραξη του σπιτιού και του κήπου σας. Διαβάστε αναλυτικά το κείμενο μας και επιλέξετε αυτές που ταιριάζουν καλύτερα με τις επιθυμίες, την αισθητική και τις ανάγκες σας.

Γιατί να επενδύσετε σε μια μοντέρνα περίφραξη σπιτιού;

Το σπίτι μας αποτελεί τον δικό μας προσωπικό χώρο και για αυτό θέλουμε συνεχώς να μεριμνούμε για αυτόν και να τον αναβαθμίζουμε. Υπάρχουν λοιπόν, έξυπνες και οικονομικές προτάσεις για την ανανέωση της περίφραξης του σπιτιού σας. Οι φράχτες αποτελούν την βασική λύση για το εξωτερικό ενός σπιτιού. Προσφέρουν σε κάθε σπίτι μια όμορφη εικόνα αλλά και εφοδιάζουν με ασφάλεια και ιδιωτικότητα το σπίτι σας.

Πολλά επομένως είναι τα πλεονεκτήματα μιας μοντέρνας περίφραξης για το σπίτι σας. Συνδυάζει προστασία, όμορφη εμφάνιση και οριοθετεί την ιδιοκτησία σας. Επομένως, σημαντικό είναι να κάνετε μια καλή έρευνα αγοράς πριν αποφασίσετε το υλικό και το είδος που θα επιλέξετε για την περίφραξη του δικού σας σπιτιού. Το υλικό είναι ο σημαντικότερος παράγοντας που θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας καθώς αυτό θα επηρεάσει καθοριστικά και την ανθεκτικότητα της περίφραξης σας και την αντοχή της στον χρόνο.

Παράλληλα, μια μοντέρνα περίφραξη και κατά συνέπεια και η επιλογή του κατάλληλου φράχτη  αναδεικνύει ακόμη περισσότερο την αυλή και τον κήπο σας και συγχρόνως προστατεύει και τα παιδιά και τα κατοικίδια σας, τα οποία μπορούν να παίζουν αμέριμνα μέσα σε αυτόν. Εσείς θα έχετε τον πλήρη έλεγχο τους μέσα στον χώρο ενώ χωρίς τα αδιάκριτα βλέμματα των γειτόνων θα απολαμβάνετε την κάθε δραστηριότητα σας στο εξωτερικό του σπιτιού σας. Για τους λόγους αυτούς είναι σημαντικό και απαραίτητο να διαλέξετε τον κατάλληλο φράχτη.

Έτσι, λοιπόν συγκεντρώσαμε παρακάτω μερικά από τα καλύτερα είδη μοντέρνας περίφραξης σε φράχτες καθώς και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα τους για να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε αυτό που εξυπηρετεί καλύτερα τις ανάγκες του σπιτιού σας και το στυλ σας.

Πρώτη επιλογή σε μοντέρνα περίφραξη σπιτιού: Περίφραξη με καφασωτά 

Η περίφραξη με καφασωτά είναι μια από τις πιο όμορφες ιδέες. Με αυτά εξασφαλίζετε την ιδιωτικότητα σας και συγχρόνως μπορείτε να δώσετε μια άλλη όψη και μια επιπλέον διακόσμηση στο εξωτερικό του σπιτιού σας και στον κήπο σας. Βασικό χαρακτηριστικό τους είναι ότι φέρουν διασταυρούμενες λωρίδες οι οποίες επιτρέπουν στον αέρα και στο φως να εισχωρήσει με άνεση μέσα αυτές.

Επιπλέον, ανάμεσα στα πλεονεκτήματα τους είναι και το ότι σας προσφέρουν περίφραξη αλλά και σκίαση και είναι κατάλληλα και για πέργκολες. Συνιστούν μια κλασική επιλογή πλέον στην περίφραξη αλλά με διαχρονικό στυλ και άποψη. Στο εμπόριο θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία σε περίφραξη με καφασωτά. Καθοριστικός παράγοντας είναι η καλή ποιότητα του ξύλου από το οποίο είναι κατασκευασμένα καθώς αυτό θα καθορίσει και την αντοχή του στο χρόνο από τις καιρικές συνθήκες. Επίσης, η ποικιλία τους επεκτείνετε και στα σχέδια και στις αποχρώσεις του ξύλου.

Παρόλα αυτά περά από ξύλινα καφασωτά, υπάρχουν και τα συνθετικά που συνδυάζουν επίσης πολλά πλεονεκτήματα. Είναι πολύ εύκολα και γρήγορα όσον άφορα την τοποθέτηση τους, δεν έχουν απαίτηση για συντήρηση και συνιστούν την καλύτερη επιλογή για την αναρρίχηση φυτών.

Δεύτερη επιλογή: Ξύλινοι φράχτες

Η περίφραξη με ξύλινα πάνελ είναι μια ακόμη κλασική επιλογή που προτιμάτε από πολλούς ιδιοκτήτες σπιτιών. Υπάρχουν πολλές επιλογές σε ξύλο και αυτό είναι ένα από τα θετικά τους καθώς έχετε την δυνατότητα να επιλέξετε το ιδανικό για το δικό σας σπίτι. Υπάρχουν κλειστά πάνελ περίφραξης, κυματιστά ή αψίδα, ανοιγοκλεινόμενοι ξύλινοι φράχτες ή σε ρολό, με λείες τάβλες ή με δοκούς.

Είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο δημοφιλή είδη περίφραξης, με το ξύλο να ξεχωρίζει για την ανθεκτικότητα του στο χρόνο και στις έντονες καιρικές συνθήκες. Αν είναι καλής ποιότητα κατασκευασμένος μάλιστα ο ξύλινος φράκτης οριοθετεί όμορφα και καλαίσθητα το εξωτερικό του σπιτιού σας. Μπορείτε να επιλέξετε τον ιδανικό για το κήπο, την βεράντα και την αυλή σας αναβαθμίζοντας με την τοποθέτηση του την αισθητική των χώρων αυτών του σπιτιού σας.

Το μέγεθος του προσαρμόζεται στις ανάγκες σας ενώ η τοποθέτηση του είναι μια γρήγορη και εύκολη διαδικασία. Θα βρείτε φράχτες με ξύλο σε μαύρο χρόνο για μια πιο σύγχρονη, κομψή και industrial αισθητική, σε κλασικές αποχρώσεις ξύλου, φράκτες με ξασπρισμένο ξύλο που φέρουν στο μυαλό σας το σκανδιναβικός στυλ για την διαμόρφωση των κήπων και είναι η καλύτερη επιλογή αν είστε οπαδός του μινιμαλισμού, αυτούς μπορεί να τους βρείτε στην αγορά και ως κουμπωτά πάνελ.

Τέλος, υπάρχει και η εξαιρετικά καλαίσθητη επιλογή του μασίφ ξύλου. Ένας φράκτης από μασίφ σανίδες είναι εντυπωσιακός και προσδίδει μοναδικά στην όψη τους σπιτιού σας. Τα νερά που φέρει το ξύλο κάνουν την διαφορά και η αντοχή του στον χρόνο είναι αναμφισβήτητη. Το ξύλο άλλωστε είναι ένα υλικό που στην όψη είναι πολυτελές αλλά συγχρόνως μας φέρνει και πιο κοντά στην φύση. Αν επομένως αναζητάτε μια μοντέρνα περίφραξη σπιτιού, οι ξύλινοι φράχτες θα επιφέρουν αρμονία στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού σας, ολοκληρώνοντας τον μοναδικά.

Τρίτη επιλογή: Περίφραξη με μπαμπού

Η περίφραξη με μπαμπού τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μια από τις πιο αγαπημένες επιλογές των ιδιοκτήτων σπιτιού.  Πρακτικά προσφέρουν μια πολύ καλή οριοθέτηση και υψηλή κάλυψη της ιδιωτικότητας σας. Είναι μια πανέμορφη περίφραξη και ταιριάζει σε όλα τα σπίτια. Το υλικό κατασκευής τους είναι φυσικό ενώ στην αγορά θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία σε καλαμωτές, πάνελ και ιστό μπαμπού. Θα βρείτε τέλος τις περιφράξεις αυτές σε πολλές διαστάσεις ενώ η τοποθέτηση τους είναι άμεση και εύκολη.

Τέταρτη επιλογή: Η WPC Περίφραξη

Η WPC περίφραξη είναι μια ακόμη πολύ καλή επιλογή για το σπίτι σας. Στα βασικά πλεονεκτήματα της συγκαταλέγονται η μεγάλη αντοχή και ελάχιστη συντήρηση που απαιτεί. Ως υλικό το WPC, είναι γνωστό στην αγορά και ως συνθετικό ξύλο και είναι 100% ανακυκλώσιμο. Θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία σε χρώματα σε WPC τάβλες και τα πάνελ, τα οποία έχουν και πολλαπλές εφαρμογές. Επίσης, η περίφραξη αυτή διακοσμεί υπέροχα το σπίτι σας και πρακτικά σας προσφέρει υψηλά επίπεδα ιδιωτικότητας και ασφάλειας.

Ως υλικό επίσης είναι μια πολύ καλή επιλογή για μια μοντέρνα περίφραξη σπιτιού καθώς δεν σπάει, δεν στρεβλώνεται και δεν αλλοιώνεται ενώ ξεχωρίζει και για την αντοχή στις έντονες καιρικές συνθήκες όπως στην υγρασία, στην ηλιακή ακτινοβολία και στην ανάφλεξη. Τέλος, οι περιφράξεις WPC τοποθετούνται άμεσα και εύκολα και δεν χρειάζονται έντονη συντήρηση και βάψιμο.

Πέμπτη επιλογή: Φράχτης με κοψίματα και διάτρητα πάνελ

Η επιλογή ενός φράχτη με κοψίματα ή ενός διάτρητου πάνελ είναι μια ακόμη κομψή και μοντέρνα ιδέα περίφραξης. Η καθεμία από τις δύο επιλογές προσθέτει στυλ στον χώρο σας επιλέγοντας φυσικά  και την κατάλληλη απόχρωση ξύλου.

Ειδικά η επιλογή ενός διάτρητου πάνελ είναι μια πολύ καλή λύση καθώς προστατεύει την ιδιωτικότητα σας και ταυτόχρονα δημιουργεί και σκίαση στα φυτά σας.

Έκτη επιλογή: Περίφραξη με φυλλωσιές

Η επιλογή αυτή σε μοντέρνα περίφραξη είναι η ιδανική για τους λάτρεις του πρασίνου. Η περίφραξη με συνθετικές φυλλωσιές πτυσσόμενες, σε ρολό, διακοσμητικές, φυλλωσιές με ξύλινο πλέγμα, μέχρι και φυλλωσιές σε φράχτη είναι μοναδικές και προσδίδουν άποψη και χαρακτήρα στο εξωτερικό της αυλής ή της βεράντας και γενικά του σπιτιού σας. Τοποθετούνται πολύ εύκολα και γρήγορα, ενώ σας καλύπτουν από τα γύρω αδιάκριτα βλέμματα.

Επίσης, στα πλεονεκτήματα τους συμπεριλαμβάνεται η αίσθηση φύσης που φέρουν στον χώρο σας ενώ δεν απαιτούν συντήρηση, πότισμα ή κλάδεμα. Τέλος, μπορείτε φυσικά να επιλέξετε και τον τύπο φυλλωσιάς όπως φυλλωσιά κισσός, πυξάρι, πλακάκι και φωτεινιά.

Έβδομη επιλογή: Πάνελ με καμπύλη και ψηλά πάνελ με μικρό τόξο

Τα πάνελ με καμπύλη και με μικρό τόξο είναι μια επιλογή γεμάτη στυλ και χαρακτήρα. Αν είστε λάτρης της κομψότητας ακόμα και στην παραμικρή λεπτομέρεια τότε μια από αυτές τις επιλογές είναι η ιδανική για εσάς. Αν έχετε αναρριχητικά φυτά σίγουρα θα σας αρέσει και θα σας χρησιμεύσει.

Τα ψηλά πάνελ με τόξο από την άλλη δημιουργούν έναν κήπο με καμπύλες κάνοντας τον κήπο σας πολύ προσεγμένο και γεμάτο αισθητική.

Όγδοη επιλογή: Περίφραξη με καλαμωτή

Ένας είδος περίφραξης γεμάτο καλαισθησία και αντοχή. Δύο στοιχειά απαραίτητα για την όμορφη και αποτελεσματική περίφραξη του σπιτιού σας. Είναι ανθεκτικές ως περιφράξεις και προτιμώνται πολύ για τα εξοχικά σπίτια αλλά ταιριάζουν άψογα και σε κάθε σπίτι της πόλης. Βασικά πλεονεκτήματα τους είναι η υψηλή ανθεκτικότητα τους στις καιρικές συνθήκες κάθε είδους, η απλή τοποθέτηση τους, η οικονομική τιμή τους καθώς και η ποικιλία τους, με πληθώρα επιλογές σε είδη καλαμωτών από καλάμι, από μπαμπού, από ξύλο, από ψάθα και από PVC.

Κόστος περίφραξης σπιτιού

Το τελικό κόστος για την περίφραξη του σπιτιού σας εξαρτάται από μια σειρά από παράγοντες, με τον βασικότερο να είναι το υλικό κατασκευής της περίφραξης που θα επιλέξετε. Άλλα στοιχεία που επηρεάζουν την τελική τιμή είναι η τοποθέτηση, η επιφάνεια κάλυψης και τυχόν εργασίες που μπορεί να πραγματοποιηθούν κατά την τοποθέτηση αυτής.

Ελπίζουμε να σας ενημερώσαμε κατάλληλα για τις ιδέες και τις προτάσεις που υπάρχουν στην αγορά για μια μοντέρνα περίφραξη σπιτιού. Η τελική επιλογή θα πρέπει να καλύπτει τις ανάγκες και το budget σας και μετά την τοποθέτηση της το αποτέλεσμα να σας ενθουσιάσει.