Τέσσερα έργα ανακαίνισης σπιτιών που αυξάνουν την αξία του σπιτιού σας

Η αύξηση κάθε χώρου σε ένα σπίτι επιτρέπει στον ιδιοκτήτη να δημιουργήσει ένα εξατομικευμένο σχέδιο. Ωστόσο, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη τα άμεσα οφέλη των βελτιώσεων καθώς και τα μακροπρόθεσμα οικονομικά οφέλη. Στην ιδανική περίπτωση, είναι συνετό να επενδύσετε σε έργα ανακαίνιση σπιτιού Θεσσαλονίκη που προσφέρουν τις μεγαλύτερες αποδόσεις. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν ένας ιδιοκτήτης ακινήτου θεωρεί πιθανή την πώληση του ακινήτου στο μέλλον.

1. Ανακαίνιση κουζίνας

Για τους περισσότερους ανθρώπους, η κουζίνα είναι η καρδιά του σπιτιού και αξίζει μια θέση στη λίστα για την ανακαίνιση σας. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, οι ιδιοκτήτες σπιτιού μπορούν να αναμένουν την απόσβεση 60 έως 120 τοις εκατό της επένδυσης τους με μια ανακαίνιση κουζίνας. Η χρήση μοντέρνων χρωμάτων για το χρώμα της κουζίνας είναι σημαντική σε μεγάλο βαθμό, καθώς δίνει μια φρέσκια εμφάνιση στην “καρδιά” του σπιτιού σας. Ωστόσο, αποφύγετε χρώματα που περιέχουν επιβλαβείς χημικές ουσίες, όπως το βενζόλιο, και επιλέξτε χρώματα χαμηλής περιεκτικότητας σε VOC. Η αντικατάσταση παλαιών συσκευών με νέες συσκευές  που χρησιμοποιούν λιγότερη ενέργεια και είναι φιλικές προς το περιβάλλον είναι επίσης μια αξιόλογη επένδυση.

2. Ανακαίνιση μπάνιου

Εάν ένα σπίτι έχει ένα μπάνιο, το να προσθέσετε ένα δεύτερο μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στο να αποκομίσετε σημαντικές αποδόσεις από την επένδυση σας. Όταν σκέφτεστε ποιο δωμάτιο θα μετατραπεί σε μπάνιο, ρίξτε μια ματιά σε μη χρησιμοποιημένους χώρους, όπως ντουλάπες ή περιοχές κάτω από τις σκάλες. Όπως κάθε άλλο έργο ανακαίνισης σπιτιού, το κόστος αυτής της αναδιαμόρφωσης εξαρτάται από τις προσθήκες και τα αξεσουάρ που θέλει ο ιδιοκτήτης.

3. Ενεργειακά αποδοτικές προσθήκες

Πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιού αναζητούν πάντα τρόπους για να ελαχιστοποιήσουν τους λογαριασμούς ρεύματος. Η προσθήκη μόνωσης στη σοφίτα και η στεγανοποίηση όλων των ρωγμών γύρω από το σπίτι είναι μια σοφή κίνηση εξοικονόμησης ενέργειας. Ένας εργολάβος μπορεί να χρησιμοποιήσει έναν ανιχνευτή θερμικής διαρροής για να βρει διαρροές γύρω από το σπίτι και να τις διορθώσει. Η χρήση λαμπτήρων CFL μπορεί επίσης να μειώσει τη χρήση ισχύος, καθώς χρησιμοποιούν 75% λιγότερη ενέργεια από τους τυπικούς λαμπτήρες. Άλλες βιώσιμες αναβαθμίσεις περιλαμβάνουν την εγκατάσταση ενός προγραμματιζόμενου θερμοστάτη και τη εγκατάσταση παραθύρων με βαθμολογία Energy Star.

4. Ανακαίνιση δωματίου

Η δημιουργία περισσότερου χώρου στο σπίτι μπορεί να είναι καλή ιδέα για τους ιδιοκτήτες οποιασδήποτε κατοικίας. Ένας ιδιοκτήτης σπιτιού μπορεί να προσθέσει δύο ή περισσότερα δωμάτια, όπως ένα χώρο για χαλάρωση, υπνοδωμάτιο στη σοφίτα και δωμάτιο επισκεπτών, για να προσθέσει περισσότερο χώρο για τα μεγάλα παιδιά της οικογένειας ή τους επισκέπτες τους. Μερικοί άνθρωποι θέλουν επίσης πιο εξειδικευμένα δωμάτια για διασκέδαση, χόμπι και χειροτεχνίες και όλες αυτές οι επενδύσεις προσθέτουν σημαντική αξία στο σπίτι. Σε ορισμένες αγορές, η αγορά ενός νέου σπιτιού όταν μεγαλώνει ένα νοικοκυριό μπορεί να είναι πολύ δαπανηρή. Επομένως, είναι λογικό να προσθέσετε μερικά ακόμη δωμάτια για να φιλοξενήσετε όλα τα μέλη της οικογένειας.

Υπάρχουν πολλά έργα ανακαίνισης σπιτιού που μπορεί να σκεφτεί ένας ιδιοκτήτης για να βελτιώσει την αξία του σπιτιού του, εξασφαλίζοντας παράλληλα τη βέλτιστη άνεση. Το να αφιερώσετε χρόνο για να επιθεωρήσετε το σπίτι και να αποφασίσετε σε ποιούς τομείς ανακαίνιησης πρέπει να δώσετε προτεραιότητα είναι πολύ σημαντικό.

Επιπλέον, ολόκληρο το έργο μπορεί να είναι ευκολότερο εάν ένας επαγγελματίας εργολάβος εμπλέκεται σε κάθε βήμα. Αυτό ακριβώς κάνουμε στη Nea Domisi, αφου αναλαμβάνουμε να είμαστε δίπλα σε κάθε βήμα της ανακαίνισης σπιτιού.

 

 

Οφέλη από την ανακαίνιση σπιτιού