Αν έχεις έναν χώρο τον οποίο θα ήθελες άμεσα να διακοσμήσεις, μετά από μια ανανέωση κατοικίας Θεσσαλονίκη και να τον αναμορφώσεις με έναν πανέμορφο τρόπο, βρίσκεσαι στο κατάλληλο μέρος.

Ίσως όμως να μην έχεις την παραμικρή ιδέα για το πως θα το κάνεις- οι συμβουλές και οι ιδέες που θα αναφερθούν παρακάτω, θα σου φανούν ιδιαίτερα βοηθητικές. Χρησιμοποιώντας μερικές από τις ιδέες αυτές, θα γνωρίζεις ακριβώς πως να διακοσμήσεις το σπίτι σου ώστε να έχεις ένα μοναδικό, φιλικό και φυσικά ιδιαίτερο αποτέλεσμα.

Διακόσμηση σπιτιού με ένα μοναδικό και φιλικό αποτέλεσμα

Διακόσμηση σπιτιού με ένα μοναδικό και φιλικό αποτέλεσμα

Οι περισσότεροι άνθρωποι, κυρίως φοιτητές και νέα ζευγάρια, που ψάχνουν για κάποια οικία καταλήγουν τις περισσότερες φορές σε κάποιο μικρό και ζεστό σπίτι. Όσο βολική και προνομιακή και να είναι αυτή η επιλογή, δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που δυσκολεύονται με την διακόσμηση μικρού σπιτιού.

Είναι όντως δύσκολο να χωρέσεις έπιπλα και διακοσμητικά σε έναν μικρό χώρο, όμως με τον σωστό τρόπο μπορεί να υπάρχει ένα ιδανικό αποτέλεσμα.

Είσαι λοιπόν, και εσύ ένας από αυτούς τους ανθρώπους, και θέλεις να αναμορφώσεις το σπίτι σου, σωστά;

Θέλεις ένα ευχάριστο, ζεστό και όμορφο περιβάλλον για να ζήσεις;

Θέλεις τις καλύτερες ιδέες και συμβουλές για διακόσμηση;

Σε αυτό το άρθρο θα βρεις τις καλύτερες και πιο χρήσιμες, εύκολες και γρήγορες ιδέες για να στολίσεις τον χώρο σου με έναν μοναδικό, πανέμορφο τρόπο. Και αυτό γιατί, ο συνδυασμός σχημάτων, χρωμάτων, μεγεθών και η τοποθέτηση είναι τόσο καλά μελετημένη και προσεγμένη έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι συναρπαστικό.

Είσοδος

Θα σου είναι κατά πάσα πιθανότητα γνωστό ότι η πρώτη εντύπωση έχει τεράστια σημασία. Το τι θα βλέπεις εσύ και ο επισκέπτης μόλις μπείτε στο σπίτι συνήθως επηρεάζει την εικόνα και για τον υπόλοιπο χώρο.

Ένα μικρό τραπεζάκι, ένας μπουφές, κάποια γλάστρα με ένα όμορφο και αισθητικό φυτό είναι μερικές πανέμορφες ιδέες.

Άλλες θα μπορούσαν να είναι κάποιο χειροποίητο χαλάκι, ένα ιδιαίτερο φωτιστικό και ίσως μερικά όμορφα στημένα ράφια να αλλάξουν τελείως τον χώρο, δημιουργώντας μια πανέμορφη και φιλική εικόνα.

Πάνω στις επιφάνειες μπορείς να ακουμπήσεις στολιδάκια και μικρά αντικείμενα που σου αρέσουν, σε αντιπροσωπεύουν και σε εκφράζουν.

Μία επίσης καλή ιδέα θα ήταν να βάψεις και τους τοίχους με ένα ουδέτερο ή και θερμό χρώμα (όπως για παράδειγμα κάποιο βαθύ μπεζ, ένα όμορφο καφέ, με ίσως λίγη πορτοκαλί λεπτομέρεια).

Σαλόνι

Σαλόνι μινιμαλιστική άποψη με τραπεζάκι και κορνίζα

Σαλόνι μινιμαλιστική άποψη με τραπεζάκι και κορνίζα

Ας συνεχίσουμε λοιπόν με αυτό που θεωρούν πολλοί το «κύριο» μέρος ενός σπιτιού: το σαλόνι. Το μέρος όπου συνδυάζεις με χαλάρωση και ξεκούραση. Θα ήταν έξυπνο λοιπόν να θεωρήσουμε ότι σε ένα τέτοιο μέρος θα χρειαζόταν μια πιο χαλαρή και «θερμή» διακόσμηση.

Καλή ιδέα θα ήταν να κρατήσεις τη διακόσμηση κάπως μινιμαλιστική, αφού το σαλόνι ήδη έχει αρκετά ογκώδη έπιπλα που πιάνουν αρκετό χώρο.

Κάποιες ωραίες και πρακτικές ιδέες για διακόσμηση είναι κάποιο φυτό, κάποιο μινιμαλιστικό τραπεζάκι, και μερικές κορνίζες.

Φυσικά θα ήταν καλό να βάλεις και κάποια βιβλιοθήκη, ράφια ή κάποιο άλλο έπιπλο αποθήκευσης ώστε να έχεις τα πράγματά σου τακτοποιημένα και οργανωμένα.

Σε έναν τέτοιο χώρο τα χρώματα που θα ταίριαζαν περισσότερο στους τοίχους είναι ανοιχτόχρωμης παλέτας, και τα έπιπλα να έχουν φτιαχτεί από φυσικά υλικά (για παράδειγμα ξύλο, ή ακόμα και γυαλί). Μία έξυπνη προσθήκη στο σαλόνι θα ήταν κάποιο αυτοκόλλητο τοίχου. Ένα αυτοκόλλητο μπορεί να διακοσμήσει τέλεια ενώ παράλληλα δεν πιάνει απολύτως καθόλου χώρο.

Σε μικρούς χώρους το καλύτερο που μπορείς να κάνεις για να δημιουργήσεις την ψευδαίσθηση ότι ο χώρος είναι μεγαλύτερος, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ταπετσαρίες σε μερικά μέρη του τοίχου, η να βάλεις ψηλές βιβλιοθήκες.

Κρεβατοκάμαρα, Κουζίνα και Μπάνιο

Κρεβατοκάμαρα με φαρδιά συρταριέρα και καθρέφτη

Κρεβατοκάμαρα με φαρδιά συρταριέρα και καθρέφτη

Στην κρεβατοκάμαρα, την κουζίνα και στο μπάνιο, εφόσον ο χώρος είναι ιδιαίτερα περιορισμένος, καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσεις πολύ μινιμαλιστικά στολίδια. Μερικά μικρά φυτά, κάποιο χαλάκι, και ίσως μερικά μπιχλιμπίδια, θα ταίριαζαν τέλεια και στα δύο δωμάτια.

Στην κρεβατοκάμαρα θα μπορούσες να βάλεις μια πλατιά και φαρδιά συρταριέρα πάνω στην οποία θα μπορείς να τοποθετήσεις πολλά στολίδια της αρεσκείας σου. Κάποιο κάδρο, φωτογραφίες, ταπετσαρία, η κάποιο άλλο διακοσμητικό τοίχου θα συνέφερε που εφόσον δεν χρειάζεται καθόλου χώρο.

Μία υπέροχη ιδέα είναι η χρήση καθρεπτών, οι οποίοι αδιαμφισβήτητα ομορφαίνουν το δωμάτιο, είναι πολύ πρακτικοί και μεγαλώνουν φαινομενικά τον χώρο. Τα χρώματα στους τοίχους θα μπορούσαν επίσης να είναι ανοιχτόχρωμα, αλλά αν σου αρέσουν τα έντονα χρώματα, θα μπορούσες να τα χρησιμοποιήσεις, με αποτέλεσμα ο χώρος να «μεγαλώνει».

Στο μπάνιο ίσως να ταίριαζε ελάχιστη διακόσμηση, όπως για παράδειγμα κάποιο μικρό φυτό, μερικά όμορφα αξεσουάρ και αποθηκευτικά κουτιά, ακόμα και μερικά μικρά στολίδια.

Οι τοίχοι θα μπορούσαν να έχουν οποιαδήποτε χρωματική παλέτα σου αρέσει. Συνηθίζονται και τα ουδέτερα χρώματα, και τα έντονα αλλά και τα πολύ σκούρα. Το τι ταιριάζει σε κάθε μπάνιο εξαρτάται από την υπόλοιποι διακοσμείς ή και το χρώμα τον επίπλων.

Στην κουζίνα επίσης θα ταίριαζαν πολλά φυτά, κορνίζες, διάφορα μικρά διακοσμητικά, αλλά και αισθητικά και όμορφα εργαλεία κουζίνας. Θα ήταν καλό να προσέξεις ώστε να ταιριάζουν τα διακοσμητικά με την υπόλοιπη κουζίνα, το στήσιμό της αλλά και τα πλακάκια της.

Συμβουλές

Μινιμαλισμός.

Θα πρέπει να γνωρίζεις ότι σε περιπτώσεις όπως αυτές, όπου ο χώρος είναι ιδιαίτερα περιορισμένος, ο μινιμαλισμός είναι το παν. Η χρήση έξυπνης και σωστής διακόσμησης μπορεί να αναμορφώσει και να αλλάξει τελείως τον χώρο, κάνοντας τον ζεστό, φιλικό και να φαίνεται μεγαλύτερος.

Καθαριότητα.

Θα πρέπει επίσης να καθαρίζεις καλά το σπίτι. Όπως λέει και η παρομοίωση, η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά.

Κρατώντας τον χώρο καθαρό δημιουργείς μία διαφορετική αύρα. Μία αύρα οργάνωσης και καθαριότητας. Επιπλέον, εφόσον δεν υπάρχουν πεταμένα πράγματα από εδώ και από εκεί, τα οποία καταλαμβάνουν ένα σημαντικό μέρος του χώρου, το δωμάτιο μπορεί να φαίνεται μεγαλύτερο.

Η δύναμη των Αντιθέσεων.

Σαλόνι με έντονες Αντιθέσεις χρωμάτων

Σαλόνι με έντονες Αντιθέσεις χρωμάτων

Είσαι άνθρωπος που τρελαίνεσαι για έντονα και ζωντανά χρώματα; Ειδικά τα έντονα χρώματα είναι ένας καλός τρόπος να μεγαλώσεις φαινομενικά τον χώρο σου, χρησιμοποιώντας αντιθέσεις.

Όταν ένα δωμάτιο έρχεται σε μεγάλη αντίθεση με το άλλο, αισθάνεσαι υποσυνείδητα την αλλαγή του χώρου και του περιβάλλοντος- ότι μετακινείσαι δηλαδή στον χώρο. Ένας τρόπος να δημιουργήσεις αντίθεση είναι για παράδειγμα να βάψεις τον ένα τοίχο του δωματίου κίτρινο και τον απέναντι μοβ, ή η χρωματική παλέτα του κάθε δωματίου να είναι διαφορετική.

Θα μπορούσες επίσης να βάλεις ταπετσαρία με έντονα γεωμετρικά σχήματα, σχέδια και prints. Αυτά φυσικά θα πρέπει να διαφέρουν σε κάθε δωμάτιο.

Ράφια.

Δεν χρειάζεται να ανησυχείς για το αν θα χωρέσουν όλα τα αντικείμενά σου μέσα στο δωμάτιο. Υπάρχει μια εύκολη, γρήγορη και αδιαμφησβήτητα πρακτική λύση για αυτό το πρόβλημα. Η χρήση ραφιών σου επιτρέπει να τοποθετείς τα αντικείμενά σου, όπως βιβλία, διάφορα και ποικίλα διακοσμητικά και λοιπά. Χρησιμοποιώντας ράφια λοιπόν μπορείς εύκολα να εκμεταλλευτείς όλο τον χώρο που σου προσφέρει το μικρό σου σπίτι.

Εντυπωσιακό και σωστά οργανωμένο σαλόνι

Εντυπωσιακό και σωστά οργανωμένο σαλόνι

Επίπλωση.

Σε περιπτώσεις σαν και την δικιά σου, όπου η οικία σου και ο χώρος που σου προσφέρει είναι αρκετά περιορισμένος, θα ήταν καλό να προσέχεις πόσα και τι είδους έπιπλα θα χρησιμοποιήσεις.

Απέφυγε τα μεγάλα και ογκώδη έπιπλα, και σιγουρέψου ότι έχεις όσα ακριβώς πρέπει. Με λίγα λόγια, μην το παρακάνεις! Χρησιμοποίησε όσο το δυνατόν λιγότερα και μικρότερα μπορείς. Όπως αναφέρθηκε και πριν, ο μινιμαλισμός σε τέτοιες καταστάσεις μπορεί να φανεί πολύ πρακτικός.

Οργάνωση.

Όπως αναφέρθηκε και πριν, η οργάνωση βοηθάει πολύ στο να φαίνεται ο χώρος μεγαλύτερος και ομορφότερος. Φρόντισε λοιπόν να τακτοποιείς και να διατηρείς οργανωμένα τα πράγματα και τα διάφορα αντικείμενα του σπιτιού.

Εντυπωσίασε.

Ο επισκέπτης σου ίσως να μην μείνει ικανοποιημένος από τη διακόσμηση του σπιτιού σου όση δουλειά και να έχεις ρίξει. Κάτι που σίγουρα όμως θα τον κερδίσει και θα τον κάνει να αγαπήσει το σπίτι σου, θα είναι κάτι ιδιαίτερο, κάτι ασυνήθιστο, κάτι που σπάνια θα συναντούσε σε άλλα σπίτια.

Για παράδειγμα, πολύ εκμεταλλεύονται μικρές αποθήκες και της μετατρέπουν σε κάτι τελείως διαφορετικό, κάποιοι δημιουργούν μπαράκια, ενώ άλλοι αγοράζουν μεγάλα και εντυπωσιακά κάδρα. Υπάρχουν φυσικά πολλές άλλες επιλογές ακόμα, όμως αυτό που θα επιλέξεις να βάλεις στο σπίτι σου θα πρέπει να σου αρέσει και να σε εκφράζει.

Διάφορες Ιδέες για την Τέλεια Διακόσμηση

Αν θέλεις ένα σπίτι το οποίο θα μοιάζει φιλόξενο και ζεστό τόσο για εσένα όσο και για τους καλεσμένους σου και τους συγκατοίκους σου, μερικές ιδέες που μπορείς να χρησιμοποιήσεις είναι οι εξής: Χρησιμοποίησε μια σχετικά πιο ζεστή χρωματική παλέτα για τους τοίχους. Μερικά όμορφα ζεστά αλλά ταυτόχρονα ουδέτερα χρώματα είναι για παράδειγμα το κρεμ, το μπεζ, γκρι, χάλκινο ή ακόμα και ανοιχτό πράσινο και μπλε.

Θα μπορούσες επίσης, εάν έχεις την πολυτέλεια το μικρό σου σπίτι να έχει τζάκι, να τοποθετήσεις δίπλα ένα μικρό τραπεζάκι, τελείως διαφορετικού χρώματος από το τζάκι και τα υπόλοιπα έπιπλα, ώστε να δημιουργείται η αίσθηση της αντίθεσης που αναφέρθηκε και προηγουμένως.

Επίσης ωραία αντίθεση θα μπορούσαν να προσφέρουν τα υφάσματα των μαξιλαριών. Κάποιο όμορφο σχέδιο ή μοτίβο σε διάφορα θερμά χρώματα, (όπως για παράδειγμα κόκκινο, μπορντό, πορτοκαλί, κίτρινο κλπ.) τονίζουν τις λεπτομέρειες του χώρου και τον κάνουν να μοιάζει πιο φιλόξενο. Φυσικά, μια μοκέτα ή ένα χαλί μπορεί επίσης να αλλάξει εντελώς την αύρα του δωματίου και να το μεταμορφώσει, κάνοντάς το πιο ζεστό και αισθητικό.

Διακόσμηση μικρού σπιτιού ιδέα

Διακόσμηση μικρού σπιτιού ιδέα

Σε μικρούς χώρους και ιδιαίτερα σε δωμάτια όπως το σαλόνι και η κρεβατοκάμαρα, θα ήταν μία καλή επιλογή να αποφύγεις τα επιδαπέδια φωτιστικά. Συνήθως, αν και δεν φαίνονται, μπορούν να κλέψουν ένα αρκετά μεγάλο μέρος του χώρου χωρίς καν να το συνειδητοποιήσεις.

Γι’ αυτό το λόγο λοιπόν θα ήταν μία καλή επιλογή να προτιμήσεις τα κρεμαστά φωτιστικά ή ακόμα και δυνατές λάμπες τις οποίες μπορείς να τοποθετήσεις πάνω σε τραπεζάκια ή ακόμα και βιβλιοθήκες.

Μία ακόμα καλή ιδέα

Μία ακόμα καλή ιδέα αν θες να κάνεις το δωμάτιό σου πιο μοντέρνο και αισθητικό, είναι να τοποθετήσεις λαμπάκια. Μπορείς να στολίσεις τους τοίχους σου ή ακόμα και τα έπιπλά σου, και σου προσφέρουν και την πολυτέλεια να φωτίζουν το δωμάτιο όποτε το χρειαστείς.

Βολικό θα ήταν επίσης να προτιμήσεις, όσον αφορά τα τραπεζάκια του σαλονιού, να αγοράσεις ένα το οποίο έχει χώρο αποθηκεύσεις, όπως και αυτό που φαίνεται στην εικόνα. Έχοντας στην διάθεσή σου ένα τέτοιο τραπεζάκι, μπορείς να κρατήσεις περισσότερα πράγματα αποθηκευμένα, τακτοποιημένα και οργανωμένα, σώζοντας έτσι αρκετό πολύτιμο χώρο.

Με το ίδιο σκεπτικό, θα μπορούσες να αγοράσεις και καναπέδες οι οποίοι μπορούν και ανοίγουν. Έτσι, θα μπορείς να αποθηκεύσεις ακόμα και μεγαλύτερα αντικείμενα στο εσωτερικό του καναπέ.

Γενικότερα, δεν έχει καμία σημασία το αν το σπίτι σου είναι μικρό ή μεγάλο. Κάθε σπίτι, με τη σωστή διαχείριση και διακόσμηση μπορεί να γίνει απίστευτα εντυπωσιακό και αισθητικό.

Χρησιμοποιώντας και αντλώντας έμπνευση από τις παραπάνω ιδέες, φρόντισε να κάνεις το μικρό και ιδιαίτερο σπίτι εντελώς δικό σου, και να το διακοσμήσεις μοναδικά και με τον δικό σου τρόπο.

Επικοινωνήστε μαζί μας για ένα ποιοτικό και σίγουρο αποτέλεσμα!