Αποφάσισες να επενδύσεις σε μια καλή πόρτα ασφαλείας για την ανανέωση του σπιτιού σου και δεν ξέρεις με τι κριτήρια να την επιλέξεις;

Απόλυτα λογικό, καθώς η επιλογή της πόρτας ασφαλείας είναι μια πολύ σημαντική και καθοριστική απόφαση. Αυτή προστατεύει το σπίτι σου ενώ σου προσφέρει την απαραίτητη ασφάλεια που χρειάζεσαι.

Στην αγορά σίγουρα θα έχεις ακούσει για πολλά είδη, με ποικίλα χαρακτηριστικά, όμως ακόμη δεν ξέρεις τι να επιλέξεις.

Σου ετοιμάσαμε λοιπόν, τον απόλυτο οδηγό αναφορικά με το τι θα πρέπει να προσέξεις στην επιλογή της πόρτας ασφαλείας σου.

Η διαδικασία επιλογής πόρτας ασφαλείας επιβάλει αποφασιστικότητα. Μείωσε λοιπόν το κίνδυνο και θωράκισε τη κατοικία σου με την κατάλληλη για  τις ανάγκες σου επιλογή. Το κόστος των πορτών σαφώς  παρουσιάζει μεγάλη ποικιλία, και αυτό κάνει πιο εύκολο το να βρεις εκείνη που ανταποκρίνεται στον προϋπολογισμό σου.

Αναμφίβολα άλλωστε μια καλή πόρτα ασφαλείας θα αποτελέσει  μια από τις σπουδαιότερες επενδύσεις για το σπίτι και την ζωή σου.

Τι τύπο θωράκισης θα επιλέξεις για την πόρτα ασφαλείας σου;

Η θωράκιση που έχει μια πόρτα ασφαλείας  συνιστά και τον βασικότερο παράγοντα κατά την διαδικασία επιλογής της.

Η θωράκιση μιας πόρτας ασφαλείας παρουσιάζει τρεις τύπους.

Κατά βάση η θωράκιση γίνεται με χαλυβδόφυλλα, κοινώς λαμαρίνα, τα οποία καλύπτουν όλο το σύνολο της επιφάνειας του φύλλου και βρίσκονται κάτω από τις επενδύσεις της πόρτας. Τα χαλυβδόφυλλα συνιστούν το πρώτο στρώμα προστασίας μιας πόρτας, για αυτό φρόντισε να επιλέξεις εκείνη με την καλύτερη ποιότητα.

Αυτά τα φύλλα είναι που παρεμποδίζουν την παραβίαση του εσωτερικού της πόρτας και της κλειδαριάς της σε ενδεχόμενη απόπειρα διάρρηξης.

Επομένως όσο υψηλότερη θωράκιση τόσο πιο ασφαλής είναι και η πόρτα σου. Διότι  το πάχος και η ποιότητα του χάλυβα είναι τα στοιχεία αυτά που εγγυούνται  τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια και μόνωση για το διαμέρισμα σου.

Αρχικά, λοιπόν, υπάρχει η μονή θωράκιση, όπου η πόρτα  έχει ένα χαλυβδόφυλλο στην εξωτερική πλευρά κάτω από την αισθητική επένδυση.

Στη μονή θωράκιση δεν επιτυγχάνεται πλήρη προστασία αλλά μόνο μια βασική κάλυψη. Στη συνέχεια υπάρχει  η διπλή θωράκιση, όπου η πόρτα σου θα έχει ένα χαλυβδόφυλλο κάτω από την εξωτερική επένδυση και ένα κάτω από την εσωτερική επένδυση.

Τέλος στην τριπλή θωράκιση υπάρχει  ένα ενδιάμεσο χαλυβδόφυλλο θωράκισης ανάμεσα στο εξωτερικό και στο εσωτερικό. Στην περίπτωση επιλογής διπλής ή τριπλής θωράκιση έχεις επιλέξει μια καλή πόρτα ασφαλείας που εξασφαλίζει μεγάλη αντοχή για την πόρτα σου.  Θα σε συμβουλεύαμε να επιλέξεις τουλάχιστον διπλή θωράκιση για την πόρτα ασφαλείας σου προκειμένου να έχεις καλύψει την βασική προστασία για το διαμέρισμα σου.

Επιπρόσθετα μερίμνησε για την θερμομόνωση και την ηχομόνωση της πόρτας ασφαλείας που θα επιλέξεις. Ιδανική είναι η πόρτα που έχει κατασκευαστεί με θερμό-ηχομονωτικό υλικό στο εσωτερικό της και εμπεριέχει αεροφράχτη δαπέδου. Αυτός θα πρέπει να έρχεται σε πλήρη επαφή με το πάτωμα όταν η πόρτα είναι κλειστή, προκειμένου να εμποδίζει την διαδρομή του αέρα.

Ο εσωτερικός σκελετός της πόρτας ασφαλείας

Δίχως αμφιβολία ο εσωτερικός σκελετός της πόρτας και η κάσα είναι στοιχεία ιδιαιτέρως σημαντικά αν θες η πόρτα να σου προσφέρει την απόλυτη ασφάλεια.

Είναι σημαντικό ο εσωτερικός σκελετός της πόρτας  να έχει τουλάχιστον δύο κάθετους και δέκα οριζόντιους δοκούς στήριξης. Ενώ η κάσα θα πρέπει να είναι κατασκευασμένη από διαμορφωμένο χαλυβδόφυλλο πάχους 2 χιλιοστών.

Όσον αφορά  τον τρόπο στήριξης της, αυτός θα πρέπει να γίνεται με ηλεκτροσυγκολλημένα στηρίγματα και τσιμέντο.

Τέλος, οι μεντεσέδες θα πρέπει να έχουν στερεωθεί σωστά πάνω στην πόρτα και την κάσα για την κάλυψη της απόλυτης ασφάλειας.

Επιλέγοντας μια πλήρως καταρτισμένη εταιρεία με καλή φήμη στο χώρο θα αισθανθείς μεγαλύτερη σιγουριά για τα στοιχεία και την προσοχή που θα δώσουν στην πόρτα σου.

 Ο τύπος κλειδαριάς της πόρτας ασφαλείας

Ο τύπος της κλειδαριάς σε μια πόρτα ασφαλείας παρουσιάζει τον σπουδαιότερο ρόλο για την εγγύηση της ασφάλεια σου. Στο εμπόριο θα βρεις πολλές επιλογές κλειδαριάς με σύγχρονα και ειδικευμένα συστήματα. Βασικό όλων είναι η κλειδαριά που θα επιλέξεις  να έχει ολοκληρωμένο σύστημα μεταφοράς των πύρων κλειδώματος της πόρτας.

Οι πιο σύγχρονες κλειδαριές είναι οι κλειδαριές κυλίνδρου. Κατά την τοποθέτηση της κλειδαριά τοποθετείται δηλαδή, ο κύλινδρος ασφαλείας καθώς και το defender (η προστασία του κυλίνδρου).

Σαφώς και κύλινδροι ασφαλείας που η αντιγραφή του κλειδιού μπορεί να γίνει μόνο με την κάρτα ιδιοκτησίας παρέχουν και τη μεγαλύτερη ασφάλεια. Το βασικότερο όλων είναι ο κύλινδρος που θα τοποθετηθεί να είναι υψηλών προδιαγραφών και να διαθέτει  τις απαραίτητες πιστοποιήσεις.

Αυτό θα προστατέψει την πόρτα ασφαλείας σου από απόπειρες διάρρηξης ακόμη και με σύγχρονους μεθόδους, δίνοντας επιπλέον αντοχή στο τρύπημα.

Εν τέλει καλό είναι η κλειδαριά να προστατεύεται στην εξωτερική της πλευρά με ατσάλινες πλάκες που συγκρατούν την ίδια και το defender. Προσθέτοντας με αυτόν τον τρόπο μια ακόμη προστασία στην πόρτα.

Διάλεξε προσεκτικά την εταιρεία κατασκευής της πόρτας ασφαλείας σου

Η επιλογή της εταιρείας από την οποία θα αγοράσεις την πόρτα ασφαλείας σου επιβάλει σοφά κριτήρια, με το βασικότερο την επωνυμία και την πολυετή εμπειρία στο χώρο. Στην αγορά υπάρχουν πολλές ανειδίκευτες εταιρίες και σίγουρα δεν θες να εμπιστευτείς την ασφάλεια του σπιτιού και της οικογενείας σου σε μια εταιρεία που δεν πληροί τα πρότυπα ασφαλείας.

Η εμπιστοσύνη και η σχέση αξιοπιστίας είναι εκείνα τα στοιχεία που θα πρέπει να σε καθοδηγούν σε τέτοιες επιλογές προϊόντων.

Διότι στην αγορά ενός τέτοιου προϊόντος δεν χωρούν εκπτώσεις και βιαστικές αποφάσεις.

Η επιλογή της κατάλληλης πόρτας ασφαλείας  αφορά ένα προϊόν που σχετίζεται με την ασφάλεια της περιουσίας σου. Κάνε λοιπόν, μια ολοκληρωμένη έρευνα αγοράς και ενημερώσου για τη φήμη και το προφίλ της εταιρείας.

Η επωνυμία μιας εταιρείας με καλές κριτικές και γνώση του αντικειμένου εγγυάται και την διάρκεια στο χρόνο αλλά και την καλύτερη ποιότητα της πόρτας. Στην ελληνική αγορά υπάρχουν επώνυμες εταιρείες που κατασκευάζουν θωρακισμένες πόρτες ασφαλείας προσφέροντας  υψηλά επίπεδα ασφάλειας και ποιότητας.

Σαφώς και εταιρείες με ευρωπαϊκές προδιέγραφες προσφέρουν υψηλές εγγυήσεις λόγω της  εμπειρίας τους. Όπως και να έχει στην αγορά θα βρεις αυτό ακριβώς που καλύπτει τις ανάγκες σου.

Τέλος, είναι σημαντικό να γνωρίζεις ότι οι σωστοί επαγγελματίες  σου εξασφαλίζουν και τη σωστή τοποθέτηση της πόρτας.

Μελλοντικά, επίσης σου δίνουν την  δυνατότητα service και συντήρησης είτε αυτό αφορά την ίδια την πόρτα είτε κάποιο επιμέρους εξάρτημά της.

Διάλεξε πόρτα ασφαλείας με τις απαραίτητες πιστοποιήσεις

Αγόρασε μια πόρτα ασφαλείας που θα διαθέτει πιστοποιητικό αντιδιάρρηξης.

Το πιστοποιητικό αυτό εγγυάται ότι η πόρτα ασφαλείας σου έχει πράγματι αρκετή αντοχή σε παραβιάσεις και παρέχει αντικλεπτική προστασία, με βάση τις δοκιμές που της έχουν γίνει. Η πιστοποίηση έχει διαβαθμίσεις από κλάση 1 έως κλάση 6.

Όσο αυξάνεται η κλάση, τόσο ασφαλέστερη θα είναι και η πόρτα.

Συνήθως προτιμάται εξωτερική πόρτα ασφαλείας με  πιστοποιητικό κλάσης τουλάχιστον 3, μια εξαιρετικά καλή κλάση αντιδιάρρηξης, που συνδυάζει επίσης πολύ καλή ηχομόνωση και θερμομόνωση. Συνεπώς καλό είναι να ζητήσεις πιστοποίηση ασφαλείας, προτού αγοράσεις την πόρτα σου.

Επιπρόσθετα, κατά την επιλογή σου θα πρέπει να ενημερωθείς και για το service το οποίο παρέχει η εταιρεία. Και αυτό προκειμένου να είσαι πλήρως ενημερωμένος για τις παροχές που θα σου προσφέρει και στο μέλλον η εταιρείας της επιλογής σου.

Εγγυήσεις: η βάση όλων

Το επόμενο βήμα για την  σωστή επιλογή πόρτας ασφαλείας αποτελεί η εγγύηση.

Οι εγγυήσεις που θα συνοδεύουν την πόρτα ασφαλείας αποτελούν ομολογουμένως την βάση όλων των αποφάσεων σου. Ενημερώσου με κάθε λεπτομέρεια, πριν προχωρήσεις σε αγορά και επιλογή εταιρείας σχετικά με την εγγύηση που σου προσφέρεται. Μάθε τί περιλαμβάνεται στην εγγύηση της πόρτας σου, μη διστάζοντας να εκφράσεις όλες σου τις απορίες και να ζητήσεις εγγράφως όλες τις επιβεβαιώσεις που επιθυμείς.

Αυτό το βήμα κρίνεται εξαιρετικά σημαντικό καθώς έτσι θα είσαι καλυμμένος μελλοντικά με τυχόν προβλήματα που μπορεί να προκύψουν.

Μια καλή και έμπειρη στο χώρο εταιρεία σου παρέχει την κατάλληλη εγγύηση  για την πόρτα ασφαλείας που θα επιλέξεις. Αυτή μπορεί να κυμαίνεται από 1 έως 10 χρόνια. Ενώ κάποιες φορές είναι εφόρου ζωής , εξαρτάται πάντα από την συμφωνία που θα καταλήξετε.

Ενημερώσου επομένως προσεκτικά για το τι ακριβώς περιλαμβάνει η εγγύηση, γιατί αυτή θα μπορέσει να σε καλύψει όταν η πόρτα δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα, είτε αυτό είναι λειτουργίας, είτε ασφάλειας.

Άλλωστε ακόμη και μια εξαιρετικής ποιότητας και αντοχής πόρτα με το πέρασμα των ετών και της χρήσης πολύ πιθανόν να παρουσιάσει φθορές και δυσλειτουργίες.

Η προετοιμασία όμως και η εγγύηση της επισκευής  ή και αντικατάστασή της θα σου προσφέρουν την σιγουριά που χρειάζεσαι και αναζητάς σε μια αξιόπιστη εταιρεία. Αυτή και το συνεργείο με τους καταρτισμένους επαγγελματίες της θα σου έχει εγγυηθεί την άμεση εξυπηρέτησή, για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει.

Όσον αφορά τα έτη της εγγύησης σε συμβουλεύουμε να επιλέξεις μιας πόρτα με  εγγύηση 5 ετών και άνω.

Η επιλογή της επένδυση της πόρτας ασφαλείας

Η επιλογή της επένδυσης που θα έχει η πόρτα ασφαλείας σου σαφώς και είναι εξίσου σημαντική. Η επένδυση αφορά το εξωτερικό και αισθητικό κομμάτι. Οι βασικοί τύποι επενδύσεων είναι με λούστρο MDF με φυσικό καπλαμά, Laminate, ξύλο και αλουμίνιο.

Το που θα τοποθετηθεί η πόρτα ασφαλείας αποτελεί το βασικότερο κριτήριο με βάση το όποιο θα γίνει η επιλογή του είδους του υλικού επένδυσης.

Αν η πόρτα σου είναι εκτεθειμένη σε βροχή, υγρασία ή άλλες δύσκολες καιρικές συνθήκες, παράγοντες δηλαδή που μπορούν να την φθείρουν, τότε καλύτερα να επιλέξεις επένδυση αλουμινίου και όχι λούστρου ή laminate.

Σε κάθε περίπτωση βρες το σχέδιο αυτό που σου ταιριάζει και ανταποκρίνεται ιδανικότερα στα γούστα σου. Υπάρχουν αναμφίβολα άλλωστε παρά πολλές επιλογές αναφορικά με τις αισθητικές επενδύσεις των πορτών ασφαλείας.

Με τις μεταλλικές πόρτες να παραμένουν  οι πιο δημοφιλείς και αξιόπιστες ανάμεσα στους καταναλωτές, καθώς προσφέρουν αυτό που θες να αισθάνεσαι τοποθετώντας μια δυνατή πόρτα, μα φυσικά ασφάλεια.

Οι μοντέρνες μεταλλικές πόρτες εμπλουτίζουν ακόμη περισσότερο την γενική εικόνα του σπιτιού σου, παρουσιάζοντας εξαιρετική αντοχή τόσο στο χρόνο όσο και στις διαρρήξεις.

Χαρακτηρίζονται ως πραγματικά αδιαπέραστες. Είναι πιο ανθεκτικές από τις ξύλινες ή τις συνθετικές πόρτες (PVC), δεν σπάνε και ούτε αλλοιώνονται εύκολα από την χρήση ή τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Ενώ πάντα να θυμάσαι πως η αντοχή και η αξιοπιστία είναι οι πιο σημαντικοί παράγοντες που πρέπει να καθορίζουν την επιλογή της πόρτας ασφαλείας σου. Καθώς το υλικό αυτής θα ορίσει την αντοχή της τόσο στο χρόνο όσο και στη χρήση.

Άψογη τοποθέτηση 

Τελευταίο σημείο, αλλά άκρως θεμελιώδες είναι η σωστή τοποθέτηση της πόρτας ασφαλείας. Η τοποθέτηση θα πρέπει να είναι άψογη χωρίς περιθώρια λάθους. Θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα από τη εταιρία που έχεις επιλέξει. Οι περισσότερες αξιόπιστες εταιρείες έχουν δικά τους συνεργεία τα οποία είναι άρτια καταρτισμένα για την άριστη τοποθέτηση του κάθε προϊόντος τους.

Είναι πολύ σημαντικό μια πόρτα ασφαλείας να τοποθετηθεί σωστά αποφεύγοντας στο μέλλον προβλήματα παντός τύπου.

Η σωστή επιλογή πόρτας θα σου δώσει τη σιγουριά και ηρεμία που αποζητάς σε ένα σύστημα ασφάλειας. Διότι ο καθένας μας προσπαθεί όλο και περισσότερο να διατηρήσει ασφαλή την οικογένειά και το σπίτι του με το καλύτερο δυνατό τρόπο.

Έτσι ολοκληρώνοντας, ελπίζουμε οι παραπάνω συμβουλές να σου πρόσφεραν την απαραίτητη καθοδήγηση που αποζητούσες αναφορικά με την σωστή επιλογή πόρτας ασφαλείας.

Στις μέρες μας υπάρχουν πολλοί τρόποι για να προστατέψεις το σπίτι και την οικογένεια σου από διαρρήξεις και παραβιάσεις.

Με τα πιο συχνά παραδείγματα να αποτελούν συστήματα συναγερμού, κάμερες και κάγκελα στα παράθυρα. Ωστόσο, ο πιο απλός και αξιόπιστος τρόπος για να προστατέψεις το σπίτι σου είναι να τοποθετήσεις μια εξαιρετικά καλής ποιότητας πόρτα ασφαλείας.

Η πιο διαχρονική λύση.

Η πόρτα ασφαλείας αποτελεί θέμα της φύλαξης του σπιτικού σου. Απευθύνσου σε εξειδικευμένους επαγγελματίες του χώρου, που θα σου προσφέρουν προστασία και μετά την αγορά της πόρτας. Άλλωστε για μια αποδοτική και πετυχημένη ανακαίνιση σπιτιού η επιλογή εξωτερικής ή εσωτερικής πόρτας είναι πολύ σημαντική.

Οποία και αν είναι η δική σου επιλογή, εμπιστέψου για την τοποθέτηση επαγγελματίες με πολυετή εμπειρία στο χώρο.